Liga IV Iasi: AS Magna Holboca – Helios Tomesti 2-0!

Miercuri, intr-o restanta a etapei a XX-a, AS Magna Holboca a primit vizita celor de la Helios Tomesti, intr-un derby al zonei retrogradarii, dar mai ales un derby geografic, cele doua comune fiind despartite de doar 2 km.

Daca AS Magna statea mai bine in clasament, avand 21 de puncte si ocupand pozitia a 13-a, Helios Tomesti avea doar 13 puncte si avea nevoie de cel putin un egal in aceasta partida. In aceasta idee, Helios a incercat sa se apere si sa loveasca pe contraatac.

Prima repriza, ajutati si de vant, AS Magna a ratat cateva ocazii bune prin Alex Ababei, Catalin ‘Buba’ Virlan sau Radu Ocneanu, avand chiar si doua bare prin Buba (lovitura libera) si Ocneanu (actiune).

Repriza secunda avea sa fie asemanatoare cu prima, cu AS Magna cautand golul izbavitor, iar Helios respingand atacurile gazdelor si incercand sa loveasca pe contraatac. Introducerea lui Ionut Borhan in repriza secunda avea sa fie hotaratoare. Dupa o ratare incredibila a lui Alexandru Ababei, care a trimis in portar in urma unei situatii de unu la unu, acelasi Ababei avea sa centreze perfect pentru Borhan, care avea sa marcheze cu pieptul in poarta goala (min. 57). Ionut Borhan avea sa marcheze si cel de-al doilea gol, acesta trimitand un voleu din alergare, de la 20 m lateral dreapta, mingea surprinzandu-l pe portar iesit dintre buturi (min. 66).

Pana la final au mai fost cateva ocazii mari ratate de Holboca, insa si un gol anulat corect pentru offside al celor de la Helios Tomesti.

Victorie importanta pentru AS Magna, care ramane pe pozitia a 13-a, insa isi mareste diferenta la 10 puncte fata de prima pozitie retrogradabila. Helios Tomesti, desi a pierdut aceasta partida, pastreaza sanse de ramanere in Liga IV, tinand cont ca sunt la doar 3 puncte in spatele primei pozitii neretrogradabile, ocupata momentan de Gloria Bals. Se anunta un final incandescent de campionat, tinand cont ca sunt implicate 5 echipe, toate cu sanse reale pentru a evita retrogradarea.

In partida de juniori A1, AS Magna Holboca s-a impus cu 4-2, dupa ce la un moment dat erau condusi cu 2-0!

About Sakin