Liga IV Iasi: Avancronica etapei a XXXIV-a (ultima)!

UPDATE: Biruinta Miroslovesti a anuntat la AJF Iasi ca nu se vor prezenta in deplasarea de la Gloria Bals! Astfel, Balsul termina campionatul cu 3 puncte la masa verde, insa din pacate nu-i ajuta cu nimic acest rezultat.

In acest weekend, Liga IV Iasi – sezonul 2011/2012, isi incheie socotelile. De fapt, cam totul a fost stabilit, ramanand ca in clasament sa mai poata aparea doar cateva modificari.

Cel mai important meci se va juca la Raducaneni, unde gazdele de la Astra vor primi vizita celor de la Viitorul Harlau, intr-un meci care va decide ocupanta locului 4 in clasament. Daca Astra are avantajul terenului propriu, Viitorul Harlau are avantajul ca se poate multumi si cu un egal, deoarece in tur a fost 0-0, iar in retur, la 0-0, Harlaul sta mai bine la golaveraj, iar la egalul cu goluri, se puncteaza echipa ce a marcat in deplasare.

Unul din meciurile care ar fi putut insemna ceva, Gloria Bals – Biruinta Miroslovesti, nu mai are o miza importanta, poate doar palmaresul, pentru ca Gloria Bals este oficial retrogradata, insa are unele sperante pentru a ramane in Liga IV ieseana.

Un alt meci ce ar fi putut avea o miza este disputa dintre Unirea Mircesti si Stiinta Miroslava, insa ambele echipe si-au atins obiectivele, iar Stiinta Miroslava, dupa ce a ‘comis-o’ in Cupa Romaniei, ar putea sa evite folosirea titularilor, pentru a nu risca accidentari grave.

Viitorul Ciortesti, echipa ce si-a facut bagajele pentru intoarcerea in Liga V, spera sa iasa cu fruntea sus si sa obtina o victorie in fata locului III, Viitorul Tg. Frumos. Cei de la Targu, s-ar putea sa foloseasca o echipa cu jucatori ce au evoluat mai putin in acest campionat, mai ales ca vor juca miercuri, 6 iunie, in fata celor de la Rapid Dumesti, in semifinalele Cupei Romaniei.

Viitorul Lungani vor juca pe teren propriu, in fata vecinilor de la Gloria Baltati, intr-un meci in care ambele echipe vor juca doar pentru onoarea locala. Lunganiul, echipa ce a produs cea mai mare surpriza a acestui sezon, prin eliminarea Stiintei Miroslava din Cupa Romaniei, isi vor pregati jocul din semifinala de miercuri, contra celor de la Astra Raducaneni.

Stejarul Sinesti pare ca va castiga un nou meci si niste bani inainte de vacanta, mai ales ca vor intalni o echipa ce nu a obtinut prea multe puncte in deplasarea, Unirea Ruginoasa.

AS Magna Holboca are o deplasare lunga, pana la CSS Pascani, iar eu sa fi fost in locul conducerii, cred ca nu m-as mai fi prezentat la acest meci. Amenda ar fi undeva la 200 lei, iar o deplasare pana la Pascani, ar costa cel putin 600 lei.

Foresta Ciurea, echipa ce s-a salvat de la retrogradare, dupa o primavara foarte buna, primeste vizita celor de la Helios Tomesti, echipa ce deja s-a interesat de adversarii din viitorul sezon de Liga V.

Cum Viitorul Belcesti a fost exclusa in acest final de campionat, fericita etapei este campioana, Rapid Dumesti. Acestia se vor odihni astfel pentru marele meci din Cupa Romaniei, contra celor de la Viitorul Tg. Frumos. Tinand cont ca in campionat au cam dat-o in bara, dar si de faptul ca Rapidul si-a pierdut portarul titular, Mishu Bradu, ne putem astepta de la orice de la meciul de miercuri.

About Sakin