Liga IV Iasi: Stiinta Miroslava – AS Magna Holboca 7-0!

Sambata, 24 septembrie, cu incepere de la ora 12:00, Stadionul ‘Stiinta’ din satul Uricani, com. Miroslava, a fost gazda primului meci al etapei a VIII-a, Stiinta MiroslavaAS Magna Holboca. Meci intre doua echipe cu obiective total diferite, Stiinta Miroslava propunandu-si castigarea campionatului, iar AS Magna avand ca obiectiv, salvarea de la retrogradare.

Aflata in plin proces de reconstructie, AS Magna a avut, in echipa de start, 2 jucatori nascuti in 1996 (Stirpu si Andon) si cu doi jucatori nascuti in 1994 (Ababei si Amariei). Meciul a fost echilibrat in primele 15 minute, ocaziile importante lipsind. Totusi, experienta si-a spus cuvantul, iar in urma unei greseli in defensiva, Radu Ipate, atacantul Miroslavei, a primit o pasa in 7 m, de unde a marcat fara probleme (min. 17). In minutul 22, intr-o faza parca trasa la indigo cu cea de la marcarea primului gol, acelasi Radu Ipate a dublat avantajul pentru gazde. Scorul la pauza avea sa fie 3-0, Radu Ipate reusind hat-trickul dupa o lovitura libera executata de Palaghia si reluata din 3 m in gol.

In repriza secunda, ambele echipe au schimbat rapid, insa castig de cauza aveau sa aiba tot cei de la Miroslava. Astfel, in minutul 49, Cotovanu a marcat pentru 4-0, pentru ca in minutul 54, Dumitru Maximilian sa marcheze primul sau gol dupa transferul de la CSM Pascani, reusind sa transforme un penalty. Acelasi Max avea sa marcheze si golul de 6-0 (min. 69). Scorul final a fost stabilit de Vali Pricop (min. 85), care scapat singur cu Adrian Buzdugan, portarul Holbocai, l-a lobat pe aceasta din marginea careului mare.

Desi scorul final este dezamagitor, jocul celor de la AS Magna este intr-o evidenta crestere, iar in ritmul actual, rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. De apreciat si faptul ca junorii introdusi in teren de AS Magna, au jucat cu mult curaj.

PS: La juniori A1, Stiinta MiroslavaAS Magna Holboca 5-1, dupa ce AS Magna a avut numeroase ocazii de marca la scorul de 1-1.

About Sakin