Liga IV Iasi: Avancronica etapei a III-a, 2012/2013!

Dupa disputarea primelor 2 etape, doar 3 echipe au reusit maximum de puncte, niciuna din primele 3 ‘cele mai bogate‘ echipe ale sezonului nereusind sa obtina 6 puncte. Daca realizarea celor de la Rapid Dumesti nu are cum sa fie o surpriza pentru nimeni, chiar daca s-au chinuit in prima etapa la Siretul Lespezi, AS Holboca si Unirea Ruginoasa pot fi considerate surprizele startului de campionat.

Majoritatea partidelor se vor disputa duminica, ora 12:00, cele care au alta data sau ora de disputare sunt mentionate in articol.

Campioana ultimelor 4 sezoane, Rapid Dumesti pare sa aiba o misiune usoara la Viitorul Lungani, insa gazdele nu pot fi subestimate, pentru ca mereu au facut jocuri foarte bune, pe teren propriu, impotriva echipelor cu pretentii la podiumul ligii. Daca pana acum Rapidul ne obisnuise cu meciuri jucate duminica, la ora 11:00, din acest sezon, obisnuita va fi disputarea partidelor sambata, pentru ca antrenorul principal, Adi Cotan, este in acelasi timp si antrenorul echipei de juniori A a celor de la CSMS Iasi, echipa ce isi disputa partidele duminica, de la ora 12:00. Asadar, Viitorul Lungani – Rapid Dumesti – sambata – 1 septembrie, ora 18:00!

Unul din cele mai interesante meciuri ale etapei, Siretul LespeziUnirea Ruginoasa, se va disputa marti – 3 septembrie, ora 17:00, pentru ca liderul momentului, Ruginoasa, a cerut amanarea deoarece majoritatea jucatorilor vor fi prezenti la o nunta in noaptea de sambata spre duminica. Cum cererea a fost facuta conform regulamentului, coraborat cu acordul celor de la Lespezi, partida a fost amanata pentru saptamana viitoare. Oricum, distanta dintre cele doua localitati este de doar 27 km, iar meciul s-ar fi putut juca la orice data la care cele doua echipe ar fi cazut de acord. Trecand peste asta, chiar daca Ruginoasa este liderul ligii, cred ca Siretul este favorita la castigarea partidei, tinand cont de valoarea lotului gazdelor.

Ocupanta locului 3, AS Holboca va primi vizita celor de la Kosarom II Pascani. Initial meciul a fost programat sa se dispute la Pascani, insa cei de la Kosarom au facut o cerere prin care au dorit disputarea acestei partide in deplasare, pentru ca in retur sa primeasca vizita celor de la AS Holboca. Asadar, Holboca va ajunge etapa viitoare, cand va primi vizita celor de la Siretul Lespezi, la 3 partide consecutiv pe teren propriu. Holboca este favorita acestei intalniri, tinand cont ca este greu de crezut ca Pascaniul va trimite jucatori de la echipa mare, care va disputa vineri, prima etapa a noului sezon de Liga III.

Dupa un egal la Viitorul Hirlau, Viitorul Tg. Frumos se deplaseaza la Astra Raducaneni, echipa care putem spune ca sezonul trecut le-a inchis drumul spre baraj oaspetilor de astazi, dupa un 2-2 la Raducaneni, Miroslava clacand si ea in acea etapa, 1-1 cu Rapid Dumesti. Chiar daca in lotul Astrei nu se mai regasesc o mare parte din jucatorii de atunci, cei de la Tg. Frumos vor cauta o victorie la scor, pentru a demonstra ca sunt una din echipele favorite la castigarea campionatului.

O alta echipa cu buget impresionant pentru acest nivel, Foresta Ciurea, pare sa aiba o misiune facila la Vointa Bosia, lanterna rosie dupa disputarea primelor doua etape. Daca lotul oaspetilor este unul dintre cele mai valoroase ale sezonului, Bosia incearca sa-si intareasca lotul in aceasta perioada, aducand jucatori care candva aveau un nume in fotbalul iesean si care se pare ca nu si-au spus ultimul cuvant.

Primul lider al sezonului, Victoria Letcani, are un meci foarte dificil in fata celor de la Unirea Mircesti. Ambele echipe au pierdut etapa trecuta, insa Mircestiul a inregistrat o infrangere pe teren propriu si cu siguranta va cauta o victorie in aceasta deplasare. Asadar, un meci de 1×2 la Letcani, cu un mic avantaj pentru Victoria, mai ales prin faptul ca la meciurile acestora, mereu sunt prezenti peste 100 de spectatori.

Tot timpul meciurile de pe axa Sinesti-Lungani-Baltati au fost partide interesante si chiar daca Stejarul Sinesti porneste favorita in disputa cu Gloria Baltati, ne putem astepta la orice din partea oaspetilor. Din pacate, unul din jucatorii de baza ai Gloriei, s-a accidentat foarte grav la meciul cu Viitorul Lungani, fiind nevoie de internarea in spital.

Viitorul Hirlau va intalni cea mai apropiata echipa din aceasta serie, Gloria Bals. Oaspetii nu au cunoscut infrangerea in acest sezon, insa nici victoria, fiind singura echipa cu doua egaluri in primele doua partide. De partea cealalta, Viitorul Hirlau cauta prima victorie din acest sezon, dupa o infrangere si un egal. Cum primele se acorda doar la victorie, jucatorii hirlauani nici nu concep sa nu castige acest meci.

About Sakin