Minifotbal: S-a stabilit finala Cupei HIT 2012!

Miercuri, cu incepere de la ora 19:00, Magic Stadium din campusul studentesc Tudor Vladimirescu, a fost gazda returului semifinalelor Cupei HIT la minifotbal, un fel de Cupa Romaniei – faza judeteana. Castigatoarea Cupei va reprezenta Iasul la turneul final dedicat castigatoarelor cupelor din fiecare judet.

Daca in tur, Terramold – campioana en-titre a Ligii Magice (Divizia 1), s-a impus nesperat cu 5-2, in fata celor de la Stand Rom Tomesti, dubla castigatoare a turneului interjudetean Cupa Unirii si ocupanta locul 3 in actuala editie a Ligii Magice, partida retur avea sa fie una de un nivel foarte ridicat, ambele echipe practicand un minifotbal de cea mai inalta clasa. Stand Rom a deschis scorul prin golgheterul Ionut Borhan, insa s-au vazut egalati la ultima faza a primei reprize, cand Alin Cruceanu a trimis o torpila din 7-8 m, mingea ducandu-se sub bara portii aparate de Radu Avadanei.

Repriza secunda a fost dominata de Stand Rom, cei de la Terramold preferand sa pastreze scorul si sa nu riste sa ramana descoperiti. Totusi, Costel Hutanu avea sa duca scorul la 2-1 pentru Tomesti, iar sperantele pareau sa revina in tabara celor de la Stand Rom. Au urmat 2-3 ocazii bune pentru acestia, insa si Terramold a fost aproape de a marca, prin Bogdan Rotaru care a reluat cu calcaiul din 5 m, mingea lovind doar bara. Scor final 2-1 pentru Stand Rom, scor insuficient pentru acestia, astfel Terramold s-a calificat in finala din acest an.

In cea de-a doua partida, liderul Aldoor-Auto Driver, echipa ce are in componenta multiplii campioni nationali la minifotbal, era ca si calificata in fata satelitului, Aldoor-Auto Driver 2. In prima mansa, favoritii s-au impus cu 5-2, iar lucrurile pareau incheiate. Spre surprinderea tuturor, Aldoor-Auto Driver 2 a inceput mult mai bine partida, iar dupa 5 minute conduceau cu 2-0 (!), prin golurile marcate de Rosca si Scanteie. Narcis Catarama a marcat pentru prima echipa, iar scorul era 2-1. Pana la pauza, satelitul a mai marcat de doua ori, iar la pauza era 4-1. Dupa pauza scorul s-a facut 5-1, iar in urma unui gol superb al lui Budei, scorul din tur era si in aceasta mansa, numai ca satelitul se afla acum la conducere. Cand toata lumea astepta loviturile de departajare, un contraatac al celor de la Aldoor 2 a facut ca out-sidderi sa mearga in marea finala, castigand cu 6-2.

Trecand peste aceasta evolutie spectaculoasa a scorului, cei prezenti la meci au mirosit ‘tortul‘ pregatit de cele doua echipe, acesta fiind unul dintre cele mai spectaculoase meciuri trantite pe care le-am vazut. Nimeni nu are cum demonstra asta, iar arbitrii Adrian Kereszy si Sorin Stefan nu au avut ce face decat sa urmareasca linistiti aceasta ‘piesa de teatru‘:D. Totusi, s-a simtit si o oarecare nervozitate in jocul liderilor Ligii Magice, acestia primind 3 cartonase galbene.

Astfel, in finala Cupei HIT, Terramold porneste ca mare favorita la castigarea trofeului in fata celor de la Aldoor-Auto Driver 2.

About Sakin