UEFA CL: In Ucraina nu s-a auzit de fair-play?

UEFA Champions League a fost puternic zdruncinata de idiotenia golgheterului celor de la Shakhtar Donetk, Luis Adriano, care a preferat sa marcheze, intr-o faza in care toata echipa adversa se astepta ca mingea sa le fie returnata, in spiritul fair-playul in care fotbalul modern este practicat. Din pacate, jucatorul pregatit de Mircea Lucescu, nu a inteles ce inseamna fair-play si impreuna cu conationalul Willian, au produs rusinea ce va plana mereu asupra echipei ucrainiene! Nu vreau sa par rasist, insa traiesc cu senzatia ca unii jucatori de culoare au probleme grave de gandire.

Shakhtar Donetk s-a impus intr-un final cu 5-2, in fata danezilor de la Nordsjalelland si s-au calificat in optimile de finala ale Champions League, lasandu-i in afara competitiei una din cele doua contracandidate, Juventus Torino sau Chelsea Londra.

Acum ceva timp, am postat un filmulet asemanator pe site (AICI), in care o echipa dintr-o liga inferioara din Italia, a reusit sa marcheze intr-o faza in care ar fi trebuit sa acorde mingea echipei adverse.

Dovezi de fair-play in fotbal au fost foarte multe, insa printre cele mai sugestive sunt urmatoarele:

  • Cupa Carling Anglia: Leicester City i-a lasat pe cei de la Nottingham Forest sa marcheze in startul partidei. Acest meci a fost intrerupt la scorul de 1-0 pentru Nottingham, din cauza unei grave accidentari, iar partida s-a reluat de la scorul de 0-0, din min. 1. Leicester a dat dovada de fair-play si a lasat adversarul sa marcheze, pentru ca meciul sa inceapa de la acel 1-0 de la care partida fusese intrerupta.

  • Juniori Olanda: Intr-un meci dintre AFC Ajax Amsterdam si SC Cambuur Leeuwarden, un jucator al Ajax-ului a vrut sa returneze mingea portarului advers, insa a reusit sa marcheze un gol spectaculos. Juniorii Ajax-ului au dat dovada de fair-play si si-au lasat adversarii sa marcheze, pentru a anula astfel avantajul.

  • Iran: Amin Motevaselzadeh a dat dovada de fair-play, desi se afla intr-o pozitie din care ar fi putut marca fara prea mari probleme. Acesta a preferat sa trimita mingea in aut, pentru ca meciul sa fie oprit din cauza unei accidentari a portarului advers.

Exemple de astfel de gesturi pozitive sunt foarte multe, insa cele negative umbresc orice bun simt in fotbalul profesionist. Pe langa vina celor doi brazilieni ai echipei ucrainiene, cred ca putem acuza si restul echipei de lipsa de fair-play, dar si pe antrenorul Mircea Lucescu, ca nu le-a ordonat acestora sa lase adversarul sa revina in avantaj.

About Sakin