Liga V Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a III-a!

Cu o componenta de 12 echipe, Liga V Iasi – Seria 1 este foarte imprevizibila, lupta pentru promovare fiind una extrem de incinsa inca din startul campionatului, lucru confirmat inca din etapa trecuta, cand Viitorul Ciortesti s-a retras de pe teren in derby-ul cu Helios Tomesti (DETALII & GALERIE FOTO).

Fulgerul Tibanesti si Helios Tomesti au avut un start lansat, obtinand maximum de puncte din primele doua meciuri, Tomestiul reusind sa castige doua dispute extrem de importante, insa ambele pe teren propriu.

Meci de totul sau nimic la Ciortesti, acolo unde gazdele de la Viitorul vor primi vizita celor de la Sageata Popricani. Ambele echipe isi doresc promovarea in Liga IV, insa ambele au inregistrat cate o infrangere in fata celor de la Helios Tomesti. Gazdele se afla abia la al doilea meci, pentru ca partida din prima etapa a fost amanata. De partea cealalta, Sageata Popricani a reusit sa se impuna cu 3-1 in fata celor de la Com-Val Valea Lupului. Asadar, un meci extrem de interesant pe stadionul din satul Coropceni, unde brigada de arbitri va avea o misiune dificila.

Un alt meci interesant se disputa intre Fulgerul Tibanesti si Unirea Scanteia. Ambele echipe au reusit doar victorii, insa Scanteia a disputat doar un meci (2-1 cu Unirea Tibana), gazdele avand disputate doua meciuri (7-1 cu Fortza Costuleni si 6-4 la Viitorul Mironeasa).

Prima deplasare a celor de la Helios Tomesti se anunta una extrem de grea, Unirea Tibana fiind una din echipele care nu prea accepta rezultate negative pe teren propriu. Asadar, inca un meci interesant ce-l propune aceasta etapa din Seria 1.

Start bun pentru campioana de acum doi ani a acestei serii, Prutul Prisacani. Acestia au realizat 4 puncte in primele etape, reusind o victorie 3-2 cu Com-Val V. Lupului si un egal la Vointa Voinesti, 1-1. Adversarul este unul accesibil, Fortza Costuleni avand una din cele mai slabe echipe ale seriei, insa rivalitatea dintre cele doua comune vecine, poate contribui la spectacolul acestui meci.

Reafiliata la AJF Iasi, Stejarul Barnova are un inceput dezastruos de campionat. Cu gandul la promovare, acestia au uitat ca nivelul fotbalului judetean este cu totul altul decat cel practicat in Cupa Barnovei si au inregistrat doua infrangeri usturatoare in primele doua etape, 1-6 cu Vointa Voinesti si 1-4 la Fortza Costuleni, devenind lanterna rosie a acestei serii. Totusi, etapa a treia le poate aduce primele puncte, acestia intalnind pe teren propriu, un adversar facil, Viitorul Mironeasa. Totusi, valoarea echipei din Mironeasa a cresut foarte mult in ultimii doi ani, acestia trecand de la infrangeri cu de peste 15 goluri, la victorii sau egaluri surprinzatoare in editia trecuta de campionat.

Trecuta in Seria 1 pentru a face o economie la deplasari, dar si pentru a reusi promovarea pe care o cauta de cateva sezoane, Com-Val Valea Lupului a inceput dezastruos acest campionat, fiind de departe deziluzia acestui start. Acestia au fost invinsi in primele doua etape, cei drept ambele in deplasare, de Prisacani (3-2) si Popricani (3-1). Pentru a mai spera la o sansa in acest sezon, Com-Val are nevoie de victorie in meciul cu Vointa Voinesti, fosta componenta a Ligii IV acum doua sezoane.

About Sakin