Stadion ‘Tepro’ Iasi – jud. Iasi

Una dintre cele mai importante baze sportive ale judetului Iasi o reprezinta Stadionul “Tepro”, ce are o suprafata de 24000 mp si este situata in cartierul Tatarasi din municipiul Iasi. Stadionul se afla in adminstrarea municipalitatii (2008), dupa ce a apartinut uzinei metalurgice Tepro, ce a fost privatizata si apartine Mittal Steel SA Iasi.

Stadionul a fost construit in perioada comunista intre 1968-1969 si a fost gazda a peste 500 de meciuri de fotbal. Aici au evoluat echipe de traditie ale fotbalului iesean comunist, insa dupa revolutie, baza sportiva a fost treptat parasita. Dupa revenirea in subordinea Primariei Iasi, baza sportiva a fost repusa pe picioare si in acest moment poate gazdui fara probleme meciuri chiar si de Liga II. Ultimul meci important gazdui de acest stadion a fost barajul de promovare in Liga III dintre FCM Dorohoi si FCM Husi, meci castigat de dorohoieni cu 2-1 dupa prelungiri.

Stadionul detine vestiare si dusuri pentru gazde, oaspeti si arbitrii, tribuna A (aproximativ 250 spectatori) si tribuna B (aproximativ 1250 spectatori), banci de rezerve acoperite, tabela de marcaj, parcare ce poate fi folosita si ca teren de antrenament. Suprafata de joc este una dintre cele mai bune din judet, insa ar mai trebui semanat gazon in anumite portiuni.

About Sakin