Liga 4 Iasi: Rapid Dumesti – Foresta Ciurea 3-0!

UPDATE: Incepand de azi, Adi Cotan nu mai este antrenor al echipei Rapid Dumesti. “Doresc sa multumesc in primul rand celor doi edili ai comunei, Mihai Sabaiduc si M. Cocoveica, care imi vor ramane prieteni pe viata, tuturor iubitorilor de fotbal si nu numai din comuna Dumesti si nu in ultimul rand tuturor jucatorilor cu care am lucrat si domnului Costachescu, cu care am colaborat excelent. Alaturi de acesti oameni am avut parte de multe satistactii in timpul celor 4 sezoane si jumatate.” prof. Adi Cotan. De remarcat ca Rapid Dumesti a castigat 4 campioante si 3 cupe judetene, reusind si o promovare in Liga III, insa din lipsa de fonduri au ramas in judeteana.

Liga 4 Iasi a programat in cadrul etapei a XI-a, derby-ul dintre Rapid Dumesti si Foresta Ciurea, unul din cele mai asteptate meciuri ale acestui tur de campionat.

Brigada de arbitri: Centru – Vlad Ciobanu; Asistenti: Alex Baraboi si Catalin Costas; Observatori: Virgil Starica si Dumitru Paraschiv.

ECHIPELE DE START

Rapid Dumesti: 1. Avadanei Radu, 3. Mosnegutu Ionut, 20. Miron Ionut, 14. Dediu Adrian, 17. Talanca Daniel, 7. Hutanu Bogdan, 8. Balanescu Alex, 5. Stirbets Ionut, 4. Grigoras Daniel, 22. Cotovanu Florinel, 10. Dandu Andrei. REZERVE: 82. Curca Daniel, 9. Ipate Radu, 18. Donose Ionut, 11. Pricop Cristi, 2. Ghinea Daniel, 13. Popa Andrei, 6. Cojocaru Andrei. ANTRENORI: Adi Cotan si Costachescu Corneliu.

Foresta Ciurea: 12. Mihai Bradu, 2. Blinda Victor, 13. Nica Alexandru, 3. Andries Petru, 6. Nare Marius, 25. Stafie Alexandru, 11. Luiuz Ioan, 23. Caliniuc Dan, 5. Bolboceanu Bogdan, 9. Plugaru Vlad, 20. Mihaila Alexandru. REZERVE: 1. Turita Elvis, 7. Alexa Vladut, 19. Ionita Madalin, 8. Gavril Ionut, 17. Patrascu Adrian, 4. Cimpoi Catalin, 21. Focia Radu. ANTRENORI: Petrache Vasile si Dobrea Adrian.

Foresta Ciurea a inceput mai bine meciul, iar in minutul 4 Alex Stafie a fost aproape de gol, insa sutul sau din unghi a trecut pe langa poarta, la coltul scurt. Dupa aceasta prima faza, terenul s-a inclinat inspre poarta lui Mihai Bradu, iar prima ocazie cu adevarat importanta a avut loc in min. 13, cand o centrare din lovitura libera a lui Adrian Dediu, a fost respinsa in fata de portarul Ciurei, iar Cotovanu a avut o reluare din voleu de la 12 m, mingea zguduind transversala.

O noua ocazie buna a gazdelor a avut loc in min. 20, cand Grigoras si Dandu au facut un 1-2, mingea a ajuns la Grigoras care a sutat dintr-un unghi inchis, Bradu reusind sa respinga cu dificultate mingea. In min. 23, Dandu se trezeste singur cu portarul, insa sutul sau a fost pe centru portii, fara probleme pentru portar.

Vlad Plugaru a scapat de marcaj la un corner in careul Dumestiului, insa a trimis pe langa poarta, desi se afla intr-o pozitie foarte buna. Imediat faza s-a mutat la poarta Ciurei, iar Cotovanu a trimis din 14 m, cu capul, Bradu reusind sa respinga cu dificultate de sub transversala.

