Cupa Romaniei (jud. Iasi): Rezultatele sferturilor de finala!

UPDATE: Viitorul Tg. Frumos s-a impus greu la CSS Pascani, in ultimul sfert al Cupei Romaniei – faza judeteana. Scorul a fost 1-0, golul fiind marcat in minutul 75. Astfel, semifinalistele acestui sezon de Cupa sunt: Viitorul Tg. Frumos, Astra Raducaneni, Rapid Dumesti si Viitorul Lungani.

Miercuri, 30 mai, in cadrul sferturilor de finala ale Cupei Romaniei – jud. Iasi, fotbalul local a fost zguduit de vestea eliminarii celor de la Stiinta Miroslava, in meciul disputat impotriva celor de la Viitorul Lungani. Cu gandul mai mult la meciul de baraj, echipa din Miroslava a reusit contraperformanta sa fie pentru prima oara eliminata in sferturi, dupa ce la prima participare au ajuns pana in finala (2009-2010), iar la cea de-a doua participare au ajuns in semifinale (2010-2011), in ambele sezoane fiind eliminati de Rapid Dumesti.

Stiinta Miroslava si-a aflat deja adversarul de la barajul de promovare (AICI), iar acest lucru le-a dat de gandit celor din stafful tehnic, pentru ca o calificare in semifinale ar fi insemnat un meci in plus, in fata unui adversar puternic, tinand cont ca in semifinale au ajuns cele mai bune echipe ale judetului Iasi. Pentru a nu risca accidentari grave, d-l antrenor Florin Croitoru le-a dat o sansa celor care au evoluat mai putin in acest retur, iar Viitorul Lungani, o echipa ce mereu si-a aparat corect sansele, au profitat de lipsa de jocuri ale celor introdusi in teren si s-au impus surprinzator cu 2-1. Trebuie mentionat ca Lunganiul a condus cu 2-0, pana in min. 89, deci victoria acestora nu poate fi pusa la indoiala.

Un meci de pomina sau mai degraba putin peste o jumatate de meci s-a disputat la Muncelul de Sus, acolo unde gazdele de la Viitorul Muncel, echipa ce reprezinta comuna Mogosesti-Siret, au facut ‘spectacol‘ si au oprit meciul, in minutul 63, la scorul de 5-1 pentru Rapid Dumesti. Desi il apreciez mult pe primarul din Mogosesti-Siret, d-l Damian Butnariu, acesta a ‘comis-o ca in curtea scolii‘, dupa ce ar fi cerut retragerea echipei de pe teren si, pentru a nu exista cumva vreunul din jucatori care sa vrea sa mai joace, acesta a confiscat mingea si a plecat acasa, nu inainte de a ii face cu ou si cu otet pe cei 3 arbitri ai meciului. Detalii legate de desfasurarea meciului, pana in momentul suspendarii, puteti gasi AICI. Scorul va ramane 5-1, pentru ca 3-0 s-ar fi acordat, doar in cazul in care Rapidul ar fi condus cu mai putin de 3 goluri diferenta. Viitorul Muncel risca suspendarea din Cupa Romaniei – jud. Iasi, pentru cel putin un sezon, in afara de amenda pe care o va primi asociatia sportiva. Totusi, tinand cont ca AJF Iasi a mai trecut cu vederea astfel de incidente, nu ar fi imposibil ca Muncelul sa scape doar cu o amenda de ochii lumii.

Astra Raducaneni este a treia semifinalista, dupa ce s-a impus in minutul 90, cu 1-0, la Viitorul Ciortesti (CRONICA & GALERIE FOTO).

Ultimul sfert de finala, CSS Pascani – Viitorul Tg. Frumos, se disputa joi – ora 18:00, pe Stadionul “Siretul” din mun. Pascani.

About Sakin