Liga 5 Iasi – Seria 1: Prutul Prisacani – Helios Tomesti 0-6 (0-0)!

Un meci care ar fi trebuit sa se dispute pe terenul celor de la Prisacani, dar care au preferat sa joace pe noul stadion din Tomesti, majoritatea jucatorilor celor de la Prutul locuind in Iasi, astfel au scurtat distanta catre terenul unde era initial programat acest meci.

Tomestenii au inceput meciul in urmatoarea formula: Cozianu – Tifache, Balaur, Formagiu, Besleaga – Iuriciuc, Alexa, Neagu, Simion -Codrescu si Varlan “Buba”.

O prima repriza inceputa cu o ratare uriasa a lui Codrescu, care din 6 m a tras pe langa, dupa care ambele echipe au cautat sa aiba mai mult posesia ocaziile nefiind foarte periculoase, nici de o parte nici de cealalta, cu exceptia unui sut al lui Burgez de la aprox 25 de metri in transversala, care ar fi putut aduce deschiderea scorului pentru Prutul Prisacani.

La cealalta poarta, Codrescu a scapat singur in min. 30, iar la marginea careului de 16 m a fost faultat din spate, cand se afla in pozitie de unu la unu cu portarul advers, centralul acordand doar galben fundasului ‘gazdelor’, iar lovitura libera neaducand nimic nou pe tabela.

Cu doua schimbari la pauza in echipa Heliosului, Moraru si Ciobanu, repriza a doua a inceput cu un presing prelungit al oaspetilor, fundasii adversi cedand, iar Buba a reusit sa recupereze in apropierea careului, a patruns spre poarta, pasand apoi in lateral pentru Codrescu, care a deschis scorul in min 50.

In min 60 a intrat si Florescu care a combinat la marginea careului cu Moraru, acesta din urma inscriind la coltul lung pentru 2-0, apoi din min 65 gazdele au cazut fizic, iar Formagiu a patruns in careu si a finalizat nestingherit pe langa portarul Prisacaniului.

Minutul 75 avea sa aduca al 4-lea gol pentru Tomesti, Florescu inscriind din apropiere, dupa care Buba a sutat fara sperante pentru portarul advers direct in vinclu, ducand scorul la 5-0.

Pe final, la o faza marca Iuriciuc acesta a fost faultat din spate, de acelasi jucator care luase galben la o faza similara din prima repriza, gestul acestuia fiind sanctionat si de aceasta data cu galben, urmat implicit de cel rosu. Astfel, Prisacaniul ramanand in doar 10 jucatori.

Moraru a insistat sa realizeze o “dopieta” si in min 80 dupa o recuperare in apropierea centrului terenului, a trecut in viteza prin apararea gazdelor si cu un sut plasat a inchis tabela la 6-0 pentru Tomesti.

Fluierul final a dat startul unei mici petreceri de 1 mai cu bere, mici si carnaciori la gratar, asa cum le sta bine romanilor!

Urmeaza o duminica libera, in care uitam un pic de fotbal si sarbatorim Pastele, ocazie cu care echipa Helios Tomesti ureaza tuturor un Paste fericit alaturi de cei dragi!

About Helios.Tomesti