Amical: Stiinta Miroslava – AS Magna Holboca 2-0!

Joi – 20 iulie, cu incepere de la ora 19:00, terenul 1 din Complexul Sportiv Tineretului (Abator) a fost gazda unui meci amical dintre fostele colege de esalon, Stiinta Miroslava si AS Magna Holboca. Cum Stiinta Miroslava si-a depus actele pentru inscrierea in Liga III, deja putem vorbi de o noua echipa din zona Iasului ce ne va reprezenta in Liga III, alaturi de CSM Pascani.

Meciul s-a desfasurat pe durata a 3 reprize a cate 30 de minute fiecare, iar cele doua echipe au testat o multime de jucatori, mai ales de partea Stiintei Miroslava. Astfel, pe langa jucatorii care au pus umarul la promovare, au mai fost si cativa jucatori noi, unii cu nume pentru fotbalul din Liga III. Astfel, i-am putut recunoaste pe Alex Stafie si Ilie Talpan, doi jucatori ieseni care sunt legitimati la Cetatea Tg. Neamt si care au evoluat in Cupa Romaniei pentru aceasta formatie (REPORTAJ). Pe langa cei doi, la Miroslava a jucat si un jucator cu foarte multa experienta, Cristian Ungureanu. Acesta a evoluat la o multime de formatii de-a lungul carierei, printre care FC Botosani si Concordia Chiajna (Liga II) si SC Bacau (Liga III) fiind poate la fel de experimentat ca Horatiu Popa, Irinel Ionescu sau Gabriel Apetri.

La AS Magna Holboca nu au fost jucatori noi, doar prezenta lui Paul Lazarescu (Stejarul Sinesti) iesind in evidenta, acesta fiind un jucator de viteza, care ar aduce un plus la echipa.

Meciul a fost dominat de Stiinta Miroslava, insa si AS Magna a avut ocaziile sale. Dupa o prima repriza alba, in care Holboca a avut cea mai mare ocazie, insa Ionut Borhan nu a profitat de pasa excelenta a lui Alex ‘Gebar’ Ocneanu, si a trimis pe langa din pozitie de unu la unu cu portarul Stiintei. In repriza secunda, Holboca a mai ratat o ocazie excelenta, prin acelasi Borhan care nu a ajuns la o minge centrata in fata portii, pe care ar fi scris gol.

Dupa o multime de ratari, Alin Cruceanu a reusit sa marcheze in finalul celei de-a doua reprize, dupa ce a reusit sa intoarca un fundas, sa dribleze portarul si sa marcheze in poarta goala.

In repriza a treia, Stiinta Miroslava a dominat autoritar si pe fondul oboselii Holbocai, care neavand rezerve, a trebuit sa faca fata unei echipe ce a schimbat aproape toti jucatorii pe parcursul meciului. Golul de 2-0 a fost marcat de Nicu Branzei, acesta sutand excelent de la 20 m, mingea fiind atinsa cu varful degetelor de portar, insa nu suficient pentru a fi respinsa. Pana la finalul meciului au mai fost 3 bare pentru Miroslava, insa mingea nu a vrut sa mai intre in poarta.

Una peste alta, un test util pentru ambele echipe, iar echipa de antrenori Florin Croitoru – Petre Sinescu a putut vedea la lucru aproape tot lotul, dar si cei cativa jucatori veniti in probe la echipa.

Din tribuna, AS Magna a fost sustinuta si de Ovidiu Mihalache, jucatorul celor de la Astra Ploiesti, care are piciorul in ghips din cauza unei accidentari si care, din pacate, a ratat o mare parte din pregatirea de vara.

About Sakin