Seara Campionilor Mondiali: Romania ’83 – Italia ’82!

Vineri, 28 octombrie, cu incepere de la ora 17:00, Magic Stadium din campusul Tudor Vladimirescu din Iasi, a fost centrul fotbalului romanesc. La Iasi, a venit pentru un meci demonstrativ, componenti ai lotului Italiei din 1982, nationala ce a castigat Cupa Mondiala din acel an.

Meciul demonstrativ a fost organizat pentru a ne aminti tuturor suporterilor nationalei, de singura victorie a Romaniei intr-un meci oficial in fata Italiei, victorie obtinuta in preliminariile pentru Campionatul European, in anul 1983. Romania a castigat acel meci printr-un gol marcat de Boloni din lovitura libera, care l-a invins pe binecunoscutul portar italian, Dino Zoff.

Meciul a fost arbitrat de Adrian Kereszy – arbitru de minifotbal, antrenor principal la CFR Pascani si fost jucator al Politehnicii Iasi – si Cornel Groza – fost arbitru international iesean.

Romania a avut urmatoarea componenta: Florin Prunea, Romica Gabor, Daniel Zafiris, Nicolae Ungureanu, Sorin Cartu, Leo Grozavu, Rodion C?m?taru, Ioan Andone, Nicolae Negrila, Costel Orac, Gheorghita Geolgau; Antrenor: Mircea Radulescu.

Nationala Italiei a avut in componenta urmatorii jucatori: Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Juseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore Toto Schillaci, Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Franco Causio, Roberto Mussi. Antrenor: Paolo Rossi.

Meciul a fost unul foarte spectaculos, iar scorul final de 3-3, putea fi mult mai mare, daca Florin Prunea nu prindea o zi mare si nu oprea suturile lui Baresi, Antognioni, Evani, Gentile etc. Romania a condus cu 2-0 la pauza si 3-2 in repriza secunda, insa a fost egalata de fiecare data. Pentru nationala Romaniei au marcat Nicolae Ungureanu, Costel Orac si Daniel Zafiris, iar pentru Italia au marcat Franco Baresi si Evani (2).

In deschiderea partidei, s-a disputat un meci demonstrativ intre Politehnica Old Boys si Selectionata DGB (manageri din Liga de Minifotbal – Iasi). La Politehnica Old Boys au evoluat legende ale fotbalului iesean, precum Mitu Danila, Liviu Petrache, Mihai Romila, Stafie, Adi Cotan, Adi Dobrea (Motoreta), Adi Amborsie (Ata), Benone Dohot si multi alti. Meciul s-a terminat cu victoria Old Boys, care au castigat cu 2-1 prin golurile marcate de Adi Dobrea si Adi Ambrosie. Meciul a fost arbitrat de Sorin Stefan – arbitru de minifotbal si antrenorul Stiintei Miroslava.

About Sakin