Liga I feminin: CS Navobi Iasi – Fair-Play Bucuresti 2-0!

Duminica 31 martie 2013, ora 11:00, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv “Emil Alexandrescu” din Iasi, a avut loc prima etapa a barajului pentru promovarea in Superliga de fotbal feminin. Echipa ieseana, CS Navobi a intalnit ocupanta locului 3 din seria de sud, Fair-Play Bucuresti.

Bucurestencele erau considerate favorite, acestea avand de partea lor experienta in competiile de fotbal feminin, dar si 4 componente la lotul national.

Meciul a fost unul echilibrat, in prima repriza bucurestencele creeandu-si cateva ocazii de gol, insa, pe parcursul jocului, echipa din Iasi, bine condusa de stafful tehnic format din Adrian Ambrosie – manager principal, Andrei Iliuta – antrenor secund, Marius Ciutacu – antrenor portari si Cristian Ambrosie – director sportiv, a pus stapanire pe joc, si si-a creat numeroase ocazii de gol, reusind sa inscrie de doua ori, prin Andreea Dascaleanu (min. 51) si Andreea Ceausu (min 90 – penalty).

Echipa ieseana in ansamblu s-a miscat foarte bine, portarul a fost sigur si a intervenit prompt, apararea a fost de netrecut, mijlocul in a doua parte a jocului a fost dinamic si a pasat excelent atacantilor, care au pus deseori in dficicultate excelentul portar al oaspetelor, care este component al lotului national.

Arbitri au fost din Botosani si au avut in general jocul in mana, o singura scapare avand spre finalul meciului, cand Ceausu a scapat singura cu portarul advers, a trecut mingea printre picioarele acestuia, insa a fost faultata clar in careu, dar centralul a facut semn ca jocul sa continuie.

Mai remarcam publicul care a fost prezent la meci, multa lume buna din sfera sportului iesean, galeria ASEI, echipa de seniori CSMS Iasi, oameni de afaceri – dl Costel Comanescu, de la Primaria Iasi – Dl Ionel Popa, deputatul iesean Sorin Iacoban.

Desi ne aflam la inceputul barajului, echipa ieseana a facut un pas important spre calificarea in SuperLiga, bucurestencele fiind principalele favorite la ocuparea primei pozitii in clasament. De mentionat ca se califica doua din cele trei echipe participante la baraj, alaturi de iesence si bucurestence fiind si fetele de la Independenta Baia Mare.

“Un meci dificil in compania unui adversar bine asezat in teren, care a avut mai multa experienta decat noi. Totusi, am reusit sa ne impunem datorita muncii extraordinare a echipei care s-a daruit total la acest meci. Multumim suporterilor nostri pentru incurajari, celor care ne sustin financiar si celor care vor sa ne ajute. Dedicam aceasta victorie tuturor celor care sarbatoresc astazi Pastele!” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi

Echipa: Madalina Enache – Ana Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (cap.), Olivia Obreja (’89 Stefana Ciobanu) – Ana Foia (’75 Roxana Prodan), Simona Anastasiu (’46 Justine Prata), Mihaela Ghebanoaei (’85 Costina Albu) – Andreea Ceausu, Andreea Dascaleanu (’65 Georgiana Ilas)

Navobi Iasi

About Sakin