Stadion Tineretului “Ing. Gheorghe Costache” Harlau – jud. Iasi

Judetul Iasi are 2 municipii (Iasi si Pascani) si doar 3 orase (Targu Frumos, Harlau si Podu Iloaiei), desi este unul din cele mai mari judete ale Romaniei, ca numar de locuitori. Asta inseamna ca in judetul Iasi vom gasi comune cu un numar mare de locuitori, din care 6 se pot lauda cu peste 10000 de locuitori (Ciurea, Holboca, Tomesti, Belcesti, Miroslava si Deleni).

Orasul Harlau, in urma recensamantului din 2011, are o populatie de 12.045 locuitori, fiind al patrulea ca marime, cu doar 506 locuitori mai mic decat Tg. Frumos (12.551), insa luand in considerare ca Deleni (10.005 loc.) este lipit de Harlau, formand o aglomerare, putem spune ca aceasta zona a judetului, este a treia ca numar de locuitori, dupa aglomerarea Iasului si cea a Pascanilor.

Orasul Harlau este situat in nord-vestul judetului Iasi, pe drumul ce leaga Iasul de Botosani. Se afla la 75 km de mun. Iasi, la 45 km de mun. Pascani, la 28 km de Targu Frumos si la 48 km de mun. Botosani.

Stadionul Tineretului “Ing. Gheorghe Costache” Harlau (Stadionul Orasenesc “Viitorul”),  este al cincilea ca marime a tribunelor, din judetul Iasi, dupa Stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou, Stadionul “CFR” din Pascani, Stadionul “Tepro” din Tatarasi si Stadionul Orasenesc “Viitorul” Tg. Frumos.

Ca si dotari, stadionul este peste cel din Targu Frumos, doar prin prisma faptului ca vestiarele sunt exact langa teren, pe cand la Targu este nevoie de traversarea drumului national, DN 28B. La Harlau, tribuna este pe partea estica si are o capacitate de aproximativ 1500 de locuri. In lucru frumos, legat de tribuna, este vopsirea acesteia in culorile steagului Romaniei, asa cum puteti observa din galeria foto. Suprafata de joc este una buna, singura problema fiind sistemul de drenaj, care face ca in cazul unor ploi, aici sa se joace mai mult polo, decat fotbal. Cladirea vestiarelor este excelenta, avand toate dotarile necesare, iar langa aceasta cladire, putem regasi si un teren de tenis de camp (zgura), dotat cu nocturna.  Bancile de rezerva sunt plasate pe partea opusa tribunei, iar prin spatele acestora trece un parau.

Pe acest stadion evolueaza una din cele mai vechi echipe ale fotbalului iesean, Viitorul Harlau. Aceasta echipa se poate lauda cu numeroase trofee la nivel judetean, dar si cu participari in Liga III. De la Harlau s-au lansat spre fotbalul de mare performanta numerosi jucatori, cei mai recenti fiind Ovidiu Mihalache (Astra Ploiesti) si Mihai Pintilii, care tocmai a semnat cu FC Steaua Bucuresti, cei doi jucatori fiind originari din cartierul Dancu, com. Holboca.

[nggallery id=55]

About Sakin