Liga III – Seria 1: Stiinta Miroslava se intoarce in Liga 4 Iasi!

Joi – 31 mai, cu incepere de la ora 18:00, Stiinta Miroslava a sustinut ultimul meci din acest sezon de Liga 3 si indiferent de rezultatul din aceasta partida, acestia erau matematic retrogradati in Liga 4 Iasi.

Prima repriza a fost una animata, iar in min. 10, Romanul conducea cu 2-0, insa Miroslava a revenit pana la pauza si a egalat prin golurile lui Porfireanu si Pirvu. Acesta avea sa fie si scorul final, iar Stiinta Miroslava a incheiat campionatul pe locul 10 (retrogradabil), avand 24 de puncte in 22 de meciuri disputate (6 victorii, 6 egaluri si 10 infrangeri).

Echipa infiintata in 2009, Stiinta Miroslava a promovat inca din primul sezon din Liga 5 – Seria 1 in Liga 4 Iasi. Au fost prima echipa care a pus probleme celor de la Rapid Dumesti, iar timp de doua sezoane s-au batut cu acestia la promovare. In ambele sezoane de liga 4, Stiinta Miroslava a terminat pe locul 2, in spatele Dumestiului, insa a beneficiat in sezonul 2011/2012 de faptul ca Rapidului ii fusese ridicat dreptul de promovare si ajunsi la baraj, Miroslava a reusit sa promoveze dupa ce au castigat cu 3-1 disputa cu Microbuzul Botosani.

Trebuie mentionat ca prima promovare (liga 5 – liga 4) a fost obtinuta de prof. Corneliu Costachescu, in timp ce promovarea in liga 3 a fost reusita de cuplul de antrenori, Florin Croitoru (principal) – Petre Sinescu (secund).

In afara faptului ca au realizat cam putine puncte pentru a se mentine in Liga 3, Stiinta Miroslava s-a luptat si cu ‘cooperativa’ din aceasta serie. Din acest motiv, ultimele 3 etape nu am mai fost prezent la meciurile Stiintei, pentru ca am fost scarbit de jocurile de culise de la acest nivel, iar aceste ‘omenii’ (cum le spune don’ Becali) au fost la ordinea zilei.

Astfel, MiroslaBa a pierdut pe prostia unor jucatori proprii partida cu Aerocar Bacau, principala contracandidata, bacauanii marcand din doua penalty-uri si doua autogoluri!!! Dupa acest moment, au inceput jocurile de culise, unele prea evidente. Asadar, Aerocar reusea ‘minunea’ si castiga cu 1-0 la Ba$tani, pe un teren unde putine echipe au reusit sa ia punct/e. In acelasi timp, MiroslaBa reusea si ea o victorie la Metalul II Parlati, 4-3, dupa ce a fost condusa cu 2-0 la pauza. A urmat un nou rezultat asteptat pentru Aerocar, care s-a impus cu 4-1 in fata locului 3, C$M Boine$ti (jud. Bacau), in timp ce MiroslaBa era egalata in min. 90 de Salam Ba$tani, jucatorii bastaneni sarbatorind egalul de parca ar fi reusit promovarea :). Se vehiculeaza ca Ba$taniul ar fi impartit o suma de 25.000 lei jucatorilor pentru acest rezultat maret. Totusi, adevarata magarie s-a petrecut la Mucovina Patrauti – Tevi PomaN, gazdele fiind scapate de griji, i-au lasat pe pomascani sa castige (3-1), pentru ca in etapa urmatoare, PomaNul sa stea capra in fata Aerocarului. S-asa am ajuns la penultima etapa, PomaN – Aerocar 1-2 si Boine$ti – MiroslaBa 3-2, rezultate care aveau sa consfinteasca ramanerea Aerocarului in Liga 3. (Acesta paragraf este un pamflet si trebuie tratat ca atare! Orice asemanarea cu personaje reale este pur intamplatoare… sau nu)

Ca sa nu ramanem datori fata de locuitorii judetului Iasi, trebuie amintit ca Pascaniul a reusit un sezon bunisor, terminand campionatul pe locul 4, cu 34 de puncte (10 victorii, 4 egaluri si 8 infrangeri). Ca si in cazul Miroslavei, care a inceput cu antrenorii Croitoru – Sinescu si au terminat campionatul cu Ungureanu – Ionescu, Pascaniul s-a ‘descotorosit’ de Adrian Kereszy (care a fost apoi secund la CSMS Iasi) si au terminat campionatul cu Condurache.

Mai exista o sansa de 10% ca Stiinta Miroslava sa ramana in Liga 3, in conditiile in care echipa a demonstrat ca are resursele financiare necesare pentru a participa in aceasta competitie. Sambata – 1 iunie, in cadrul Adunarii Generale a FRF se va lua decizia daca seriile vor fi completate cu echipe ce au retrogradat din Liga 3, in cazul in care echipele ce vor promova din Liga 4 sau vor retrograda din Liga 2, nu se vor mai inscrie in viitorul sezon din Liga 3. Presedintele Daniel Acatrinei se afla la Bucuresti si va participa la aceasta Adunare, de care se leaga ultima speranta a Miroslavei de a ramane in acest esalon.

About Sakin