Liga V Iasi – Seria 2: Avancronica etapei a III-a!

Liga V Iasi – Seria 2 este formata din 11 echipe, castigatoarea acestei serii urmand sa obtina dreptul de promovare in Liga IV Iasi. Considerata ca fiind cea mai slaba serie, din cele 3 de nivelul ligii V, Seria 2 ne indica deja cam care ar fi echipele ce se vor lupta pentru promovarea in Liga IV.

Podgoria Cotnari a inceput tare sezonul si a castigat primele doua etape, 3-1 la Spicul Tiganasi si 3-0 cu Sageata Probota, dar in aceasta etapa va sta. O surpriza a acestui start de campionat o reprezinta Viitorul Braesti, care a castigat surprinzator la Biruinta Movileni, 3-2, pentru ca in etapa a doua sa treaca cu 3-0 de Spicul Sipote.

In etapa a treia, deja putem spune ca asistam la un prim derby, Forta Podu Iloaiei primind vizita celor de la Viitorul Braesti. Daca Braestiul are 6 puncte din doua etape, Podu Iloaiei a reusit doar un egal, 4-4, in deplasarea de la C. Press Gropnita.

Un alt meci interesant se disputa intre Biruinta Movileni si Gloria Romanesti, oaspetii avand nevoie de victorie pentru a spera la promovare. Gazdele au avut un inceput dezastruos de campionat, pierzand acasa cu Braesti (2-3), dar si in deplasarea de la Vointa Bivolari (2-5).

Spicul Tiganasi, fosta mare echipa a judetului Iasi si reinfiintata in acest sezon, se pare ca are ca obiectiv crearea unei echipe si nu promovarea, asa cum presupuneam initial. Acestia au inregistrat doua infrangeri in primele doua etape, 1-3 cu Podgoria Cotnari si 0-3 la Progresul Deleni. Tigansiul va primi vizita celor de la C. Press Gropnita, echipa cu un inceput bun de campionat (1-0 la Progresul Deleni si 4-4 cu Forta Podu Iloaiei).

Sageata Probota cauta primele puncte in acest sezon, adversarii de la Progresul Deleni fiind la prima deplasare din acest sezon, dupa ce au pierdut partida inaugurala 0-1 cu Gropnita si au castigat etapa a doua, 3-0 cu Tiganasi.

Ultimul meci al etapei este cel de la Spicul Sipote, acestia urmand sa primeasca vizita celor de la Vointa Bivolari, una din echipele ce cauta promovarea in acest sezon.

About Sakin