Cupa Romaniei [jud. Iasi]: Semifinale de foc la Uricani!

Competitiile sub egida AJF Iasi se pregatesc de finalul sezonului. In Cupa Romaniei – faza judeteana, in semifinale s-au calificat cele trei echipe de pe podium si ocupanta locului 5, adica Rapid Dumesti, Viitorul Tg. Frumos, Foresta Ciurea si AS Holboca.

Desi initial s-a zvonit ca semifinalele si finala competitiei se vor disputa pe Stadionul Sintetic “Prof. Mircea Andrioaei” din Tomesti, AJF Iasi si administratorii stadionului nu au putut ajunge la un acord, iar competitia se va desfasura pe terenul celor de la Stiinta Miroslava (sat Uricani), acolo unde s-au disputat si semifinalele din sezonul trecut, finala disputandu-se pe terenul 2 (iarba) din Complexul Sportiv “Emil Alexandrescu” din Copou.

Vineri – ora 12:00, la sediul AJF Iasi a avut loc tragerea la sorti, iar in semifinale ce se vor desfasura miercuri – 5 iunie, se vor intalni:

AS HOLBOCA – FORESTA CIUREA (ora 15:00)

RAPID DUMESTI – VIITORUL TG. FRUMOS (ora 18:00)

Holboca si Ciurea se vor intalni si in aceasta duminica, in etapa a 29-a din Liga 4 Iasi, fiind a doua situatie a celor de la Foresta cand joaca in 4 zile cu aceeasi echipa (in campionat si Cupa) dupa ‘dubla’ cu Unirea Ruginoasa. Holboca poate deveni sperietoarea Forestei Ciurea, daca va reusi sa castige cele doua confruntari, mai ales ca in urma cu 3 ani, Holboca reusea sa-i retrogradeze din Liga 4 pe cei de la Ciurea, care aveau sa fie salvati de neinscrierea unor echipe in acest esalon. Totusi, Ciurea este favorita acestei duble, orice piedica pusa de Holboca putand fi considerata o mare surpriza a sezonului.

Dumesti – Tg. Frumos este duelul acestui sezon, cele doua echipe luptandu-se si pentru castigarea campionatului, dumestenii reusind sa se impuna cu 1-0 in ambele confruntari, Andrei Vizitiu fiind calaul echipei ce-si doreste promovarea in acest sezon. In editia trecuta a Cupei, Dumesti si Tg. Frumos s-au intalnit tot in faza semifinala, partida avand un final ciudat, in care targovetii au parasit terenul in urma unei faze mai rar intalnite pe terenurile de fotbal (REPORTAJ & GALERIE FOTO din 6 iunie 2012).

PS: Chiar nu-i inteleg pe cei de la Tomesti, de ce nu au acceptat ca aceste semifinale sa se dispute pe terenul lor, acolo unde ar fi venit cateva zeci-sute de oameni din afara localitatii, plus proprii localnici, care ar fi venit cu inima deschisa sa asiste la un spectacol fotbalistic. Nu mai vorbim de faptul ca Holboca ar fi adunat cel putin 100 de spectatori proprii, tinand cont ca distanta intre comune este de 2 km. As fi vrut sa aflu unde s-a rupt firul intre AJF Iasi si Helios Tomesti, in privinta organizarii acestor meciuri…

About Sakin