Liga 4 Iasi: Cine pleaca in cantonamente si unde…

Daca echipe din Liga I s-au intrecut in cantonamente care mai de care mai exotice (CANTONAMENTE LIGA I), CSMS Iasi alegand efectuarea a doua cantonamente, unul la Slanic Moldova si unul in Antalya – Turcia, restul echipelor iesene de Liga III (CSM Kosarom Pascani si Stiinta Miroslava) si Liga 4 si 5, se orienteaza catre destinatii montane sau nu se mai orienteaza deloc, pentru ca bugetul nu le permite o asemenea iesire.

LIGA III – Seria 1

CSM Kosarom Pascani, echipa cu traditie in fotbalul iesean si care de sezoane bune se mentine in Liga III – Seria 1, a preferat sa nu mearga in vreun cantonament, alegand un semi-cantonament la baza proprie din cadrul Stadionului CFR Pascani. Echipa a pierdut cativa jucatori buni ofensivi, gen Adrian Caragea (Rapid CFR Suceava – Liga II) si Mario Schiopu (SC Bacau – Liga III), preferand sa se bazeze pe tineri jucatori din propria pepiniera.

Stiinta Miroslava s-a urnit mai greu, insa este de inteles, tinand cont ca s-au facut schimbari majore la nivel de conducere. Asadar, presedintele clubului a fost numit Daniel Acatrinei, fostul fundas dreapta, iar de la conducerea tehnica au fost inlaturati antrenorii Florin Croitoru si Petre Sinescu, fiind numiti Cristi Ungureanu (atacant) si Irinel Ionescu (fundas – revenit de la Viitorul Tg. Frumos). Lotul a fost oarecum intinerit, jucatori ca Horatiu Popa si Alin Cruceanu plecand de la echipa, iar in locul acestora au fost adusi jucatori de 19-20 de ani, care prin dorinta de afirmare, ar putea ajuta mai mult la indeplinirea obiectivului – salvarea de la retrogradare. Lotul jucatorilor de la Giurgiu (Lascarache, Parvu, Stan), adusi de Florin Croitoru, a fost pastrat, acestora si inca unor jucatori adusi in aceasta iarna, oferindu-li-se cazare la baza sportiva de langa Sala de sport din Miroslava.

Pentru o mai buna inchegare a relatiilor de joc si pentru ca noua banca tehnica sa-si impuna punctul de vedere, se prefera ca de joi – 21 februarie, echipa sa plece intr-un cantonament la Hotel Alex din fostul complex BTT din Campulung Moldovenesc, acolo unde Miroslava va juca si cateva partide amicale. S-a preferat o plecare mai tarzie, deoarece Stiinta Miroslava sta in prima etapa, deci are o saptamana mai mult decat restul colegelor de serie, pentru a se pregati. Ca a venit vorba de amicale, miercuri – 20 februarie, ora 13:00, pe sinteticul din Copou, Miroslava va primi vizita colegei de serie – Sporting Suceava.

LIGA IV

Din cele 16 echipe inscrise in Liga IV Iasi, se pare ca doar 4 isi vor permite efectuarea unui cantonament. Liderul si campioana ultimelor 4 sezoane, Rapid Dumesti, va merge in aceeasi locatie ca si anul trecut, la Hotelul Alex din fostul complex BTT din Campulung Moldovenesc, imbarcarea urmand a fi luni – 25 februarie, iar intoarcere fiind programata pentru duminica – 3 martie. Asadar, rivale in ultimele doua sezoane de Liga 4 Iasi, Stiinta Miroslava si Rapid Dumesti se vor intersecta la Campulung si, mai mult ca sigur, vor disputa si un amical pe terenul din localitate.

Ocupanta locului secund, Viitorul Tg. Frumos, a reusit sa perfecteze un cantonament la Gura Humorului, in perioada 25 februarie – 3 martie. In acest cantonament vor efectua cel putin doua partide amicale, una cu CS Gura Humorului (Liga 4 Suceava – locul 5) si una cu Siretul Lespezi, echipa despre care a carui cantonament voi vorbi mai jos. De mentionat ca targovetii se vor intoarce din cantonament direct la Motca, unde vor juca pe 3 martie cu Vointa, in Cupa Romaniei – 16-imile fazei judetene!

Viitorul Harlau, ocupanta locului 4, profita de faptul ca unul din sponsorii echipei este firma de transport Codreanu si va efectua un cantonament la Vila Codreanu din localitatea brasoveana, Bran, acolo unde hirlauanii au fost si iarna trecuta. Chiar daca echipa trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, se pare ca acestea vor fi rezolvate in perioada urmatoare. Cantonamentul se va desfasura in perioada 22 februarie – 1 martie, acestia preferand sa revina vineri seara acasa, pentru ca duminica sa fie odihniti pentru meciul din 16-mile Cupei Romaniei, in deplasarea de la Podgoria Cotnari. In cantonament, Harlaul va disputa 3 partide amicale, cu AS FC Rasnov (Liga 4 Brasov – locul 1), cu A.C.S.M. Codlea (Liga 5 – Seria Brasov – locul 5), a treia echipa fiind deocamdata necunoscuta.

Siretul Lespezi, ocupanta locului 12, ramane o surpriza placuta pentru mine, deoarece au un organizator foarte bun, in primarul localitatii. Chiar daca zona respectiva este dominata de Kosarom Pascani (liga III), Lespezi a reusit sa-si mentina un lot valoros, pozitia din clasament fiind una mincinoasa, tinand cont de conditiile excelente la acest nivel, oferite de sponsor. Lespeziul va merge in cantonament in perioada 26 februarie – 3 martie, la Pensiunea Voronet din Gura Humorului, urmand ca din cantonament sa revina direct la meciul din 16-imile Cupei Romaniei, din deplasarea de la Activ Valea Seaca. In cantonament, Lespeziul va disputa doua partide de verificare, cu CS Hura Humorului (Liga 4 Suceava) si cu Viitorul Tg. Frumos. Siretul va deplasa urmatorul lot, alaturi de care se vor mai alatura si 3-4 juniori A1:

Portari: Alin Cana si Marian Rosu
Fundasi: Nistor Razvan, Ciosu Constantin, Ilasca Daniel, Frij Costinel, Dambu Vasile, Neculau Daniel, Popescu Mihai
Mijlocasi: Olaru Silviu, Bucovanu Ciprian, Frij Cosmin, Slabu Marius, Slabu Iustin, Melinte Razvan
Atacanti: Aganencei Valentin, Cristian Vasile, Alexandru Iurcan
Antrenor: Cristi Rascu.

About Sakin