Liga V: Care sunt echipele nou afiliate la AJF Iasi?

Sambata, de la ora 12:00, AJF Iasi a convocat Adunarea Generala in care se vor decide cateva lucruri importante, atat la nivelul Ligii IV, cat si la nivelul celor 3 serii ale Ligii V.

Se pare ca Liga IV va ramane cu 16 echipe, dupa ce Stiinta Miroslava a promovat in Liga III si a depus deja actele la FRF pentru participarea in acest esalon, iar Spicul Helesteni ar fi anuntat AJF-ul iesean ca nu se vor prezenta la Liga IV si vor ramane in Liga V.

Liga IV, chiar si in 16 echipe, pare sa fi pierdut din forta, tinand cont de promovarea Miroslavei, care a adunat o mare parte din cei mai buni jucatori din zona Iasului, dar si prin faptul ca sunt cateva echipe care par ca nu vor sa se forteze prea tare in noul sezon. Astfel, sunt cateva echipe care se pare ca au ca obiectiv doar mentinerea in acest esalon, neinvestind inca nimic in transferuri, ba chiar pierzand si o parte din titulari. Printre echipele ce par condamnate la retrogradare, se pare ca vor fi Vointa Bosia, Astra Raducaneni, Biruinta Miroslovesti, Unirea Ruginoasa si chiar Victoria Letcani, echipa care nu a transferat nimic notabil pana acum, iar cu lotul din Liga V, nu pot avea pretentii sa termine mai sus de locul 8.

Liga V va ramane la nivelul celor 3 serii, ba chiar Seria 3 se pare ca va fi formata din 18 echipe (!), tinand cont ca Valea Seaca si-a depus actele pentru afiliere, iar Spicul Helesteni va ramane tot in aceasta liga, chiar daca promovasera sezonul trecut.

In Seria 2 apare echipa de la Deleni, comuna lipita de orasul Harlau, care si-a facut unul dintre cele mai frumoase stadioane, ca panorama, din judetul Iasi. Ar mai fi o aparitie a celor de la Butea si mai exista inca una-doua comune ce inca nu au dat un raspuns clar in acest sens. Tot in aceasta serie va evolua si una din echipele de traditie ale fotbalului judetean, Spicul Tiganasi, echipa ce a fost reafiliata in acest an. Sa nu-i uitam si pe cei de la Gloria Bals, care vor reveni in Seria 2, dupa ce sezonul trecut au fost prima echipa sub linia retrogradarii in Liga IV.

Seria 1 va deveni poate cea mai puternica din judet, tinand cont ca aici vor evolua cele doua retrogradate, Helios Tomesti si Viitorul Ciortesti, echipe ce isi doresc revenirea in Liga IV. Pe langa cele doua, se pare ca si Sageata Popricani s-a intarit serios si vor aborda noul sezon cu o echipa dornica de promovare. Daca cei de la Stejarul Dobrovat se pare ca au renuntat iarasi la a avea o echipa, apare nou-infiintata AS Barnova, dar si fosta componenta a Seriei 2, Com-Val V. Lupului, care au depus cerere sa fie mutati in Seria 1, pentru a evita deplasarile foarte lungi la Deleni si Cotnari.

Una peste alta, toate cele 3 serii ale Ligii V vor fi destul de echilibrate si tinand cont de faptul ca se va promova doar de pe primul loc, fara posibilitatea promovarii prin baraj, de pe locul 2, atunci lupta va fi mult mai intensa, inca din primele etape.

About Sakin