AJF Iasi: Deciziile luate la Adunarea Generala din februarie!

Comitetul Executiv al AJF Iasi a hotarat ca sambata, 18 februarie, sa convoace Adunarea Generala Ordinara a AJF Iasi, unde au fost prezenti aproape toti membrii afiliati (Liga IV, Liga V si cluburile de juniori).

Desi inaintea sedintei se auzeau discutii ca va fi ‘toleranta zero impotriva datornicilor‘, pana la urma s-a dat la pace, iar echipele au fost pasuite de neprogramare, cu conditia sa-si mai achite din datorii. Totusi, nu prea pot intelege cum o echipa a putut acumula datorii de 7000 ron si inca este in Liga IV… E o intrebare pe care mi-o pun, in conditiile in care sezonul trecut, pentru o datorie de 500 ron, AS Magna Holboca a fost in pericol sa fie neprogramata la un meci!

Dupa ce s-a dat citire ‘Listei rusinii‘, in care au fost prezentate datoriile asociatiilor sportive afiliate, au urmat discutii legate de marirea baremului de arbitraj (10 ron pentru fiecare arbitru+obsevator/meci), lucru aprobat cu majoritate de voturi.

Cupa Romaniei – faza judeteana ar fi trebuit sa se dispute pe 26 februarie, iar etapa a XVIX-a, prima din acest an, ar fi trebuit sa se dispute pe 4 martie. Din cauza grosimii stratului de zapada, s-a preferat amanarea cu o saptamana a Cupei si o saptamana pentru campionat. Principala problema, ridicata de aceste amanari, o constituie inmultirea etapelor intermediare (miercurea). Se cunoaste problema cu care se confrunta echipele de Liga IV cand sunt nevoite sa joace in timpul saptamanii, pentru ca jucatorii sunt la nivel de amatori, iar majoritatea lucreaza. Din fericire, decizia de a se juca doua etape din retur la finalul anului 2011, face ca numarul etapelor intermediare, chiar si cu aceasta amanare, sa fie de doua-trei.

Una dintre cele mai aprinse probleme ale acestei adunarii, a fost propunerea domnului primar, Neculai Botezatu (Astra Raducaneni), ce a propus ca sa nu mai fie delegati observatori cu varsta peste 70 de ani, regula ce ar afecta 6-7 observatori actuali. Aceasta propunere a fost sustinuta si de primarul Petre Antalut (Unirea Mircesti). Cei doi primari, sunt si membrii in Comitetul Executiv, fiind reprezentantii Ligii IV in AJF Iasi. Totusi, problema a fost amanata pana la finalul campionatului, urmand sa fie reluata in Adunarea Generala din vara.

O alta decizie relativ normala, este aceea ca o echipa ce retrogradeaza din Liga IV, nu mai are dreptul sa-si pastreze locul, in cazul in care echipele promovate din Liga V, nu doresc inscrierea in Liga IV. Astfel, lupta pentru evitarea retrogradarii este mult mai agresiva, toate echipele fiind motivate sa lupte pana la final.

Desi asteptarile erau ridicate din partea unor oameni din fotbalul judetean, deciziile nu au fost multumitoare. Datornicii au fost pasuiti, observatorii cu varste inaintate isi vor continua munca la AJF, arbitrii au obtinut un plus la bareme, insa nu ceva iesit din comun.

About Sakin