Liga V – Seria 1: Helios Tomesti – Viitorul Ciortesti 1-0 (meci oprit)!

Derbyul etapei a doua din Liga V – Seria 1 s-a disputat intre cele doua foste echipe de Liga IV, retrogradate sezonul trecut, Helios Tomesti si Viitorul Ciortesti. Cum noua arena din Tomesti inca nu e gata, desi in campania electorala s-a tras tare, ba chiar se visa si o inaugurare in sambata dinaintea votarii, Helios a disputat meciul tot pe Stadionul Tineretului ‘Ababor’, asa cum facuse si etapa precedenta, la victoria contra celor de la Sageata Popricani.

La un meci asa de important, era si normal sa fie delegat un arbitru central cu experienta de Liga IV, Andrei Mihalcut.

Prima repriza a fost una de uzura, ambele echipe preferand sa respinga atacurile adverse si abia apoi sa incerce sa construiasca vreo faza de poarta. O prima semiocazie a gazdelor a avut loc prin minutul 19, cand un sut din lovitura libera de la 25 m, a fost oprit excelent de zid, fiind in spatele portii imi venea greu sa cred ca acea minge ar fi putut fi parata de portar.

Dupa acea faza au urmat doua situatii controversate, una pentru gazde si una pentru oaspeti. Asadar, la un contraatac supranumeric, Ciortestiul a pasat in lateral, de unde doi jucatori ai Viitorului scapau singuri spre poarta, insa tusierul a ridicat complet eronat fanionul, fiind surprins de rapiditatea fazei, dar si de faptul ca un alt jucator al Viitorului se afla in pozitie neregulamentara, insa acela nu influenta in nici un fel faza respectiva. Dupa aceasta faza, banca tehnica a oaspetilor a luat foc, pe buna dreptate, insa nimic nu ar fi putut intoarce decizia brigazii de arbitrii.

La cateva minute distanta, a venit randul gazdelor sa reclame arbitrajul. Un corner de pe stanga a ajuns in careu, un jucator al Tomestiul se pregatea sa trimita spre poarta, insa i-a fost agatat piciorul de sut, mingea fiind trimisa cu incetinitorul spre poarta. Eu unul as fi dat penalty, insa eram destul de departe de faza (40-50 m), iar centralul se afla la doar 5 m si ar fi putut observa mai bine daca a fost contact sau doar o incercare de simulare. Totusi, banca tehnica a gazdelor a inceput la randu-i sa acuze arbitrajul, iar cum la noi se merge mereu pe vina arbitrilor, jocul a inceput sa devina tot mai plicitisitor, echipele bubuind mingiile ba in stanga, ba in dreapta, niciodata spre poarta.

O ultima situatie importanta de gol a gazdelor a avut loc in minutul 43, cand o lovitura indirecta de la 18 m, a fost trimisa puternic pe poarta, mingea fiind usor deviata a fost respinsa incredibil de portarul oaspetilor, desi sutul a fost extrem de violent iar timpul de reactie a fost unul extrem de mic (vezi video).

Repriza a doua a inceput perfect pentru gazde, care au asezat mai bine jocul, pasand mai mult si incercand sa construiasca. Mutarea inspirata a noului antrenor al Tomestiului si fostul antrenor al Astrei Raducaneni, Florin Pintilii, a adus plusul de care aveau nevoie. Acesta a mutat mijlocasul la inchidere in banda dreapta, iar acesta a reusit sa deschida scorul. La 1-0 pentru Tomesti, Viitorul a incercat sa caute egalarea, iar pe contraatac, mijlocasul stanga a scapat spre poarta fiind busculat evident in careu, centralul acordand pe merit 11 m. Cum ne-a obisnuit, primarul oaspetilor a sarit ca ars si a scos echipa de pe teren, acuzand de furt brigada de arbitrii. Conform regulamentului, daca in 3 minute echipa nu revine pe teren, meciul este oprit, iar cealalta echipa castiga la masa verde.

Asadar, Helios Tomesti a iesit cat se poate de bine din cele doua meciuri dificile impotriva contracandidatelor la promovare, obtinand toate cele 6 puncte puse la bataie. Totusi, campionatul se joaca, pentru ca mai sunt 20 de etape de disputat.

 

About Sakin