Liga 4 Iasi: Avancronica etapei a XXIX-a!

Liga 4 Iasi isi va disputa duminica – 2 iunie, partidele din etapa a 29-a, penultima din acest sezon. S-a decis campioana, aceeasi Rapid Dumesti, s-au decis retrogradatele: Vointa Bosia, Victoria Letcani si Astra Raducaneni, s-au decis ocupantele locurilor 2 si 3 (Viitorul Tg. Frumos si Foresta Ciurea), suspansul ramand doar asupra ordinii celor doua echipe.

KOSAROM II PASCANI – GLORIA BALTATI, Stadion Siretul Pascani – sambata, ora 18:00

In deschiderea etapei, Kosarom II Pascani va primi vizita celor de la Gloria Baltati, o partida in care se joaca locul 7 in clasament. Fara griji in final de sezon, cele doua echipe se pot gandi doar la fotbal si ne putem astepta la o partida cu multe goluri.

AS HOLBOCA – FORESTA CIUREA, Stadion Comunal Holboca – ora 12:00

Cel mai important meci al etapei se va disputa pe stadionul Tineretului din Iasi, pentru ca terenul din Holboca este inundat din cauza ploilor. Se anunta un meci de totul sau nimic pentru Ciurea, care poate pierde orice sansa la a mai prinde locul de podium, in cazul oricarui rezultat in afara victoriei. Cele doua echipe se vor intalni si miercuri – 5 iunie (ora 15:00), in prima semifinala din Cupa Romaniei – faza judeteana.

UNIREA RUGINOASA – VIITORUL TG. FRUMOS, Stadion Comunal Ruginoasa – ora 12:00

Un alt meci in care exista miza se va disputa la Ruginoasa, echipa locala primind vizita celor de la Viitorul Tg. Frumos, echipa ce nu are voie sa faca pasi gresiti, pentru a nu da ocazia Forestei sa le sufle locul la baraj. Daca Ruginoasa a iesit sifonata din ‘dubla’ cu Foresta Ciurea (Campionat si Cupa), acestia par a fi foarte motivati sa ofere o replica pe cinste vecinilor de la Tg. Frumos.

VIITORUL HIRLAU – VIITORUL LUNGANI, Stadion “Ing. Gheorghe Costache” Hirlau – ora 12:00

Hirlaul mai are doar sanse matematice sa mai prinda locul 4 sau 5, insa daca nu vor castiga cu Lunganiul, risca sa piarda si locul 6 in clasament. Ambele echipe au avut meciuri ‘suspecte’ in fata celor de la Victoria Letcani, insa acum nu exista miza reala in joc si ne putem astepta la un meci frumos. Atacantul hirlauanilor, Adrian Viorica, poate obtine locul 2 in clasamentul golgheterilor, insa are nevoie sa marcheze pentru a-l depasi pe Ionut Borhan (AS Holboca).

UNIREA MIRCESTI – ASTRA RADUCANENI, Stadion Comunal Iugani (com. Mircesti) – ora 12:00

Mircestiul are o serie slaba in campionat, in ultimele 8 partide disputate reusind doar 1 punct. Raducaneniul a obtinut 8 puncte in 2013, insa cu ‘zestrea’ de 0 puncte din turul campionatului, va ramane lanterna rosie din acest sezon. Chiar daca vor retrograda, cei de la Raducaneni raman o echipa importanta a ultimelor sezoane, fiind mai mereu intre fruntasele Ligii 4 si reusind rezultate bune in Cupa Romaniei (castigatoare in 2011/2012).

STEJARUL SINESTI – VICTORIA LETCANI, Stadion Comunal Sinesti – ora 12:00

Letcaniul are sanse bune de a ramane in liga 4, dupa ce a reusit sa recupereze punctele ce ii desparteau de Vointa Bosia si chiar sa-i depaseasca. Aflati pe locul 14, acestia ar putea scapa de retrogradare, daca vreuna din echipele ce raman in Liga 4 sau din cele 3 promovate se vor retrage din campionat. Ar mai fi si varianta ca reprezentanta Iasului la barajul de promovare in Liga 3 sa piarda cu FC Pojorita, iar in aceasta situatie, Liga 4 Iasi va reveni la 18 echipe!

Revenind la meciul acestei etape, Sinestiul are prima sansa la victorie, insa Letcaniul a demonstrat ca e capabila de rezultate surprinzatoare.

GLORIA BALS – SIRETUL LESPEZI, Stadion Comunal Bals – ora 12:00

In tur, Balsul reusea una din cele mai bune reprize din acest sezon, insa cand pentru Lespezi a intrat antrenorul Cristi Rascu, jucatorii Balsului au lasat-o mai moale, fiind constienti ca vor castiga partida la masa verde. Cu gandul la acea partida, Lespeziul va incerca sa obtina victoria, insa Balsul se afla intr-o forma foarte buna in acest final de campionat.

RAPID DUMESTI – VOINTA BOSIA, Stadion Comunal Dumesti – ora 12:00

In partida tur, Bosia a fost aproape de surpriza, daca ne gandim ca la 0-0 au ratat o lovitura de pedeapsa, iar la pauza scorul era nul. Totusi, datele s-au schimbat mult, iar Dumestiul se gandeste serios sa doboare recordul de 15-0 cu Astra Raducaneni. Chiar si in aceste conditii, Bosia ramane de apreciat pentru ca nu au abandonat campionatul, chiar daca in 2013 nu a reusit sa obtina nici un punct, iar la Bals au pierdut cu 13-0.

About Sakin