Futsal: Nelu Stancea pregateste CSMS Iasi pentru Liga I!

Infiintate in 2011, cele doua echipe ale CSMS Iasi au promovat in prima liga, fiecare pe tronsonul sau. Daca echipa ce evolueaza pe Stadionul “Emil Alexandrescu” a promovat cu surle si trambite, fiind sustinuta de un public destul de numeros (cei mai multi suporteri pe teren propriu din Liga II), echipa de futsal a celor de la CSMS, a promovat dupa un baraj impotriva celor de la Inter Teliu Brasov, echipa ce terminase pe ultimul loc in Liga I.

Pentru ca nivelul a crescut considerabil, echipa de futsal avea nevoie de un suflu nou pe banca tehnica, iar cea mai buna solutie a fost d-l antrenor Nelu Stancea, unul din secunzii nationalei de futsal si antrenor principal al selectionatei U-21, alaturi de Jakab Zoltan. Nelu Stancea a fost unul dintre cei mai buni jucatori de futsal ai Romaniei, avand numeroase selectii in prima reprezentativa.

Aducerea reputatului tehnician poate produce la Iasi o echipa excelenta de futsal, urmand ca din baza mare de selectie pentru jocul pe teren mic (sa nu uitam ca Aldoor-Magic Iasi a castigat Campionatul National de minifotbal – 5+1), antrenorul sa-si formeze un lot de 15 jucatori cu care sa poata aborda cu incredere sezonul 2012-2013.

Astfel, tinand cont ca futsalul la Liga I va atrage si semnarea unor contracte, jucatorii din lot vor fi ‘pierduti‘ pentru minifotbal, dar si pentru fotbalul pe teren mare, acestia avand doar in anumite pauze competitionale, posibilitatea de a evolua la vreo echipa de Liga IV.

Asadar, in pregatiri cu echipa se afla pe langa o parte din jucatorii ce au reusit promovarea (Sebastian Carare, Ioan Grigoras, Stefan Tudorache, Narcis Catarama, Andrei Despan, Dragos Baciu si inca 2-3 pe care nu ii cunosc dupa nume), si cativa jucatori consacrati atat la minifotbal ca Radu Gutu, Radu Pisica, Bogdan Rotaru dar si Ciprian Brighiu, cel care are o cariera impresionanta atat la fotbalul mare, cat si la minifotbal.

Joi – 19 iulie, in Sala LPS Iasi, am avut ocazia sa asist la unul din atrenamentele echipei, fiind placut impresionat de atmosfera si nivelul ridicat al acestor antrenamente. Astfel, pe langa futsalul practicat pana recent ‘dupa ureche‘, antrenamentele actuale vor crea anumite mecanisme in joc, fiind mult mai dinamica miscarea in teren, atat a jucatorilor, dar mai ales a mingii. In componenta actuala, cred ca CSMS Iasi poate termina in primele 4 locuri ale campionatului regulat al Ligii I si poate la final, va obtine o medalie inca din primul sezon.

About Sakin