Liga IV Iasi: Avancronica etapei a XXVIII-a!

Prima intermediara din acest retur, etapa a XXVIII-a, se va disputa miercuri, 2 mai – ora 18:00 si va programa meciuri foarte tari, fiind cu siguranta una dintre cele mai importante etape din acest sezon de Liga IV Iasi.

Devenit sezonul trecut un derby al fotbalului judetean iesean, Stiinta MiroslavaRapid Dumesti este cel mai important meci al etapei. In turul campionatului, cele doua echipe au terminat la egalitate, 1-1 (REPORTAJ). Daca in sezonul trecut s-a jucat cu titlul pe masa, in acest sezon, titlul pare a fi deja adjudecat de Dumesti, care are un avans de 8 puncte in fata principalei urmaritoare, Stiinta Miroslava. Daca Rapidul nu are un obiectiv concret, de partea cealalta, Stiinta Miroslava isi joaca aproape tot sezonul in aceasta partida, multe lucruri depinzand de acest meci. Totusi, asupra unui astfel de meci, nu exista nici o suspiciune, pentru ca dumestenii vor sa demonstreze ca sunt cea mai buna echipa din campionat, iar d-l antrenor Adi Cotan doreste sa demonstreze ca nimeni nu-l poate invinge, atunci cand isi doreste cu adevarat. In iarna, Miroslava i-a acontat pe Florin Croitoru si Petre Sinescu (banca tehnica), dar si pe Irinel Ionescu, toti trei plecati de la Dumesti, iar Rapidul l-a cooptat in stafful tehnic pe reputatul antrenor, Corneliu Costachescu, dar si cativa tineri juniori A1.

Pronostic la partida Stiinta Miroslava - Rapid Dumesti!

  • 1 - Castiga Stiinta (53%, 39 Votes)
  • 2 - Castiga Rapid (26%, 19 Votes)
  • X - egal (21%, 15 Votes)

Total Voters: 73

Loading ... Loading ...

Pe tema acestui meci se poate dezbate foarte mult, insa prefer sa ma pastrez pentru comentariile de dupa partida.

Intr-o etapa cu meciul dintre locul 1 si locul 2, ce alt meci ar putea concura ca derby, decat o partida intre locul 3 si locul 4. Astfel, Astra Raducaneni va primi vizita celor de la Viitorul Tg. Frumos, intr-un meci pe viata si pe moarte, tinand cont ca gazdele sunt recunoscuti ca o echipa ce nu se da la o parte din fata oricarui adversar. Viitorul Tg. Frumos este intr-o evidenta crestere de forma, iar orice alt rezultat in afara victoriei, ar face ca Miroslava – Dumesti sa fie doar un meci de orgoliu, importanta acestuia scazand considerabil.

Pronostic la partida Astra Raducaneni - Viitorul Tg. Frumos!

  • 2 - Castiga Viitorul (58%, 32 Votes)
  • 1 - Castiga Astra (27%, 15 Votes)
  • X - egal (15%, 8 Votes)

Total Voters: 55

Loading ... Loading ...

Trecand peste aceste doua mari meciuri, ne mutam in zona opusa a clasamentului, unde echipa pregatita de Mishu Dragoi si in care evolueaza fostul atacant de Liga I, Ionut Balba, Viitorul Belcesti, va primi vizita celor de la AS Magna Holboca, in cel mai important meci al sezonului pentru ambele echipe. Putem spune ca aici se joaca o mare parte din campionat, pentru ca ambele echipe au nevoie de victorie, Holboca fiind multumita si cu un rezultat de egalitate. Daca in tur, AS Magna s-a impus cu 4-2, intr-un meci foarte spectaculos (REPORTAJ), nucleul vechi nu poate uita umilinta din returul sezonului trecut, cand in duminica de Paste, Belcestiul s-a impus cu 9-2!

Pronostic la meciul Viitorul Belcesti - AS Magna Holboca!

  • 1 - Castiga Viitorul (53%, 24 Votes)
  • 2 - Castiga AS Magna (31%, 14 Votes)
  • X - egal (16%, 7 Votes)

Total Voters: 45

Loading ... Loading ...

Un alt meci cu miza se va disputa la Mircesti, unde gazdele de la Unirea vor primi vizita celor de la Foresta Ciurea, una din revelatiile acestui retur, echipa ce are 3 victorii consecutive. Un meci important pentru ambele echipe, chiar daca pare ca gazdele au un avans imens fata de retrogradare, acestia vor intalni in ultimele etape, echipe ca Miroslava, Tg. Frumos si Harlau.

Gloria BalsHelios Tomesti este un meci important mai mult pentru gazde, care au sansa sa obtina 3 puncte importante. Totusi, Helios, desi este ca si retrogradata, nu se va da la o parte intr-un astfel de meci, incercand sa evite pe finalul campionatului, ultima pozitie din clasamentul Ligii IV.

Dupa 3 infrangeri consecutiv (2 in campionat si una in Cupa), Viitorul Harlau va incerca sa se resusciteze cu Unirea Ruginoasa, pentru a-si indeplini ultimul obiectiv, ocuparea locului 4 la finalul sezonului. Unirea Ruginoasa a realizat o victorie importanta in etapa de duminica si sunt mai linistiti in privinta retrogradarii.

Viitorul Lungani Viitorul Ciortesti este un meci cu o miza mai importanta pentru oaspeti. Acestia incearca sa urce cat mai sus in clasament, pentru ca sa poata profita de o eventuala retragere a vreunei echipe din Liga IV sau dintre cele care vor promova in acest sezon. Daca Stiinta Miroslava sau Viitorul Tg. Frumos vor lua drumul Ligii III, locul 15, nu va mai fi retrogradabil.

Stejarul Sinesti are o misiune relativ usoara in fata celor de la CSS Pascani si tinand cont ca nu au mai castigat de 3 etape, acestia is dornici sa mai obtina o prima de joc. De partea cealalta, CSS Pascani nu pare a avea probleme pe acest final, acestia urmand sa acorde o mai mare atentie Cupei Romaniei, dar si campionatului de juniori A1 – Seria Vest, acolo unde au sanse foarte mari sa devina campioni.

Cand am trecut, la sondajul cu echipele ce vor retrograda, Gloria Baltati, multi au spus ca nu are ce cauta aceasta echipa printre cele amenintate cu retrogradarea. Totusi, eu am luat in considerare si programul acestei echipe, in finalul campionatului, cand acestia vor avea meciuri deosebite de grele. Astfel, miercuri acestia vor juca la Biruinta Miroslovesti, echipa de unde se pleaca foarte greu cu puncte. Se anunta un meci interesant, in care gazdele pornesc cu prima sansa.

About Sakin