Liga IV Iasi: Bursa transferurilor vara 2012!

UPDATE: Astept comentarii si propuneri pentru lista de jucatori. In aceasta lista nu am trecut toti jucatorii buni, incercand ca pe cei care isi vor pastra echipele, sa evit sa-i pozitionez in lista. 

Liga IV Iasi se apropie cu pasi repezi de startul unui nou sezon, iar echipele incep deja sa-si faca loturile pentru turul campionatului. Pana la a-si definitiva loturile, AJF-ul nu cunoaste inca toate echipele ce vor participa in noul sezon, singura certitudine fiind ca echipele care au retrogradat (Gloria Bals, Viitorul Ciortesti, Viitorul Belcesti si Helios Tomesti) nu vor avea cu siguranta dreptul de a se inscrie in noul sezon de Liga IV.

Promovatele trebuie sa-si intareasca echipele pentru a spera la ramanerea in noul sezon, iar daca vor ramane doar 16 echipe, din care vor retrograda 4, atunci va fi cu siguranta o competitie mult mai disputata. Ca un avertisment, trebuie tinut cont ca din cele 3 promovate in sezonul trecut, doar CSS Pascani a scapat de retrogradare si asta datorita unui lot bun, format din cei mai buni tineri jucatori din zona Pascaniului.

Stiinta Miroslava poate fi o piata buna de jucatori, insa totul depinde de cum se vor aseza lucrurile la club. Inscrierea in Liga III ar insemna pastrarea celor mai buni jucatori, insa si achizitia altora, pentru a putea spera la ramanerea in acest esalon. Trebuie tinut cont si de faptul ca vor retrograda 6 echipe (!), deci este nevoie de un lot puternic, pentru a spera la evitarea retrogradarii.

Inscrierea in Liga III poate insemna si eliberarea unei parti din jucatori, mai ales aceia care nu au mai prins echipa in ultima perioada. Printre cei la care se va renunta se regasesc si jucatori de calitate, care ar putea fi achizitii excelente pentru echipele de Liga IV.

Trecand peste toate acestea si tinand cont ca nu dispun de informatii de la toate echipele, voi incerca totusi sa fac o lista cu cei mai buni jucatori pe care ii are Iasul, la nivel de Liga IV, in care sa apara cat mai multi jucatori de calitate pe care echipele i-ar putea transfera. Trebuie tinut cont ca am vazut o sumedenie de meciuri in acest sezon, iar pe unii jucatori ii cunosc foarte bine si le stiu calitatile, asa ca nu ezitati sa ma intrebati in legatura cu unii jucatori, pentru ca o sa incerc sa fiu cat mai obiectiv in descrierea acestora.

Puteti veni cu informatii noi si jucatori noi care ar putea sa-si schimbe echipele la care evolueaza.

PORTARI

 • Ciprian Agapov (Cetatea Tg. Neamt) – sanse mari sa ramana la Liga III, fiind curtat de FCM Dorohoi si Petrotub Roman
 • Radu Avadanei (Stiinta Miroslava) – cazut in dizgratia conducerii, Avadanei este unul dintre cei mai buni portari la acest nivel.
 • Ion Grigoras (Astra Raducaneni) – situatia ambigua ce planeaza asupra celor de la Raducaneni, ar putea elibera pe piata o serie de jucatori foarte valorosi. Grigoras nu mai are nevoie de prezentare, fiind cel mai titrat portar al Ligii IV, cu o sumedenie de jocuri in prima divizie din R. Moldova.
 • Bogdan Matel (Viitorul Ciortesti) – Unul din cei mai promitatori tineri portari, acesta a intrat in atentia celor de la CSM Moinesti, echipa nou promovata in Liga III. Si Miroslava a pus ochii pe el, acesta efectuand antrenamente cu echipa inainte de barajul de promovare. In cazul in care nu se concretizeaza un transfer la Liga III, acesta ar fi o achizitie excelenta pentru orice echipa.
 • Adrian Buzdugan (AS Magna Holboca) – portar tanar care a pus umarul serios la evitarea retrogradarii celor de la Holboca. Acesta a pierdut locul de titular in fata experimentatului Florin Cozianu (40 ani) si s-ar putea sa fie tentat sa schimbe echipa.
 • Vasile Tudosca (Unirea Ruginoasa) – unul din portarii experimentati din zona Pascani.

