Cupa Romaniei [faza judeteana – Iasi]: Semifinalele!

Sambata, 11 iunie, cu incepere de la ora 10:00, pe Stadionul ‘Tepro’ din cartierul Tatarasi (Iasi) s-au disputat semifinalele Cupei Romaniei – faza judeteana.

In prima semifinala [ora 10:00] s-au intalnit cele mai bune doua echipe din Liga IV Iasi, Rapid Dumesti si Stiinta Miroslava. Miroslava a inceput partida cum nu se putea mai bine, iar in minutul 9, capitanul Miron a reusit sa marcheze in urma unei centrari venite din lovitura libera, fundasii celor de la Dumesti scapandu-l din marcaj. Dupa acest gol, ambele echipe au facut un joc de posesie, iar ocaziile mari de gol au lipsit. In repriza secunda, Rapid Dumesti a pus stapanire pe joc, iar asta s-a vazut si in evolutia scorului. Astfel, in minutul 49, atacantul celor de la Dumesti, Alin Cruceanu a reusit sa reia in poarta cu un sut imparabil din 6 m, dupa o balbaiala in lant a apararii adverse. Acelasi Alin Crunceanu a profitat de o noua greseala a apararii si a reusit sa marcheze pentru 2-1 [min. 66]. Dupa acest gol, la conducerea jocului au fost tot cei de la Rapid care au mai ratat 2-3 ocazii mari, care erau sa se razbune in ultimile minute, cand portarul celor de la Dumesti a parat doua mingi pe care scria gol. Astfel, prima finalista din Cupa Romaniei – faza judetului Iasi este Rapid Dumesti, care este si principala favorita la castigarea trofeului, ei fiind si castigatorii ultimelor doua editii, in plus fiind si campioana judetului Iasi in ultimii 3 ani!

A doua semifinala a adus fata in fata pe Viitorul Tg. Frumos si Astra Raducaneni, ambele echipe fiind dornice de a ajunge in finala. In prima repriza, a fost o singura echipa pe teren, Viitorul Tg. Frumos care a si marcat de doua ori, insa portarul celor de la Astra Raducaneni a avut inca 3-4 interventii in pozitii de unu-la-unu cu atancantii celor de la Tg. Frumos. Astfel, la pauza scorul era doar 2-0 pentru Tg. Frumos, iar cea de-a doua semifinalista parea decisa. Insa in repriza secunda, cei de la Astra Raducaneni au echilibrat jocul si au reusit sa egaleze destul de repede [min. 56] si [min. 65], atunci cand ‘Jair‘, coordonatorul de joc al celor de la Raducaneni, a reusit un gol superb din lovitura libera de la aproximativ 35 m. Tot ‘Jair‘ putem spune ca a inscris si golul de 3-2, acesta executand iarasi o lovitura libera de la 35 m, mingea fiind deviata de un fundas in propria poarta. Desi nimeni nu se astepta, cei de la Astra au reusit sa intoarca scorul, si sa mentina acest avantaj, desi din minutul 74 au jucat cu un om in minus, iar cei din Tg. Frumos au ratat ocazii destul de importante. Portarul celor de la Raducaneni, alaturi de ‘Jair’ au fost de departe cei mai importanti jucatori din aceasta semifinala, acestia punandu-si amprenta asupra scorului final.

Astfel, pe 18 iunie cu incepere de la ora 11:00, tot pe Stadionul Tepro, se va juca finala Cupei Romaniei – judetul Iasi, intre Rapid Dumesti si Astra Raducaneni. Daca ar fi sa ne luam dupa rezultatele din campionat, meciul ar trebui sa fie la discretia celor de la Rapid Dumesti, care au castigat in retur cu 9-0 (!) pe terenul celor din Raducaneni, dupa ce in tur, Astra castigase la Dumesti cu 2-1. Totusi, trebuie mentionat ca miercuri, cei de la Rapid Dumesti vor juca barajul pentru promovarea in Liga III, meciul disputandu-se pe stadionul din Husi, acolo unde Rapidul va intalni castigatoarea campionatului in judetul Neamt, puternica echipa Energia Girov.

About Sakin