Liga 4 Iasi: Rezultatele si clasamentul dupa etapa a XX-a!

Liga 4 Iasi si-a cam dereglat programul, mai ales din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Daca etapa a XIX-a a fost amanata in totalitate, iar in etapele anterioare au existat cateva partide amanate, probleme s-au inregistrat si in etapa a XX-a, unde AS Holboca – Victoria Letcani si Kosarom II Pascani – Viitorul Tg. Frumos au fost amanate pentru 10 aprilie – ora 17:00!

FORESTA CIUREA – SIRETUL LESPEZI 4-1 (2-0) – REPORTAJ & GALERIE FOTO

RAPID DUMESTI – GLORIA BALS 4-1 (2-1) – REPORTAJ & GALERIE FOTO

UNIREA MIRCESTI – STEJARUL SINESTI 3-0 SAU 0-3 ?!?

Ceea ce se anunta poate cel mai echilibrat meci al etapei, s-a transformat intr-un adevarat fiasco. Mircestiul este o comuna cu o populatie majoritar catolica, iar cum astazi a fost PASTELE CATOLIC, au si aparut unele probleme. Probleme destul de incalcite, la care doar Comisia de Disciplina a AJF si cea de Apel, ar putea sa le dea de cap si asta in urma raportului de arbitraj si al celui facut de observatorul de joc.

Eu voi fi toata viata nemultumit de ideea ca, fiind echipa gazda, sa intarzii la meci. Asta mi se pare poate una din cele mai grave probleme la acest nivel, pentru ca fiind organizatoare de joc, ar trebui sa dai un exemplu adversarilor. Ajunsi la teren, sinestenii au constat cu stupoare ca lucrurile nu sunt tocmai in ordine la teren, insa spre surprinderea acestora, se pare ca observatorul si arbitrii, oarecum coalizasera cu gazdele, pentru amanarea startului partidei, pentru ca la teren sa poata ajunge toti jucatorii, dar si spectatorii care erau inca la biserica si urmareau slujba de Paste.

Problema este incalcita, iar eu nu cunosc datele problemei, insa din mai multe surse, gazdele nu au putut prezenta un asistent medical in cele 15 minute care trebuie sa treaca de la ora oficiala de start (adica la ora 12:15, asistentul trebuia sa semneze raportul pentru ca partida sa poate incepe). Cum asistentul nu ajuns pana la acea ora, brigada ar fi trebuit sa fluiere sfarsitul partidei si Sinestiul ar fi trebuit sa castige cu 3-0 la masa verde, insa in coalitie cu observatorul de joc, se pare ca acestia au gasit o portita in regulament, prin care s-ar fi specificat ca terenul nu era regulamentar, iar timpul termenul limita de timp, ar fi fost astfel de 30 de minute (12:30). La ora 12:32, oaspetii au decis sa se echipeze de plecare, pentru ca arbitrii nu dadeau nici un semn ca ar fluiera finalul partidei, chiar daca trecusera cele 30 de minute regulamentare, in care echipa gazda ar fi trebuit sa puna la punct terenul propriu.

La ora 12:40, arbitrii si-au facut prezenta la teren, cu raportul semnat sau nu (?!?) si le-au cerut oaspetilor sa revina pe teren, insa acestia erau deja la microbuz, gata de plecare. Capitanul echipei, Paul Paftala a decis sa-si trimita echipa spre casa, iar decizia finala asupra rezultatului acestei partide, va fi decisa la Comisii, asta dupa ce se vor aduce la cunostinta toate cele intamplate la acest meci. Importanta maxima o va avea raportul arbitrului, dar si al observatorului, care vor decide astfel in mare masura, catre cine vor merge punctele. In conditiile in care oaspetii au apelat chiar si la presedintele AJF Iasi (12:32 momentul apelului catre domnul Sorin Boca), se pare ca Sinestiul va castiga la masa verde, insa daca domnii arbitrii si domnul Sorin Vinca, vor da crezare gazdelor, atunci soarta celor 3 puncte va fi alta.

ASTRA RADUCANENI – VOINTA BOSIA 3-0 (0-0)

Paul Raianu a reusit sa aduca primele puncte pentru lanterna rosie, Astra Raducaneni. Fostul atacant al gazdelor, care in tur a fost in lotul celor de la Foresta Ciurea, a marcat un hat-trick extraordinar si i-a readus oarecum in carti pe cei de la Astra. Gazdele spera la o revenire spectaculoasa n clasamentul ligii 4, iar primul pas a fost facut. Acestia se bazeaza si pe faptul ca o echipa din Iasi va promova in Liga 3, iar in loc de 3 locuri retrogradabile, vor fi doar doua! De partea cealalta, Bosia demonstreaza ca trece printr-o perioada nefasta, iar daca nu-si vor reveni rapid, atunci acestia risca sa piarda lupta pentru salvarea de la retrogradare.

UNIREA RUGINOASA – VIITORUL LUNGANI 2-2 (0-1)

Cum mentionam si in avancronica etapei, meciul de la Ruginoasa a fost unul foarte spectaculos. Oaspetii, desi se afla intr-o situatie dificila in clasament, au demonstrat ca sunt o echipa puternica si au fost aproape de o victorie in deplasarea de la Ruginoasa, insa nici nu se pot considera nemultumiti, in conditiile in care au fost condusi cu 2-1. La pauza a fost 1-0 pentru Lungani, oaspetii marcand chiar in minutul 1. Ruginoasa a egalat dupa pauza si a preluat conducerea din penalty, insa antrenorul-jucator Laurentiu Berezovschi a reusit egalarea si a adus astfel un punct important in lupta pentru evitarea retrogradarii.

GLORIA BALTATI – VIITORUL HIRLAU 4-2Β 

Gloria Baltati are un start excelent de 2013 si s-a distantat la 8 puncte de prima pozitie retrogradabila. Gazdele au reusit o victorie frumoasa in fata celor de la Hirlau, oaspetii nereusind sa-si revina, chiar daca au schimbat si antrenorul in aceasta perioada.

About Sakin