Liga V – Seria 1: Sageata Popricani – Helios Tomesti 1-3!

Helios Tomesti, lipsita de aportul a 4 titulari in mod normal, a inceput meciul cu o asezare departe de poarta proprie si obligand la un joc mai mult in jumatatea gazdelor. In min 5, Codrescu a ratat deschiderea scorului dupa o incursiune pe dreapta “marca” Iuriciuc, sutand peste in situatia de singur cu portarul, fiind doar jenat de un fundas de la gazde.

A urmat o serie de ratari a oaspetilor prin Catalin “Buba” Virlan, care dupa ce a driblat si portarul, nu a reusit sa introduca balonul in poarta fiind deja in unghi inchis sau Iuriciuc care a centrat prin fata portii goale, nimeni neajungand sa impinga mingea in poarta, gazdele replicand cu un sut in transversala de la aproximativ 30 m. Deschiderea scorului s-a produs in min 35 cand Simion de la oaspeti a scapat pe flancul stang, a patruns in careu de unde a scos la Iuriciuc care a inscris pentru 1-0.

Repriza a doua a inceput cu tomestenii mai retrasi si contraatacand la orice ocazie ivita si in min 50 Catalin “Buba” Virlan, dupa ce a driblat 2 jucatori, a sutat telefonat din unghi direct in vinclu facand 2-0 pentru Helios. Acestia nu au redus turatia motoarelo si au facut 3-0 prin acelasi “Buba”, dupa ce si-a permis sa dribleze iarasi portarul. La acest scor, gazdele s-au suparat pe arbitrii, iar centralul Baban a replicat cu un rosu direct pentru injurii la adresa sa.

Contrar asteptarilor, gazdele au pus mai multa presiune in 10 oameni si in min 70 au inscris printr-un sut senzational de la vreo 35 de metri, mingea oprindu-se in vinclu stabilind si scorul final, tomestenii multumindu-se sa apere rezultatul care le asigura linistea cel putin pana in etapa urmatoare, cand vor intalni Ciortestiul tot in deplasare. De remarcat organizarea in teren a celor de la Tomesti care au stiut cand sa apese pe acceleratie si cand sa ocupe spatiile, fiind cu totul diferita si atititudinea celor intrati in teren fata de meciul cu Holboca pe care se pare ca au reusit sa-l uite.

Contracandidata la promovare, echipa din Voinesti a invins Stejarul Barnova cu 6-1, ramanand in coasta liderului si sperand in continuare la promovare.

About Sakin