Amical: Helios Tomesti – Lis Affair Tomesti 2-5! Inaugurare Tomesti Arena!

Astazi – 17 noiembrie, s-a inaugurat primul stadion cu suprafata sintetica din jud. Iasi, din mediul rural – Tomesti Arena, acesta fiind al doilea teren al judetului, unde se pot juca meciuri de fotbal clasic, dupa sinteticul din cadrul Complexului Sportiv “Emil Alexandrescu” din Copou.

Asadar, sarbatoare mare la deschiderea oficiala, printre invitatii de marca numarandu-se deputatul Relu Fenechiu si senatorul Varujan Vosganian, cei doi lansandu-si cu aceasta ocazie si campania electorala pentru mandate noi in Parlamentul Romaniei. Pe langa cei doi invitati, la inaugurare a fost prezent si primarul orasului Ialoveni (Rep. Moldova), oras infrantit cu comuna Tomesti si care initial s-a vrut disputarea unui meci amical, insa birocratia dificila pentru obtinerea de vize pentru intrarea in Romania, a cetatenilor moldoveni, a facut imposibila programarea in asa scurt timp a unui meci amical.

Un prim meci de seniori disputat pe acest teren, a pus fata in fata o selectionata Old Boys Tomesti, cu jucatori care au evoluat de-a lungul timpului la Tomesti si o selectionata a celorlalte sate componente ale comunei: Goruni, Chicerea si Vladiceni. Scorul acestui meci a fost 6-0 pentru Old Boys Tomesti, pentru acestia marcand doi jucatori din Liga IV: Catalin “Buba” Varlan (4 reusite – Vointa Bosia) si Laurentiu Formagiu (2 reusite – AS Holboca).

In meciul vedeta al acestei inaugurari, Helios Tomesti (liderul din Liga V Iasi – Seria 1) a evoluat in fata echipei de minifotbal, Lis Affair Tomesti, echipa formata in mare majoritate din jucatori de Liga IV Iasi.

In deschiderea acestui meci, toti cei prezenti la stadion au tinut un moment de reculegere, pentru fostul jucator al Politehnicii Iasi si al Viitorului Vaslui, prof. Mircea Andrioaie, care a predat timp de peste 20 de ani la Scoala cu cls. I-VIII “D.D. Patrascanu” din Tomesti si care a decedat la inceputul acestei saptamani. Cum domnul profesor a fost un adevarat om de fotbal al comunei, domnul primar Stefan Timofte a propus ca acest stadion sa poarte numele profesorului trecut in nefiinta, lucru care banuiesc ca va fi o simpla formalitate in viitoarea sedinta de Consiliu Local.

Revenind la meci, mingea de joc a fost aruncata dintr-un avion, la propriu (VIDEO, mai jos)! Brigada de arbitrii a fost formata din Alex Rotaru, ajutat la cele doua tuse de Andrei Dandu si Andrei Diaconu, cei trei fiind din generatia noua de arbitrii a jud. Iasi.

Lis Affair si-a aratat superioritatea pe o astfel de suprafata, acestia fiind obisnuiti cu jocul pe sintetic, din Liga Magica. De partea cealalta, pauza competitionala in care Tomestiul a intrat de doua saptamani, si-a spus cuvantul asupra rezistentei fizice, iar jucatorii au cedat rand pe rand, dupa o prima jumatate de ora, in care au fost peste oaspetii de astazi.

In min. 12, patronul Lis Affair, domnul Ionel Stefan a ratat o lovitura de la 11 m sau mai bine zis, veteranul din poarta Heliosului, Cozianu, a parat sutul. In min. 20, Vasile “Ciupic” Moraru s-a inaltat peste toata apararea Lis Affairului si a marcat cu capul, deschizand scorul pentru echipa gazda.

Dupa cum precizam si mai sus, oboseala si-a pus amprenta pe echipa gazda, iar Dan Lungu a profitat de o pasa excelenta pe culoar si dupa ce i-a intors pe Balaur si Cozianu, a marcat in poarta goala, aducand egalarea (min. 32). La faza imediat urmatoare, acelasi Dan Lungu a scos o minge in lateral pentru Adi Caragea, acesta marcand cu un sut din prima, cu exteriorul si ducand scorul la 2-1 pentru echipa vizitatoare.

Dupa pauza, Lis Affair si-a impus jocul si a reusit sa marcheze de inca 3 ori, prin doua goluri superbe ale lui Dan Lungu (min. 54 – lob de la 16 m si min. 74 – sut plasat de la 14 m) si o reusita a juniorului Gabriel Miron (min. 62). Ultimul gol al meciului a fost marcat de Ionut Dumitru (Helios), care a marcat cu un sut de la 9 m, la coltul lung, fara sperante pentru portarul de rezerva al Viitorului Lungani, Costel Vieriu (min. 76).

Infrangerea celor de la Helios se explica oarecum si prin faptul ca la Lis Affair au evoluat Marian Alexii (Viitorul Tg. Frumos), Ionut Borhan si Alex “Gebar” Ocneanu (ambii AS Holboca), Radu Avadanei, Daniel Grigoras si Ionut Mosnegutu (toti 3 de la Rapid Dumesti) si Miron Gabriel (LPS Iasi), toti fiind titulari la echipele de fotbal clasic.

About Sakin