Liga IV Iasi: Avancronica etapei a XXIII-a!

UPDATE: CSS Pascani – Viitorul Belcesti se joaca de la ora 14:00 (seniori) si 12:00 (juniori)!!!

In acest weekend, Liga IV Iasi isi va disputa etapa a XXIII-a, o etapa cu meciuri interesante, existand totusi si cateva partide dezechilibrate.

Cel mai tare meci al etapei se va disputa de la Sinesti, unde Stejarul (locul 6) va primi vizita celor de la Astra Raducaneni (locul 4). In turul de la Raducaneni, Stejarul s-a impus cu 4-1, mult mai greu decat o arata scorul.

Liderul Rapid Dumesti pare a avea un meci usor la Unirea Mircesti (locul 8), tinand cont si de scorul inregistrat in tur, cand dumestenii s-au impus cu 8-1. Totusi, daca tinem cont de faptul ca Unirea Mircesti a scos egal la Miroslava (2-2) si egal la Tg. Frumos (2-2), atunci exista premise pentru un meci interesant.

Stiinta Miroslava are una dintre cele mai usoare deplasari din acest retur, acestia urmand sa joace pe Stadionul Tineretului (Abator), cu penultima clasata, Helios Tomesti. In tur, Stiinta Miroslava s-a impus lejer, 7-0, iar acest meci este o simpla formalitate pentru echipa cu cele mai mari sanse sa reprezinte campionatul iesean la barajul de promovare in Liga III.

Cea mai importanta contracandidata a Stiintei Miroslava, Viitorul Tg. Frumos (locul 3), are o misiune relativ usoara pe teren propriu in fata celor de la Gloria Baltati. Daca oaspetii de duminica s-au impus in tur cu 3-2, meciul din acest weekend pare o simpla formalitate pentru gazde. Gloria a scapat momentan de grijile retrogradarii, insa trebuie tinut cont ca au un lot subtire, format in marea lui majoritate din juniori promovati la echipa mare in acest retur.

Trecand peste aceste meciuri relativ usoare, facem trecerea la disputele mai tari ale acestei etape. CSS Pascani, echipa pregatita de prof. Damian, primeste vizita ultimei clasate, Viitorul Belcesti. Urmand calculele hartiei, si privind si la partida din tur (REPORTAJ), putem spune ca pascanenii sunt clar favoritii acestei partide. Totusi, echipa din Belcesti incepe sa dea semne de revenire, iar faptul ca au obtinut 3 victorii in ultimele 4 partide, ar trebui sa puna in garda orice echipa de mijlocul clasamentului.

Viitorul Lungani (locul 11) primeste vizita celor de la Gloria Bals (locul 14), intr-o partida mult mai importanta pentru oaspeti, care desi se afla deasupra liniei retrogradarii, Viitorul Ciortesti si Foresta Ciurea le sufla in ceafa, fiind la doar doua puncte de acestia. In tur, Lunganiul s-a impus cu 2-1, in urma unei partide incrancenate, iar disputa din acest weekend se anunta la fel de stransa.

Foresta Ciurea a predat miercuri penultima pozitie in clasament, trecand pe locul 16, dupa victoria in fata celor de la Gloria Baltati. In aceasta etapa, Foresta primeste vizita celor de la Biruinta Miroslovesti, una dintre cele mai artagoase echipe, care pe teren propriu este aproape imbatabila, insa in deplasari mai da chix. O partida mult mai importanta pentru gazde, care in cazul unei victorii isi sporesc considerabil sansele in lupta pentru evitarea retrogradarii.

La Holboca, AS Magna pregateste mult mai relaxata partida cu Unirea Ruginoasa, dupa ce miercuri au castigat cu 2-0, in fata celor de la Helios Tomesti (REPORTAJ). Totusi, vechea garda de la AS Magna, nu poate uita umilinta din turul campionatului, cand la Ruginoasa au fost invinsi la un scor categoric (10-0REPORTAJ). AS Magna are nevoie de cel putin un punct in aceasta partida, pentru ca desi au pus o diferenta de 10 puncte fata de Viitorul Ciortesti si Foresta Ciurea, echipele clasate pe locuri retrogradabile, aceasta diferenta nu asigura confortul necesar pentru a trata meciurile urmatoare cu mai multa relaxare.

Cea mai importanta partida a etapei, tinand cont de obiectivele celor doua echipe, se disputa la Ciortesti. Viitorul Ciortesti, echipa clasata pe prima pozitie sub linia retrogradarii, primeste vizita locului 5, Viitorul Harlau, echipa ce are nevoie de victorie pentru a mai putea spera la podiumul Ligii IV si, de ce nu, chiar la locul 2 in clasament. Harlaul mai are inca sanse la prinderea pozitiei de baraj, tinand cont ca majoritatea deplasarilor le au la echipe din subsolul clasamentului (exceptand deplasarile de la Raducaneni si Miroslovesti), iar acasa vor primi vizita celor de la Rapid Dumesti, Stiinta Miroslava si Viitorul Tg. Frumos. De cealalta parte, Viitorul Ciortesti are nevoie disperata de puncte, pentru a pastra sanse reale pentru evitarea retrogradarii.

About Sakin