Rugby: Poli Agro Unirea Iasi – CSM Bucuresti 5-49!

Sambata, 28.04.2012, cu incepere de la ora 11:00, pe Stadionul Tepro din Tatarasi, Poli Agro Unirea Iasi a disputat al treilea meci pe teren propriu (etapa a IV-a) din SuperLiga de rugby. Oaspetii de astazi, CSM Bucuresti, erau ultima clasata in SuperLiga, iar faptul ca Poli Iasi s-a impus sambata trecuta, in fata celor de la Universitatea Cluj, dadea ca favorita certa echipa gazda.

Daca in primele doua meciuri de pe teren propriu, contra celor de la Steaua si a Univ. Cluj, am fost prezent in tribuna, in aceasta sambata am preferat sa merg in Copou, la CSMS Iasi – CS Otopeni 4-2 (CRONICA). Totusi, cu ajutorul fotografiilor lui relansat.ro, am putut scrie acest articol.

Dupa cum spuneam, Poli Iasi pornea ca favorita, insa calculele hartiei aveau sa fie date complet peste cap, de forta de joc a bucurestenilor. CSM Bucuresti a deschis scorul printr-un eseu (min. 6), transformat de Florea si s-a distantat la 14-0 (eseu si transformare), 0-21 (eseu Conache si transformare Florea), Iasul reusind sa marcheze si ea, pe finalul primei reprize, prin Amariei.

Desi scorul la pauza, 5-21, ingropa Iasul, acestia ar fi putut reveni in joc, insa nimic nu avea sa le mearga azi. Repriza a doua a fost mult mai echilibrata, insa finalul avea sa fie dezastruos. CSM Bucuresti a mai marcat 4 eseuri, trei in ultimele 10 minute, toate acestea fiind transformate.

Scor final, 5-49, iar CSM Bucuresti nu numai ca a castigat meciul, dar a obtinut si punctul bonus ofensiv, ceea ce ii propulseaza cu doua pozitii mai sus (locul 6), cu un punct deasupra Iasului (locul 7) si 3 pct deasupra U. Cluj (locul 8), insa Clujul joaca abia maine meciul din aceasta etapa, contra celor de la RCMUV Timisoara, pe teren propriu.

[nggallery id=23]

About Sakin