Cupa Romaniei [jud. Iasi]: Siretul Lespezi – Rapid Dumesti 0-1 (meci intrerupt)!

Asteptat cu mare interes, sfertul din finala Cupei Romaniei [jud. Iasi] dintre Siretul Lespezi si Rapid Dumesti, s-a terminat inainte de termen, dupa ce arbitrul asistent Alexandru Baraboi a fost lovit cu fanionul in ochi.

SIRETUL LESPEZI: Cana – Neculau, Ilasca, Iftimie, Iustin Slabu – Frij, Olaru (c) – Ionita, Bucovanu, Melinte – Iurcan

RAPID DUMESTI: Avadanei – Filip, Leonte, Moisi, Grigoras – Palaghia – Vizitiu, Donose, Balanescu (c), Stirbets – Cotovanu.

ARBITRI: Valentin Lungu, Alex Baraboi si Bogdan Negru. OBSERVATORI: Tiberiu Stefanescu si Valentin Buimistruc.

Cum ne-am obisnuit din campionat, Lespezi – Dumesti este un meci de care pe care, gazdele pierzand la limita, 3-2, cele doua confruntari din campionat. Constienti ca nu se pot avanta in atac, oaspetii au preferat un joc de tatonare, cu mingi direct pe inaltul Cotovanu, care apoi sa dirijeze atacul pe lateral, la Andrei Vizitiu sau Ionut Stirbets, cei doi avand sarcina sa centreze cat mai multe mingi in careu.

Dupa primele 10 minute in care cele doua echipe s-au studiat reciproc, a venit si prima ocazie, cand Cotovanu a sutat puternic din careu, insa Alin Cana a reusit sa retina in doi timpi (min. 12). O prima faza dificila pentru Lungu, a avut loc in min. 15, cand Cana a fost busculat in careul mic si a reactionat impotriva lui Palaghia, insa cu cate un cartonas galben pentru fiecare, s-a rezolvat acea problema.

O prima situatie pentru gazde l-a avut in cetrul atentiei pe Razvan Melinte, insa sutul acestuia a fost respins in corner de Radu Avadanei (min. 17). A urmat imediat un sut bun al lui Vizitiu, deviat usor de un fundas advers, insa portarul gazdelor a fost la post si a respins in corner (min. 19).

In min. 30, gazdele au solicitat o lovitura de pedeapsa, dupa ce Melinte a cazut in careu, tatonat de un adversar. Lungu a fost aproape de faza si a lasat jocul sa continue si nici gazdele nu au protestat asupra acestei decizii.

Cea mai mare ocazie a Dumestiului l-a avut in prim-plan pe eroul din dubla cu Viitorul Tg. Frumos, Andrei Vizitiu sutand din voleu, de la marginea careului mare, insa Alin Cana a avut un reflex senzational si a respins o minge pe care scria gol (min. 32).

Ca sa fie egalitate si la ocazii mari, Melinte a executat o lovitura libera de la 30 m, mingea a ajuns pe funtea fundasului central, Daniel Ilasca, acesta reluand imparabil pentru Avadanei, insa mingea a lovit doar bara din stanga portii oaspetilor (min. 41).

Momentul care avea sa decida soarta acestei partide, s-a petrecut in min. 44, cand Stirbets a trimis o pasa inteligenta catre Palaghia, care scapat intr-o pozitie excelenta de centrare, a fost agatat de Iftimie, iar Lungu a acordat lovitura de pedeapsa, faultul fiind evident, nelasand loc de interpretari.

Fault la Palaghia

Balanescu a sutat oarecum telefonat, Cana a reusit sa respinga in lateral, de unde Cotovanu a mai sutat o data spre poarta, acelasi Cana reusind sa respinga, insa doar pana la Vizitiu, care a reluat cu capul in poarta goala, deschizand scorul. Aici s-a produs ruptura partidei! Gazdele au solicitat in prima faza ca jucatorii dumesteni au intrat in careu, inainte de executarea loviturii de pedeapsa, iar apoi ca Vizitiu s-ar fi aflat intr-un offside reactivat, pe care tusierul Baraboi nu l-a semnalizat. Imediat in jurul tusierului s-a format un meleu, format din cativa jucatori ai gazdelor, stafful tehnic si 2-3 ‘suporteri’, iar in invalmaseala, Baraboi s-a dezechilibrat si a cazut la pamant, scapand si fanionul din mana. In acel moment, unul din jucatorii gazdelor, l-a lovit cu fanionul in ochi pe arbitrul asistent (si ar fi spus “ca sa vezi offside“), deci intr-un fel a incercat sa-i deschida, la propriu, ochii tusierului :). Ne permitem sa radem de o asemenea situatie, pentru ca dintr-o discutie cu unul din arbitrii, Baraboi este doar iritat la ochiul unde a fost lovit si nu are probleme cu vederea, asa cum s-a zvonit initial.

Au inceput lungi parlamentari, undeva la 15 minute, in care aribtrii au incercat sa-l identifice pe jucatorul care a lovit arbitrul asistent, insa cum nimeni nu recunostea, iar de acordat cartonas rosu la nimereala, nu prea este indicat, centralul Valentin Lungu a pus punct final partidei. In afara de aceasta situatie, Baraboi nu ar fi putut continua partida, iar cum la Liga 4 nu exista arbitru de rezerva, ar fi trebuit ca unul din observatori sa-i ia locul la tusa, iar eu nu cred ca nea Vali Buimistruc ar fi reusit sa tina pasul si nici pe nea Tibi nu l-as fi vazut alergand cu fanionul sa urmareasca faza.

Asadar, meciul va fi omologat 3-0 pentru Rapid Dumesti, iar Lespeziul va primi o sanctiune pecuniara (minim 200 lei, insa tinand cont ca sunt recidivisti, ne putem astepta la 500 lei), insa nu se pune problema de suspendarea terenului, decat daca domnii de la Comisia de Disciplina, nu vor gasi vreo ‘chichita’ prin regulamentul de organizare al AJF Iasi.

About Sakin