FUNDASI

 • Daniel Grigoras (Gloria Baltati) – CEL MAI BUN JUCATOR din campionatul Ligii IV. Acesta poate evolua atat ca fundas stanga, cat si ca mijlocas, fiind un excelent jucator de picior stang. Poseda un sut excelent si un dribling fenomenal, fiind cu poate cel mai curtat jucator in acest moment. Este aproape de un transfer la Liga II sau Liga III, insa nu a semnat inca cu nimeni. Ar fi o achizitie excelenta pentru oricare dintre echipe, insa este greu de crezut ca nu va face pasul intr-o divizie superioara.
 • Alexandru Stafie (Cetatea Tg. Neamt) – fundas dreapta si mijlocas dreapta, acesta ar fi poate cel mai bun jucator de banda dreapta. Fost jucator la Rapid Dumesti, acesta a facut pasul in iarna catre Liga III, insa echipa sa a retrogradat. Exista discutii cu alte echipe de Liga III si cu CSMS Iasi (futsal).
 • Bogdan Rotaru – Roti (Rapid Dumesti) – jucator de banda dreapta, care poate evolua atat ca fundas, cat si ca mijlocas, acesta este campion judetean de 5 ori consecutiv. Sezonul trecut s-a lasat, insa acum a revenit in atentia fotbalului judetean, fiind curtat de Viitorul Tg. Frumos, dar si de Stiinta Miroslava.
 • Bogdan Grosu (AS Magna Holboca) – fundas central si mijlocas la inchidere. Este foarte greu de depasit in duelurile aeriene si in cele unu la unu. Cel mai mare plus, caracterul!
 • Andrei Gugulus (AS Magna Holboca) – fundas stanga. Excelent jucator de banda, avand un stang excelent si o viteza de invidiat.
 • Ionut Miron (Stiinta Miroslava) – fundas central si mijlocas la inchidere. Fost capitan la Miroslava, acesta nu a mai prins lotul la ultimele meciuri, fiind intr-un con de umbra. Ar fi o achizitie excelenta, tinand cont ca este un jucator cu experienta la acest nivel.
 • Silviu Raileanu (Astra Raducaneni) – fundas central experimentat si foarte greu de depasit, avand ani de juniorat la Politehnica Iasi.
 • Sebastian Carare (Astra Raducaneni) – fundas central si mijlocas central. Acesta pare foarte aproape de a semna cu CSMS Iasi (futsal), ceea ce l-ar scoate din fotbalul mare.
 • Laurentiu Formagiu (Helios Tomesti) – acesta a evoluat in retur la AS Magna Holboca, facand pereche cu un alt fundas central bun, Ionut Besleaga.
 • Manu Dulman (liber) – fundas central si stanga, unul din cei mai experimentati jucatori din Liga IV. S-a retras pentru un an din cauza unei fracturi nazale intr-un meci Holboca – Dumesti. A jucat la Aroneanu, Dobrovat, Holboca, Raducaneni si doi in Liga III din Grecia.
 • Mihai Ghidoarca (AS Magna Holboca) – fundas stanga, acesta poate evolua si ca mijlocas sau chiar si varf. Jucator tanar, puternic, care ar putea fi acontat de o alta echipa, tinand cont ca in ultimul timp intrase intr-un con de umbra la Holboca.
 • Ionut Musteata (Gloria Bals) – fundas central care poate evolua si in centru, acesta are sanse foarte mari sa se intoarca la Viitorul Lungani. Totusi, echipele din zona Tg. Frumos ar putea sa-l transfere, fiind un jucator util fazei defensive.

