Cupa Romaniei – jud. Iasi: Programul meciurilor din faza I!

Cum Liga V – Seria 1 si Seria 2 au terminat turul, cele 22 de echipe (12 in Seria 1 si 10 in Seria 2) vor juca intre ele in prima faza a din Cupa Romaniei – jud. Iasi. Meciurile se vor juca duminica – 4 noiembrie, ora 11:00, pe terenul primei echipe mentionate in program.

Cum ne-am obisnuit de-a lungul ultimelor sezoane, majoritatea echipelor ‘fug‘ de aceasta competitie, pentru a mai reduce din cheltuielile unui sezon, putine fiind cele care isi doresc cu adevarat sa ajunga cat mai sus. Este o competitie in care echipele mici pot produce surprize si pot promova in fazele superioare ale competitiei, cel mai bun exemplu fiind ultima castigatoare a competitiei, Astra Raducaneni, echipa ce terminase campionatul pe locul 4 si care s-a impus in finala contra celor de la Rapid Dumesti, dupa lovituri de departajare.

Asadar, echipele de Liga V, cu putin efort pot ajunge sa-si masoare fortele cu echipe din Liga IV Iasi, fiind destule cazuri in care s-a ajuns pana in sferturi sau chiar semifinale in editiile precedente.

Unul din cele mai interesante meciuri, ale acestei prime faze, se va disputa intre Stejarul Barnova si Helios Tomesti. Barnova este singura echipa ce a reusit sa-i invinga pe cei de la Tomesti in acest sezon, iar cum ambele echipe nu se dau la o parte din aceasta competitie, ne putem astepta la un meci foarte interesant.

Celelalte partide ale acestei faze din Cupa Romaniei, ce implica echipe din Liga V – Seria 1, sunt:

Fulgerul Tibanesti – Vointa Voinesti
Com-Val V. Lupului – Sageata Popricani
Viitorul Mironeasa – Unirea Scanteia
Fortza Costuleni – Prutul Prisacani
Viitorul Ciortesti – Unirea Tibana

In privinta echipelor din Seria 2, nu cunosc prea multe detalii in privinta celor care-si doresc o participare cat mai lunga in aceasta competitie, insa sezonul trecut au fost 3 echipe care au participat in 16-imi: Vointa Bivolari, Podgoria Cotnari si Gloria Romanesti, prima reusind chiar sa treaca de acest tur, dupa ce i-au invins pe cei de la Stejarul Sinesti, cu 5-0.

Asadar, meciurile acestei faze din Cupa Romaniei, ce implica echipe din Liga V – Seria 2, sunt:

Vointa Bivolari – Gloria Romanesti
Spicul Tiganasi – Podgoria Cotnari
Progresul Deleni – Viitorul Braesti
Biruinta Movileni – Forta Podu Iloaiei
Spicul Sipote – C. Press Gropnita

About Sakin