AJF Iasi: Hotararile luate la Adunarea Generala – iulie 2012!

Sambata, 21 iulie – ora 12:00, AJF Iasi a intrunit Adunarea Generala, pentru a stabili detaliile si programul sezonului 2012-2013, atat la Liga IV, cat si in cele 3 serii ale Ligii V.

Cum era de asteptat, Liga IV Iasi si-a redus efectivul la 16 echipe, promovarea celor de la Stiinta Miroslava, coraborata cu memoriul celor de la Spicul Helesteni, prin care au solicitat intoarcerea in Liga V, au facut ca la startul Adunarii Generale, numarul de echipe sa fie de 16. Chiar la startul sedintei, Biruinta Miroslovesti a declarat ca renunta si ea la locul de Liga IV, iar conform regulamentului, prima echipa aflata sub linia retrogradarii, Gloria Bals, s-a intors in Liga IV, desi Viitorul Ciortesti si-a exprimat dorinta de a fi si ei in Liga IV.

COMPONENTA LIGA IV – SEZON 2012/2013

RAPID DUMESTI
VIITORUL TG. FRUMOS
ASTRA RADUCANENI
VIITORUL HARLAU
STEJARUL SINESTI
VIITORUL LUNGANI
UNIREA MIRCESTI
KOSAROM PASCANI
AS HOLBOCA
UNIREA RUGINOASA
FORESTA CIUREA
GLORIA BALTATI
GLORIA BALS
VOINTA BOSIA
VICTORIA LETCANI
SIRETUL LESPEZI

Dupa cum se poate observa, Holboca a renuntat la numele de MAGNA, ramanand doar AS Holboca, iar CSS Pascani si-a schimbat numele in Kosarom Pascani, care de fapt se va numi Kosarom II Pascani, pentru ca vor fi satelitul echipei de Liga III, actuala CSM Pascani. Daca la multe echipe exista o oarecare siguranta, se pare ca Gloria Baltati si Unirea Ruginoasa se confrunta cu anumite probleme, prezenta lor in noul sezon fiind inca pusa sub semnul intrebarii.

In Liga V, lucrurile sunt cat de cat clare in Seria 1, urmand ca Seria 2 si Seria 3 sa le fie stabilita componenta in functie de anumite criterii. Seria 1 este una foarte puternica, in care Stejarul Barnova, Viitorul Ciortesti, Helios Tomesti, Sageata Popricani, Com-Val V. Lupului,Fulgerul Tibanesti si Unirea 02 Scanteia se lupta pentru promovare, urmand ca Vointa Voinesti, Prutul Prisacani, Fortza Costuleni si Unirea Tibana sa faca jocurile pentru vreuana dintre echipe.

Seria 2 pare cea mai slaba, pentru ca nu exista o favorita certa la promovare. Astfel, lupta pentru promovare se poate da intre Forta Podu Iloaiei si Gloria Romanesti, urmand ca Spicul Tiganasi, Biruinta Movileni, Vointa Bivolari, Constr. Press Gropnita, Spicul Sipote, Viitorul Braesti, Podgoria Cotnari, Progresul Deleni si Olimpia Oteleni sa fie colegele de serie.

Daca in Liga IV au ramas doar 16 echipe, Liga V – Seria 3 a devenit cea mai numeroasa competitie a AJF-ului iesean, tinand cont ca aici sunt 18 echipe (!). Lupta pentru promovare se anunta una foarte intensa, fiind foarte greu de stabilit o favorita a seriei. Astfel, Siretul II Lespezi, Spicul Helesteni, Viitorul Muncel, Avantul Todiresti, Recolta Contesti, Moldova Cristesti, Vointa Motca, Siretul Halaucesti, Noua Generatie Topile, FC Lunca Pascani, Noua Generatie Blagesti, CSM II Pascani, Viitorul Harmanesti, Viitorul Ciohorani, Avantul Siretel, Activ Valea Seaca, AS Tatarusi si Biruinta Miroslovesti sa fie implicate in acest campionat extrem de incarcat.

Echipele dezafiliate in acest an sunt Avantul Golaesti, AS Aviatia Iasi, AS Metalul Vladeni, AS Viitorul Ion Neculce si FC Fanu, urmand ca Viitorul Belcesti si Romwatt Harmanesti sa fie dezafiliate, abia dupa ce isi vor plati datoriile enorme. Astfel, cele doua echipe au ajuns la datorii de peste 7000 lei, de fiecare!!! Aproape toate echipele au datorii la AJF Iasi, unele mai mici, altele ajungand la 3000 lei, gen datoria Gloriei Bals sau a celor de la Biruinta Movileni.

Poate cea mai importanta decizie a fost amanarea startului campionatului Ligii IV, astfel incat in loc de data vehiculata initial, 5 august, prima etapa va avea loc abia pe 19 august, aproape toate cele 16 echipe componente, exceptie facand AS Holboca si Rapid Dumesti, fiind de acord cu startul pe 19.

Una din deciziile care a creat rumoare a fost numirea in functia de presedinte a Comisiei Judetene de Arbitrii a lui Ciobanu Vlad, care la 30 de ani, devine poate cel mai tanar presedinte din istoria arbitrajului iesean. Pe mine unul ma bucura enorm aceasta decizie, pentru ca Vlad Ciobanu este poate cel mai bun produs al arbitrajului iesean sucevean, insa venit in Iasi, dintre centralii care se afla inca in activitate, acesta urmand sa vina cu idei noi, care vor revolutiona intr-o oarecare masura arbitrajul local si, cine stie, poate in 3-5 ani, judetul nostru va reusi sa produca iarasi arbitri de Liga I.

About Sakin