Liga 5 Iasi – Seria 1: Avancronica etapei a XVI-a!

Liga 5 Iasi – Seria 1 isi disputa duminica – 28 aprilie, ora 11:00, cele 6 meciuri programate din etapa a 16-a. Lupta pentru promovare s-a strans, daca ne gandim ca Voinestiul a recuperat 4 puncte in cele 4 etape disputate in 2013, pe fondul a doua egaluri in deplasare, inregistrate de liderul, Helios Tomesti.

FORTZA COSTULENI – VONTA VOINESTI, Stadion Comunal Costuleni – ora 11:00

Lanterna rosie a acestei serii, Costuleniul va primi vizita pretendentei la promovare, Vointa Voinesti. Chiar daca gazdele au pierdut toate cele 4 meciuri din 2013, trebuie precizat ca acestea au fost pierdute la o diferenta de un gol. Oaspetii sunt singura echipa cu maxim de puncte in cele 4 etape ale acestui an, chiar daca pe teren facusera un egal la Prisacani, Voinestiul a castigat meciul la contestatie. Asadar, un meci cu o favorita certa, insa gazdele isi vor vinde scump pielea in aceasta partida.

HELIOS TOMESTI – STEJARUL BARNOVA, Stadion “Prof. Mircea Andrioaie” Tomesti – ora 11:00

Barnova este singura echipa ce a reusit sa bata Tomestiul in campionat, insa lucrurile s-au schimbat mult fata de confruntarea din tur. Tomestiul este favorita certa si poate profita de lipsa de experienta a oaspetilor si le pot administra o infrangere usturatoare. Barnova a pierdut 2-3 jucatori foarte importanti, cum ar fi Bogdan Rotaru (Viitorul Tg. Frumos) sau Mihai Vieru (Stejarul Sinesti).

SAGEATA POPRICANI – UNIREA TIBANA, Stadion “Olimpia” Popricani – ora 11:00

Un meci echilibrat intre doua echipe apropiate ca valoare. Popricaniul a reusit doar doua puncte in cele 4 etape din 2013 si a pierdut orice sansa la promovare, insa cu o victorie in fata Tibanei, acestia reintra in lupta pentru podiumul seriei. De partea cealalta, Tibana isi poate consolida locul 3, daca va reusi o victorie in acest meci.

VIITORUL CIORTESTI – FULGERUL TIBANESTI, Stadion Comunal Coropceni (com. Ciortesti) – ora 11:00

Se intalnesc cele doua echipe care au incurcat Tomestiul in acest an. Daca sezonul trecut, Ciortestiul se lupta pentru evitarea retrogradarii din Liga 4 Iasi, acest sezon a fost unul ratat pentru echipa de la granita cu jud. Vaslui. De partea cealalta, Tibanestiul are o echipa puternica, insa doar pe teren propriu, acolo unde publicul gazda pune o presiune incredibila pe oaspeti si pe arbitrii, fiind poate cel mai greu teren pentru adversari, in Seria 1. Asadar, un meci deschis oricarui rezultat, oaspetii avand cel putin doua absente pentru aceasta partida (eliminari in meciul cu Tomesti), asta daca nu vor baga respectivii jucatori pe ‘fals’.

UNIREA SCANTEIA – PRUTUL PRISACANI, Stadion Comunal Scanteia – ora 11:00

Un alt meci echilibrat al acestei etape se va disputa la Scanteia. Gazdele se afla in lupta directa pentru un loc pe podium si nu pot concepe alt rezultat in afara victoriei. Prisacaniul este o echipa artagoasa, capabila de surprize, insa care in deplasare face mai mereu act de prezenta.

VIITORUL MIRONEASA – COM-VAL VALEA LUPULUI, Stadion Comunal Mironeasa – ora 11:00

Daca in Liga 4 Iasi, jucatorii ce joaca pe legitimatia altcuiva s-au imputinat simtitor, Liga 5 a ramas ‘paradisul’ celor care n-au nevoie de legitimatie pentru a fi fotbalisti. Mironeasa este o campioana a unor astfel de jucatori, iar daca ii scuturi bine dupa meci, nu cred ca gasesti 7-8 jucatori care sa fi jucat pe propria legitimatie:). Totusi, nu stiu cum se comporta aceasta echipa pe teren propriu, insa atat timp cat cei care intra pe fals, nu fac scandaluri la meci si nu sar la bataie, atunci poate ca mai putem trece cu vederea aceste mici/mari nereguli de organizare. Revenind la acest meci, cele doua echipe sunt apropiate ca valoare, cu un plus pentru oaspeti, care au in lot cativa jucatori de perspectiva. Valea Lupului este echipa cu cel mai apropiat stadion de mun. Iasi, la doar 2 km de capat Pacurari, iar daca s-ar dori cu adevarat, aici ar putea aparea o echipa foarte puternica a judetului, mai ales dupa ce va fi dat in folosinta noul stadion din comuna.

About Sakin