Liga IV Iasi: AS Magna Holboca – Viitorul Tg. Frumos 2-4!

In derby-ul etapei a IV-a, intre AS Magna Holboca si Viitorul Tg. Frumos am asistat la un meci extrem de disputat, cu faze la ambele porti, insa cu un arbitraj destul de slab. Desi, tinand cont de conditiile care sunt la cele doua echipe (Holboca joaca pe o bere din banii de acasa, Tg. Frumos joaca pe 150 RON plus alte avantaje), parea un meci la discretia oaspetilor.

Totusi, jucatorii de la AS Magna s-au mobilizat exemplar, iar inceputul le-a fost favorabil. Golgheterul echipei, Cristi Postolache, intors din ‘cantonamentul de la mare’, a reusit sa deschida scorul in minutul 8, dupa ce a primit o pasa perfecta la marginea careului. Dupa acest gol, a inceput sa intre in joc brigada de arbitrii, care a vazut fault aproape la toate fazele pentru Tg. Frumos, insa nu a ‘vazut’ doua penalty-uri clare pentru AS Magna. Prima faza de penalty a fost un hent clar in careu, insa ‘nu a existat intentie’ din parte fundasului. A doua faza de penalty, a fost mult mai clara, portarul celor de la Tg. Frumos a scapat mingea in fata, Postolache fiind pe faza i-a suflat mingea, iar portarul l-a tras clar de umeri. Din acel moment, centralul a pierdut jocul din mana, iar jucatorii Holbocai au devenit agresivi la adresa arbitrilor. Viitorul a reusit egalarea in minutul 19, cand in urma unei neconcordante in aparare, unul din atacantii celor de la Viitorul reusind sa marcheze dupa ce a scapat singur cu Radu Avadanei.
In minutul 42 am asistat la cel mai frumos gol vazut de mine in Liga IV, o foarfeca superba din marginea careului de 16 m, dupa un aut executat pana in centrului terenului. Scorul la pauza era 2-1 pentru Viitorul Tg. Frumos.

Repriza a doua, arbitrii, certati un pic de domnul observator, au inceput sa fie corecti. In minutul 54, antrenorul-jucator al Holbocai, Emanuel Lungu, a reusit un gol cu exteriorul din lovitura libera, mingea ducandu-se in vinclul portii adverse. Dupa acest gol, centralul a cazut de cuviinta sa elimine un jucator de la AS Magna (min. 64), iar ca sa fie tacamul complet, in minutul 67 a acordat un penalty pentru oaspeti, transformat fara probleme.

Cu un om in minus si condusi cu 3-2, AS Magna a jucat foarte bine, avand chiar si doua oportunitati de a egala la 3. Totul s-a terminat in minutul 84, cand Anton ‘Hotu’ a marcat pentru 4-2, acesta fiind si scorul final al partidei.

Astfel, AS Magna pierde primul meci din actualul sezon, insa putem spune ca birgada de arbitrii a avut un rol important in desfasurarea acestui meci.

About Sakin