Liga IV Iasi: AS Magna Holboca – Viitorul Harlau 2-0!

Duminica, 29 aprilie, cu incepere de la ora 12:00, in cadrul etapei a XXVII-a, AS Magna Holboca a primit vizita celor de la Viitorul Harlau, intr-un meci mult mai important pentru gazde, decat pentru oaspetii de astazi.

Pentru ca in aceasta saptamana au circulat tot felul de zvonuri ca la Holboca ar fi revenit cativa jucatori de la Viitorul Ciortesti, oaspetii au cerut confruntare, pentru a se evita eventualele discutii pe aceasta tema. Nu au existat jucatori pe fals, iar meciul a putut sa inceapa, insa cu o intarziere de aproximativ 10 minute.

Prima ocazie importanta a fost in dreptul gazdelor, cand Ionut Borhan a profitat de o neintelegere in centrul apararii harlauane si a reluat cu capul din 14 m, mingea fiind respinsa cu greu in corner de portar. Minutul 10 avea sa aduca o noua mare ocazie pentru Holboca, cand o minge centrata din partea dreapta de Radu Ocneanu, a fost respinsa in extremis de portar.

Dupa aceste doua ocazii mari, meciul a fost scapat din mana de centralul partidei, care a acordat pe drept doua cartonase galbene lui Ionut Borhan si Beceriu de la gazde, pentru lovirea mingii dupa fluierul arbitrului, insa a ‘uitat’ sa-l sanctioneze si pe un atacant harlauan pentru o faza absolut identica.

Aceasta eroare avea sa produca nervi in randul jucatorilor de la Holboca, iar un offside gresit semnalizat, la un contraatac fulger al gazdelor, avea sa produca o explozie de nemultumire in randul jucatorilor gazda. Pauza de hidratare, a venit oportun, pentru ca Holboca risca sa ramana in 10 oameni, poate chiar mai putini. Fotbalul a fost mai putin prezent pe finalul reprizei, jucatorii celor doua echipe fiind preocupati sa se loveasca la picioare si mai putin sa paseze sau sa incerce sa traga la poarta. Merita amintita doar ratarea lui Beceriu, care a sutat slab din 11 m, la o faza in care era liber pe centrul portii.

Sfarsitul primei reprize a venit la momentul oportun, pentru ca nervii atinsesera cote alarmante. S-a discutat cu calm intre jucatorii gazda, iar calmul cu care au revenit pe teren, avea sa fie decisiv in evolutia ulterioara a partidei. Presiunea si injuriile la adresa arbitrajului s-au redus, preocuparea pentru jocul de fotbal fiind pe primul plan. Astfel, in minutul 48, in urma unui corner executat excelent de Bento, Laurentiu Formagiu s-a ridicat peste toata apararea si a trimis cu capul, mingea lovind pamantul si ducandu-se sub bara.

Dupa acest gol, Viitorul Harlau a iesit mai mult la joc, incercand sa puna presiune la poarta noului portar al Holbocai, Florin Cozianu, fost jucator la CFR Moldova Iasi (Liga III), la Astra Raducaneni si chiar la fosta AS Holboca.

Aceasta iesire a Harlaului, a deschis spatiile in apararea oaspetilor, iar Holboca s-a multumit doar sa incerce sa loveasca pe contraatac. In minutul 67, Alex Ababei a centrat excelent in fata portii, iar Ionut Borhan a trimis in poarta, insa tusierul a ridicat corect fanionul pentru a semnaliza un offside. Aceasta decizie a incins spiritele in galeria locala.

Totul s-a terminat in minutul 79, cand veteranii Catalin ‘Buba’ Varlan si Bento au insistat la o minge ce parea pierduta, fundasii oaspetilor s-au pripit si au degajat eronat, mingea a ajuns undeva in zona liniei de 16 m, viteza superioara a lui Borhan a fost vitala, acesta ciupind mingea din fata portarului iesit in intampinare, care a avut inspiratia sa se retraga, pentru ca altfel ar fi comis penalty si eliminare, iar Borhan, ramas singur cu poarta goala, ‘a aprins chibritul‘ si a marcat.  

Acest gol avea sa aduca linistea in randul suporterilor intaratati de maniera de arbitraj, dar si in joc, pentru ca Holboca a stiut sa evite sa-si puna careul sub presiune, cei patru fundasi facandu-si pe deplin datoria.

Trei puncte importante pentru gazde, care au facut un pas important pentru evitarea retrogradarii, insa nu trebuie sa se culce pe o ureche, pentru ca echipele din zona retrogradarii nu au abandonat inca lupta, iar meciul de miercuri, de la Belcesti, este unul foarte important pentru ambele echipe.

[nggallery id=25]

About Sakin