Cupa Romaniei – Piatra Neamt 2013: Seroussi Iasi victima unei magarii!

In acest weekend, Piatra Neamt este capitala minifotbalului din Romania, aici disputandu-se Cupa Romaniei – faza nationala, turneu la care au participat 50 de echipe, dintre care 3 au fost din Iasi: Seroussi, Nera Computers si Auto Driver.

Auto Driver nu a reusit sa iasa din grupa, desi au produs o mare inca din primul meci, cand au invins la penalty-uri pe una din favoritele turneului, Total Inter Hunedoara (1-1, 4-2 d. penalty-uri), iar dupa prima zi erau lideri cu 5 puncte obtinute. Din pacate, in ultima partida din grupa, acestia au pierdut cu 4-1 in fata Deltarom Tulcea, echipa ce pierduse cu 3-1 in fata hunedorenilor.

Nera Computers a reusit sa revina in grupa, dupa ce au pierdut primul meci cu Marix Tulcea (1-2), reusind sa castige urmatoarele doua meciuri si terminand pe primul loc in grupa lor. Din pacate, in optimile de finala au pierdut cu 5-1 in fata celor de la Fiesta Roman si au iesit din competitie.

Seroussi Iasi si-a castigat grupa la golaveraj. Dupa ce au avut o prima zi foarte buna, cu 5-0 in fata GSM Focsani si 5-3 cu Arsenal Constanta, acestia s-au relaxat prea devreme in meciul cu Revine Suceava si dupa ce au condus cu 3-0 la pauza, s-au trezit egalati la 4, iar la loviturile de departajare au pierdut meciul. Din fericire, golaverajul a fost excelent si s-au calificat in optimile de finala, acolo unde au jucat cu Bronx Galati, echipa pe care au eliminat-o la penalty-uri, dupa ce in timpul regulamentar a fost 0-0!

Dupa acest meci incepe adevarata manareala a acestui turneu! Bronx Galati face o contestatie pe Dobos, Vintila si Adrian Dediu, contestatie pe care o facuse si Revine Suceava tot astazi, insa acestia din urma o pierdusera. Seroussi Iasi merge la terenul pe care urmau sa evolueze impotriva celor de la Avantaje Deva (sferturi de finala) si in timp ce efectuau incalzirea, la teren si-a facut aparitia fostul arbitru Onicas, membru de marca in Federatia Romana de Minifotbal, acesta anuntand echipa patronata de Gabriel Surdu ca au pierdut meciul cu galatenii la contestatie!!! O decizie mai mult decat ciudata, din moment ce cu cateva ore inainte, aceeasi federatie nu le-a dat castig de cauza celor de la Suceava, pe o constestatie identica. Motivarea federatiei este una PENIBILA, acestia specificand ca jucatorul Adrian Dediu nu apare pe site-ul www.campionateminifotbal.ro (site-ul FR de minifotbal) in lista jucatorilor de la Seroussi Iasi! Problema este ca Gabriel Surdu, dar si toate echipele prezente la acest turneu, au dat un tabel cu jucatori la federatie, tabel ce a fost validat si cu care au jucat fara probleme pana la aceasta partida.

Ar fi multe de spus despre cele intamplate cu Seroussi la Piatra Neamt, insa daca informatiile primite din niste surse se confirma, atunci acestia au fost trasi in piept tocmai de ieseni. Un astfel de turneu, pentru o echipa ca Seroussi (lot de 15 jucatori, staff, cazare, alimentatie, vitamine etc.) costa aproximativ 20.000 lei, bani pierduti pe o decizie foarte ciudata a celor care au judecat acest caz, iar motivarea cu site-ul nu va sta in picioare in nici o sala de judecata, in cazul in care managerul echipei ar decide ca-si doreste sa recupereze paguba respectiva.

Un caz foarte ciudat si care ne arata problemele acestui sport de amatori, care s-a transformat in ultimul timp intr-un sport semiprofesionist, cu jucatori ce-si castiga painea la unele echipe ce ofera premieri foarte bune sau angajeaza jucatorii in propriile firme.

Asadar, Lis Affair Tomesti trebuie sa se blindeze cu hartii, pentru a nu avea parte de vreo surpriza neplacuta la turneul campioanelor (Hunedoara 4-7 iulie)!

About Sakin