Liga V Iasi – Seria 3: Avancronica etapei a V-a!

Cel mai aglomerat campionat al judetului Iasi, Liga V – Seria 3, cuprinde 18 echipe. Denumita de iubitorii fotbalului local si ‘seria Pascani‘, acest campionat este unul dintre cele mai disputate ale judetului. Rivalitatile din zona sunt recunoscute pe plan judetean, multe echipe preferand sa ramana in aceasta serie, decat sa ‘urce‘ in Liga IV, tocmai pentru a nu pierde meciurile tari cu comunele invecinate. In aceasta situatie s-au aflat si Spicul Helesteni si Biruinta Miroslovesti, echipe care au renuntat la locurile din Liga IV Iasi.

Lupta pentru castigarea acestei serii este una foarte disputata, insa exista cateva favorite la castigarea seriei. Dintre acestea ii remarcam pe cei de la Vointa Motca, care sunt singura echipa cu maxim de puncte, acestia reusind sa castige cu 3-2 la Venus Butea, o alta favorita la promovare. Totusi, seria victoriilor s-ar putea incheia in aceasta etapa, tinand cont ca Motca se va deplasa la o alta echipa puternica a seriei, locul 2 din sezonul trecut, Spicul Helesteni.

Un alt meci interesant se va disputa intre Venus Butea si Avantul Todiresti, oaspetii fiind neinvinsi in acest sezon. Infiintata in acest an, echipa din Butea a reusit doua victorii la scor, 9-2 la Lunca Pascani si 5-0 la Viitorul Harmanesti, pierzand totusi singurul meci acasa, 3-2 cu Motca.

Meci interesant intre Activ Valea Seaca si Noua Generatie Blagesti. Reafiliati in acest sezon, Valea Seaca a pierdut greu la Motca (2-3) si a obtinut un egal la Todiresti (2-2), reusind victorii in cele doua meciuri disputate pe teren propriu. De partea cealalta, Blagestiul vine dupa o infrangere surprinzatoare pe teren propriu, 1-2 cu Avantul Tatarusi.

Retrasi din Liga IV Iasi, Biruinta Miroslovesti are un start dezastruos de campionat, cu doar un punct in 4 etape. Chiar si in aceste conditii, Miroslovestiul ramane o echipa puternica, iar ocupanta locului 3, Moldova Cristesti, are o misiune dificila in aceasta deplasare.

Celelalte partide ale etapei cu nr. 5 din aceasta serie sunt:

FC Lunca Pascani – Recolta Contesti
Noua Generatie Topile – Viitorul Harmanesti
Avantul Tatarusi – Avantul Siretel
Siretul Halaucesti – Viitorul Muncel
CSM II Pascani – Olimpia Oteleni

About Sakin