MIJLOCASI

 • Eusebio Achitei (Astra Raducaneni) – mijlocas central, acesta poate fi considerat unul dintre cei mai buni jucatori pe acest post. Poseda un sut excelent si paseaza foarte bine, fiind unul din principalii artizani ai castigarii Cupei Romaniei pentru Astra Raducaneni.
 • Eusebiu Manolache (Stejarul Sinesti) – jucator tanar ce poate evolua ca mijlocas la inchidere, fundas central si fundas dreapta, acesta fiind posturile pe care a evoluat acesta. La Sinesti a jucat fundas central, la Stiinta Miroslava a evoluat ca fundas dreapta, iar la Viitorul Ciortesti a jucat mijlocas la inchidere, dand randament pe toate cele trei posturi.
 • Alexandru ‘Gebar’ Ocneanu (Viitorul Ciortesti) – mijlocas dreapta, acesta poate evolua si fundas dreapta. Are o viteza excelenta si apare de multe ori in pozitie de finalizare.
 • George Rugina (Viitorul Ciortesti) – mijlocas de banda stanga, excelent executant al loviturilor libere, acesta nu va continua la Ciortesti, tinand cont ca echipa a retrogradat.
 • Narcis Catarama (Rapid Dumesti)  – mijlocas de banda dreapta, acesta pare sa fi pierdut contactul cu echipa dumesteana. Totusi, exista sanse foarte mari sa fie contractat de CSMS Iasi (futsal), deci ar fi pierdut pentru fotbalul pe teren mare.
 • Nicu Branzei (Stiinta Miroslava) – daca nu va fi pastrat de Stiinta, acesta ar fi o achizitie excelenta pentru orice echipa. Poate evolua aproape pe orice post, fiind jucatorul bun la toate pentru Miroslava, evoluand in majoritatea partidelor din acest sezon.
 • Alex Palaghia (Stiinta Miroslava) – mijlocas central, acesta executa excelent loviturile libere si cornerele, fiind unul din principalii pasatori ai Stiintei in turul campionatului. In retur, o data cu aducerea lui Horatiu Popa, Palaghia si-a pierdut locul de titular, evoluand in putine partide si fiind greu de crezut ca va fi pastrat de Stiinta, acesta ar putea fi o achizitie utila.
 • Sergiu Barbu – Banel (Stiinta Miroslava) – jucator rapid de banda dreapta, acesta are o viteza excelenta, fiind unul din jucatorii exponentiali ai Stiintei. In retur, acesta a pierdut contactul cu prima echipa, evoluand din ce in ce mai rar si fiind sanse minime sa fie pastrat in lotul pentru Liga III.