O prima faza grea pentru centralul Vlad Ciobanu a avut loc in minutul 27. Hutanu ii ia fata unui fundas al Forestei, care l-a busculat pe acesta in careu, insa Ciobanu a fost aproape de faza si nu a acordat 11 m. Ca fapt divers, la finalul meciului, parerile erau impartite, insa tind sa dau dreptate arbitrului la aceasta faza, mai ales ca se afla la maxim 7-8 m de faza respectiva.

Primele cartonase au aparut in minutul 38. Miron a intrat tare la Stafie, insa a atacat mingea, care a iesit in aut. Imediat la fata locului a venit si Vlad Plugaru, care s-a impins cu Miron, iar centralul le-a acordat galben la amandoi. Aparut in preajma, Stirbets s-a ‘lipit’ si el de un galben, pentru proteste. La nici un minut, Gavril (Foresta Ciurea), care se afla pe banca de rezerve, a primit si el galben pentru proteste.

In min. 41, un sut de la mijlocul terenului, din lovitura libera, il intinde serios pe Radu Avadanei, care a respins de sub transversala.

Primul gol al meciului a venit cum nu se putea mai bine pentru echipa gazda. O centrare excelenta a lui Dediu din lovitura libera a ajuns in careul oaspetilor, care au respins pana la Cotovanu, care a sutat excelent de la 13 m, mingea lovind bara din dreapta lui Bradu si intrand in poarta (min. 42).

Pana la pauza mai putem mentiona doar cartonasul galben pe care l-a primit Dan Caliniuc, care a avut o intrare urata la Miron (min. 44).

Repriza secunda a debutat tensionat, iar in min. 52, antrenorii Costachescu si Petrache au fost trimisi in tribuna, dupa un schimb de replici la marginea terenului. Cei doi fusesera avertizati si in prima repriza de Vlad Ciobanu sa o termine cu protestele.

In repriza secunda, Foresta Ciurea a incercat sa preia conducerea partidei, insa nu au reusit sa puna cu adevarat in pericol poarta Dumestiului. In min. 53, Avadanei ajunge primul la o minge trimisa spre Stafie si o trimite in corner.

O noua faza dificila pentru Ciobanu s-a petrecut in min. 60, cand acesta a judecat excelent o faza in careu, Mihaila simuland un fault si cerand penalty pentru oaspeti. Centralul a observat excelent simularea si l-a sanctionat cu galben pe acesta, oaspetii neprotestand la aceasta decizie. In min. 62, Dandu face presing la portarul Forestei si este foarte aproape sa recupereze o minge, insa intra tare la portar si este penalizat cu cartonas galben.

Minutul 65 avea sa fie cel mai important al meciului. Foresta Ciurea a avut un corner, insa mingea a fost respinsa pana la Hutanu, care l-a lansat excelent pe Andrei Dandu, care a scapat singur de la mijlocul terenului. A patruns pana in careu, pe flancul drept si a incercat sa centreze in fata portii, la Radu Ipate, insa mingea i-a sarit mai bine decat s-ar fi putut astepta oricine, iar ceea ce s-a vrut o centrare, a intrat in vinclu la coltul scurt, fara nici o speranta pentru portarul oaspetilor.

Dupa acest gol, soarta partidei stabilita, Rapidul stand la cutie, iar Foresta atacand fara orizont. In min. 80, Daniel Grigoras a stabilit scorul final, 3-0, dupa o serie de pase intre Donose, Hutanu si Ipate, mingea a juns in careu, iar Grigoras a trimis o scarita peste portarul iesit sa inchida unghiul.

In min. 86, Foresta a reusit sa trimita in poarta, insa Caliniuc se afla intr-o pozitie clara de offside, sanctionata fara ezitare de Alex Baraboi. Pana la final mai consemnam galbenul luat de Mosnegutu.

Victorie fara dubii pentru Rapid Dumesti, care se distanteaza la 6 puncte de Foresta Ciurea, duminica viitoare urmand sa se dispute derby-ul campionatului, Viitorul Tg. Frumos – Rapid Dumesti.

About Sakin