Sah: S-a dat startul Campionatului Mondial Scolar!

Sambata, 28.04.2012, cu incepere de la ora 15:30, in Sala Polivalenta din Iasi s-a dat startul Campionatului Mondial de Sah Scolar. Este cel mai important eveniment pe care il gazduieste Iasul in ultimii ani, tinand cont ca la startul competitiei sunt inscrisi aproximativ 500 de mici sahisti, dintre care 100 de ieseni si 400 din intreaga lume.

Pe langa importanta evenimentului pentru sportul iesean, putem remarca importanta pe plan turistic, tinand cont ca acesti copii sunt insotiti de profesori, parinti etc., multe hoteluri din Iasi fiind ocupate la capacitate maxima, intr-o perioada in care nu ar fi avut prea multi clienti. Sa speram ca taximetristii ieseni vor fi cu bun simt, si nu ii vor plimba prin tot Iasul pe acesti turisti, cand drumul spre hotel ar trebui sa dureze 5-10 minute. O alta doleanta o va reprezenta siguranta acestor turisti, pentru ca se cunoaste faptul ca sutii astepta cu nerabdare astfel de evenimente, pentru a mai ‘gasi’ cate un portofel.

Tarile care au participanti la aceasta competitie sunt: Romania, Peru, R. Moldova, Mongolia, Rusia, India, Sri Lanka, Turcia, Bulgaria, Kazahstan, Azerbaidjan, Ucraina, Israel, Ungaria, Iran, Polonia, Tara Galilor, Anglia, Norvegia, Lituania, Zimbabue, Indonezia, Venezuela, Kirghistan, Singapore, Columbia, Zambia, Tunisia, Pakistan, Irlanda, Finlanda, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan si Guam.

Astfel, in perioada 28.04-6.05, cu incepere de la ora 15:30, in fiecare zi, se disputa meciuri ale acestei competitii. Rezultatele si tot felul de informatii interesante le puteti gasi pe site-ul oficial al competitiei (www.wscc2012.ro).

[nggallery id=24]

About Sakin