Liga III – Seria 1: Stiinta Miroslava – Aerostar Bacau 3-0!

Etapa a IX-a din Liga III – Seria 1 a adus prima victorie a celor de la Stiinta Miroslava in acest esalon. O victorie foarte importanta, tinand cont ca Miroslava se dueleaza direct cu bacauanii, in lupta pentru evitarea retrogradarii.

ECHIPELE DE START

Stiinta Miroslava: Ciprian Bargan – portar; Horatiu Popa si Danut Tacutanu – fundasi centrali; Sergiu “Banel” Barbu – fundas dreapta; Paul Lenghen – fundas stanga; Dragotel “Budei” Bogdanel si Costica Lascarache – mijlocasi centrali; Valentin Pricop – mijlocas dreapta; Andrei Stan – mijlocas stanga; Valentin Parvu si Alin Cruceanu – atacanti. REZERVE: Dragos Petrache, Cristi Ungureanu, Alin Damian, Dan Acatrinei, Nicu Branzei, Gabriel Susanu si Andrei Bursuc.

Aerostar Bacau: Razvan Vizitiu, Tofan Cezar, Madalin Munteanu, Narcis Honea, George Patriche, Robert Gucianu, Marius Paschiciuc, Cosmin Ichim, Vlad Sarbu, Burca Andrei si Florin Strungariu.

DESFASURAREA PARTIDEI

Prima ocazie a meciului a apartinut oaspetilor, un sut de la 20 de metri, din voleu, fiind retinut cu dificultate de portarul Miroslavei. Dupa aceasta sansa, Stiinta Miroslava a trecut la conducerea partidei, dominand in mare parte meciul. Prima ocazie a gazdelor a fost o ratare monumentala a lui Andrei Stan, care a trimis cu capul peste poarta, dupa o centrare perfecta a lui Valentin Pricop.

Acelasi Andrei Stan a avut o sansa buna de a deschide scorul, insa sutul sau din 15 m, a fost respins spectaculos de portarul oaspetilor (min. 22).

Deschiderea scorului a fost produsa de aceasta noua achizitie a Stiintei, Andrei Stan. Acesta a patruns ca si la faza din min. 22, insa sutul sau cu exteriorul, dintr-un unghi destul de inchis, a gasit vinclul portii (min. 43). Un super gol pentru gazde, care se aflau pentru a treia oara in avantaj in ultimele 3 partide disputate pe teren propriu.

Daca in precedentele partide s-au vazut egalati sau invinsi, Miroslava a reusit astazi sa sparga blestemul si sa marcheze pentru prima oara, doua goluri intr-un meci. La ultima faza a primei reprize, Parvu executa un corner de pe stanga, mingea este trimisa cu foarte mult efect, il depaseste pe portar si intra in poarta! Un super gol al gazdelor, care intrau la pauza cu un avantaj oarecum linistitor, 2-0.

Repriza secunda a fost dominata in mare parte de echipa gazda, care a preferat sa stea la cutie si sa incerce sa dea lovitura pe contraatac. Bacauanii au iesit mai mult la joc, insa nu au avut ocazii demne de remarcat, portarul Bargan fiind la post la orice incercare de gol.

Alin Cruceanu a fost de departe eroul reprizei secunde, acesta castigand majoritatea duelurilor din atac. In min. 54, Alin i-a luat fata unui fundas si a patruns spre poarta, insa sutul sau a trecut peste transversala. O faza identica s-a petrcut in min. 70, insa de aceasta data Cruceanu a tras pe spatiul portii, iar portarul a respins cu mare dificultate in corner.

Cum a treia oara ii cu noroc, Cruceanu a scapat iarasi spre poarta, a driblat un fundas si a sutat plasat, mingea intrand in poarta, cu toata opozitia portarului (min. 76).

Asadar, consemnam prima victorie a Stiintei Miroslava in Liga III, o victorie concludenta si foarte importanta, care ridica moralul jucatorilor si sparge ghinionul cu care echipa se confruntase in precedentele etape.

KOSAROM PASCANI a urcat pe locul 3 in clasament, dupa ce a reusit sa-i invinga pe cei de la Bucovina Radauti, cu 2-0, prin golurile lui Agrigoroaie (min. 13) si Chimir (min. 43).

About Sakin