Liga I: CSMS Iasi – Gloria Bistrita 2-1!

Meci de infarct in cadrul etapei a XXIV-a, intre doua contracandidate pentru evitarea retrogradarii. CSMS Iasi a primit vizita celor de la Gloria Bistrita, ambele echipe avand nevoie de toate cele 3 puncte puse la bataie, pentru a nu pierde contactul cu pozitiile neretrogradabile.

Inaintea partidei eram foarte optimist si nu credeam ca Iasul s-ar putea incurca in fata bistritenilor. Totusi, o ratare mare din min. 20 a oaspetilor, care nu au reusit sa trimita spre poarta dintr-o pozitie excelenta, a trezit oarecum tribuna, dar si pe jucatorii ieseni.

Minutul 41 avea sa aduca deschiderea scorului, cand o pasa excelenta a lui Moutinho, a ajuns in flancul drept la Mitic, care a intors perfect la 14-15 m, de unde Adrian Patulea a venit lansat si a trimis in poarta pentru 1-0! Gol foarte bine lucrat, care a venit exact la timp.

Startul reprizei secunde avea sa trimita spre casa o parte din spectatori, pentru ca se pornise o ploaie serioasa. Din fericire ploaia a durat doar cateva minute, insa parca avea sa anunte ca repriza secunda va fi plina de evenimente. Daca in prima repriza, centralul nu a iesit prea mult in evidenta, in repriza secunda am trait cu senzatia ca asist la o gluma proasta de 1 aprilie! Lucian Rusandu (arbitru de centru) si Ioan Ciocanea (asistent) au facut tot posibilul sa iasa in evidenta, parca dorindu-si sa fie eroii principali ai acestui meci.

Meciul era adormit, iar nimic nu parea sa deranjeze victoria echipei iesene. Totusi, o prostie pe faza defensiva, cand Mihalachioaie si Avramia au degajat foarte prost, mingea a ramas in preajma careului, iar la patrunderea lui Bucur, capitanul Razvan Tincu l-ar fi agatat pe Bucur in careu, iar Rusandu a acordat penalty pentru bistriteni (min. 59). Nu contest ca a fost penalty, insa nu poti sa dai al doilea galben, la o asemenea faza.

Trecem peste penalty si rosul acordat lui Tincu, iar intr-o singura faza, i-am bagat pe bistriteni in cartile meciului. Razvan Radu a trimis imparabil si a restabilit egalitatea.

Au urmat o serie de decizii cel putin ciudate ale celor doi arbitrii mentionati mai sus, si toate aceste decizii erau in favoarea oaspetilor. Totusi, inspiratia lui Liviu Ciubotariu de a-l trimite in teren pe Marius Onofras, avea sa fie decisiva. Poate la prima atingere de balon, Onofras s-a aflat la locul potrivit si a readus Iasul in avantaj. O centrare excelenta a lui Tiganasu din flancul stang, a fost reluata spre poarta de Ciprian Milea, insa Dolha a respins in extremis in fata, de unde Onofras a impins fara probleme mingea in poarta (min. 72).

Cu un om in minus, Iasul reusea sa marcheze si urmau 20 de minute in care apararea trebuia sa mearga ceas. Patulea a compensat omul in minus, prin efortul extraordinar depus, acesta reusind sa faca sprinturi si pe final de meci!

Ca treaba sa fie si mai dramatica, domnul Rusandu s-a gandit ca singura solutie pentru bistriteni ar mai fi un cartonas rosu impotriva Iasului. In min. 84, Tiganasu are o intrare imprudenta din spate, pe care centralul a apreciat-o ca atac deosebit de periculos, pe care l-a pedepsit cu rosu direct! Atacul a fost puternic, insa nu i-a pus in pericol integritatea fizica a jucatorului bistritean, deci s-ar fi impus doar un galben si nu un cartonas rosu.

Au urmat 10 minute cu adevarat dramatice, cu toti spectatorii urmarind partida in picioare si reactionand ca la corida, la fiecare respingere a iesenilor. O atmosfera superba, incununata cu rezultatul excelent obtinut de CSMS, mai ales in conditiile in care Iasul a jucat si cu doi oameni in minus!

Victorie care mentine Iasul in cursa pentru evitarea retrogradarii, la doar doua puncte de prima pozitie neretrogradabila. Daca CS Turnu Severin si Gloria Bistrita par condamnate la retrogradare, lupta pentru evitarea celorlalte doua locuri retrogradabile este una intensa, in 6 puncte aflandu-se nu mai putin de 7 echipe!

Liga I: CSMS Iasi - Gloria Bistrita 2-1!

[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0001.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0002.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0004.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0005.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0006.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0007.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0009.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0011.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0012.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0013.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0015.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0018.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0019.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0020.jpg]00
[img src=http://asmagna.info/wp-content/flagallery/liga-i-csms-iasi-gloria-bistrita-2-1/thumbs/thumbs_dsc_0022.jpg]00

About Sakin