ATACANTI

 • Ciprian Brighiu (Viitorul Tg. Frumos) – cel mai experimentat atacant ce a activat in acest retur in Liga IV, Brighiu are oferte de la mai multe echipe din Italia (Seria C3), Malta, R. Moldova si Iraq, fiind foarte greu de crezut ca nu va accepta una din aceste oferte. Totusi, echipele cu pretentii din Liga IV, ar trebui sa-l monitorizeze, iar in cazul in care nu va pleca la una din aceste echipe, poate vor reusi sa-l fure celor de la Tg. Frumos.
 • Andrei Despan (Rapid Dumesti) – golgheterul detasat al sezonului recent incheiat, Despan are sanse mari sa fie pierdut pentru fotbalul pe teren mare, tinand cont ca este foarte aproape de a semna cu CSMS Iasi (futsal). Ar fi o pierdere enorma pentru fotbalul clasic, pentru ca acesta este unul dintre cei mai buni atacanti pe care i-a dat Iasul in ultima perioada.
 • Mario Schiopu (Cetatea Tg. Neamt) – principalul marcator al nemtenilor in Liga III, acesta se va desparti de echipa, tinand cont ca acestia au retrogradat. Totusi, Mario este foarte aproape de a semna cu FCM Dorohoi, fiind in vizorul mai multor echipe de Liga III.
 • Cristi Postolache (Viitorul Ciortesti) – atacant de 21 de ani, acesta a evoluat doar la AS Magna Holboca si Viitorul Ciortesti, fiind principalul marcator pentru ambele echipe. Este monitorizat de CSM Moinesti, fiind foarte aproape de a semna cu acestia un contract.
 • Bobby Popa (Gloria Baltati) – jucator tanar, cu junioratul facut la LPS Iasi, acesta este unul din cei mai rapizi jucatori pe care i-am vazut in Liga IV. Este monitorizat de Rapid Dumesti, insa cine se misca repede ar putea sa-l sufle celor de acolo.
 • Paul Raianu (Astra Raducaneni) – atacant ce a avut o explozie pe final de campionat, cununata cu golul din finala Cupei Romaniei, impotriva celor de la Rapid Dumesti.
 • Razvan Anghelus (Viitorul Ciortesti) – acesta a fost plecat din tara pentru a-si continua studiile in Spania, iar acum a revenit. Este unul din cei mai talentati jucatori pe care i-am vazut in liga IV, fiind un excelent jucator de banda. Acesta este monitorizat de CSMS Iasi, insa are variante atat de la CSM Pascani, cat si de la alte echipe. Totusi, in cazul in care nu se va intelege cu vreo alta echipa, acesta ar fi poate cea mai buna achizitie de banda pentru orice echipa din Liga IV.
 • Ionut Borhan (AS Magna Holboca) – atacant foarte valoros care a evoluat in trecut la Tg. Frumos, Baltati, Sinesti, fiind golgheterul sezonului in minifotbalul iesean. Acesta a marcat cateva goluri importante pe Holboca, fiind unul din jucatorii exponentiali in returul sezonului trecut.
 • Florinel Cotovanu (Stiinta Miroslava) – acesta a evoluat ca varf impins pentru Stiinta Miroslava inca de la infiintarea echipei, fiind unul dintre cei mai buni pivoti ai fotbalului judetean. In retur, acesta a pierdut contactul cu lotul si pentru ca evolueaza pe acelasi post cu Alin Cruceanu, poate cel mai bun pivot al fotbalului judetean.
 • Serban Ceornea (Viitorul Ciortesti) – fost junior la Politehnica Iasi, acesta este un atacant foarte tehnic si care poate fi acontat de orice echipa in cautare de un varf percutant.
 • Goe Scrab (Viitorul Tg. Frumos) – unul din principalii marcatori ai echipei, acesta nu pare ca se va desparti de echipa din Tg. Frumos. Acesta are sanse de 99% sa ramana la Tg. Frumos, insa echipele cu pretentii ar putea incerca sa-l transfere.
 • Bogdan Valeanu (Gloria Bals) – principalul marcator pentru Gloria Bals, acesta este un atacant tanar si foarte bun. Tinand cont ca este din Tg. Frumos, acesta ar putea fi acontat de echipele din zona, asta in cazul in care nu va ramane sa-i ajute pe cei de la Bals in incercarea acestora de a reveni in Liga IV.

ANTRENORI

 • Emanuel Lungu (AS Magna Holboca) – fost jucator in R. Moldova (Speranta Nisiporeni), Divizia B (Petrolul Moinesti) si Divizia C, acesta a absolvit scoala de antrenori a FRF-ului.
 • Sorin Stefan (liber) – fost jucator la Politehnica Iasi si Constructorul Iasi, acesta pregasteste grupe de juniori la CF Noua Generatie Iasi, iar la Liga IV a antrenat pe Viitorul Tg. Frumos si Stiinta Miroslava.
 • Florin Pintilii (Astra Raducaneni) – fost jucator la FC Viitorul Vaslui (Divizia B), acesta a pregatit in ultimele sezoane pe Astra Raducaneni, echipa cu care s-a batut atat la castigarea campionatului, cat si la castigarea Cupei Romaniei – faza judeteana, pe care a reusit sa o obtina in acest sezon.
 • Viorel Agachi (liber) – acesta va absolvi una din renumitele scoli de fotbal mondiale, Converciano (Italia). A avut o perioada contact cu Liga IV, la AS Magna, insa nu a reusit sa se impuna, avand putin timp la dispozitie.

About Sakin