Liga I: LPF amendeaza CSMS-ul pentru…?

Conform unui comunicat de presa al Ligii Profesioniste de fotbal (LPF), CSMS Iasi a fost amendata cu 25.000 lei pentru necazurile provocate de suporterii ieseni, la meciul cu CFR Cluj, din etapa a XXII-a a Ligii I.

Din pacate, nu am putut ajunge la meci fiind plecat din localitate, insa de foarte mult timp nu am auzit sa fi fost probleme cu suporterii ieseni si mai ales la un meci cu CFR Cluj, echipa cu care Iasul are de impartit doar punctele puse in joc si nimic altceva.

Asadar, de ce dracului a fost amendata CSMS Iasi? Bineinteles ca LPF-ul este foarte evaziv si puncteaza ca ‘in baza art. 83.2.c + 54.2 + 54.6’, hai sa le dam o amenda la astia, ca s-asa nu prea ne-am luat de ei in sezonul asta. Totusi, ar fi o explicatie… Suporterii ieseni ar fi fost amendati pentru ‘scandari xenofobe’ la adresa romanilor de origine maghiara si a secuilor: “INDREPTATI-VA SPRE VEST, FACETI-VA LA BUDAPESTA – TINUTUL SECUIESC”! 

Eu pot fi considerat xenofob, in conditiile in care sunt total de acord cu aceasta afirmatie?!? Adica nu ne mai putem apara tara, ca se trezeste presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), romanul pur-sange Csaba Ferenc AZTALOS, ca romanii sunt xenofobi la adresa maghiarilor si secuilor, iar aceste minoritati stau linistite in zona lor si nu doresc nimic, in afara de AUTONOMIE, ARBORAREA STEAGULUI SECUIESC PE INSTITUTIILE PUBLICE, LIMBA MAGHIARA – LIMBA OFICIALA IN TINUTUL SECUIESC etc. De ce secuii si maghiarii au dreptul sa faca mitinguri, sa scandeze impotriva Romaniei, sa faca tot felul de gesturi ‘patriotice’, iar noi romanii nu avem voie sa ne aparam, nici macar verbal?!? Nu inteleg unde este xenofobia in scandarea de mai sus, din moment ce i-am trimis la origini… in Ungaria si nu unde ar fi meritat!

Cunosc romani de origine maghiara, sasi si secui, care sunt mandri ca sunt romani, insa sunt minoritari in comparatie cu cei care au tendinta sa porneasca un razboi pentru a obtine ce si-ar dori! Cum dracului acest ‘europarlamentar’ Laszlo Tokes nu este amendat de CNCD, nu este acuzat de manifestari impotriva suveranitatii statului roman (o infractiune foarte grava, in orice alt stat european!!!)?

Banuiesc ca daca la urmatorul meci de pe teren propriu, o sa cantam imnul ROMANIEI pe stadion, o sa fim amendati pentru sfidarea institutiilor statului (CNCD) sau daca afisam un banner cu “JOS MAFIA DIN LPF”, o sa avem soarta Universitatii Craiova?

About Sakin