Baschet (m): CSU Atlassib Sibiu – Politehnica CSS Unirea Iasi 130-72!

Luni, reprezentativa municipiului Iasi in prima liga la baschet masculin, Politehnica CSS Unirea Iasi s-a deplasat la Sibiu, unde au intalnit una dintre cele mai titrate formatii ale baschetului romanesc, CSU Atlassib. Cum era de asteptat, echipa ieseana nu putea pune probleme unei echipe ce are foarte multi jucatori straini buni. Pentru ca nu sperau la vreo surpriza, iesenii au deplasat doar 8 jucatori la Sibiu, iar Vlad Popovici, Vlad Cobzaru, Teodor Stamate si Vlad Filip au fost lasati sa evolueze pentru echipa U18 a clubului iesean, intr-un meci contra celor de la Cuadriopol Brasov.

CSU Atlassib Sibiu a transat partida inca din primul sfert, pe care l-au castigat cu 32-7, iar in sfertul al doilea si-au marit avantajul, dupa ce au castigat cu 38-22. Astfel, la pauza, Sibiul conducea cu 70-29, pe care nimeni nu ar fi putut sa-l rastoarne. Dupa pauza, Sibiul a lasat-o mai moale pe faza defensiva, insa au facut spectacol in continuare in ofensiva. Scorul final de 130-72, este unul dintre cele mai mari din actuala editie, insa nici nu se compara cu un alt rezultat ‘maret‘ facut de echipa ieseana, care a pierdut in fata liderului Gaz Metan Medias, cu 134-43! (DETALII)

In meciul dintre Sibiu si Iasi, s-a stabilit si noul record stagional la capitolul puncte marcate, dupa ce rusul Nikita Khartchenkov a reusit sa marcheze nu mai putin de 38 pct (7*2 pct; 7*3 pct; 3*1 pct)! Cei mai buni marcatori ieseni au fost Ionut Hurjui-14 pct si Mitica Anghel-12 pct.

About Sakin