Liga 4 Iasi: Cifrele etapei a 29-a si clasamentul golgheterilor!

Liga 4 Iasi se apropie de finalul sezonului, final in urma caruia voi incerca sa fac cateva articole in care sa va prezint cifrele din sezonul 2012/2013, articole ce vor aparea pe parcursul verii, ca s-asa nu o sa am prea multe subiecte in pauza dintre sezoane:D!

In etapa a 29-a s-a inregistrat prima neprezentare din acest retur si a doua din intreg campionatul, Astra Raducaneni nereusind sa stranga 11 jucatori pentru a merge in deplasarea de la Unirea Mircesti, tot ei fiind cei care si in turul campionatului au ajuns prea tarziu la partida cu Viitorul Lungani. La o a treia neprezentare acestia ar fi fost exclusi din campionat, insa cum in ultima etapa joaca pe teren propriu, iese din discutie acest aspect. Raducaneniul oricum este retrogradata, insa daca ar fi fost exclusa din campionat (cum a patit Viitorul Belcesti sezonul trecut) nu ar fi avut drept de promovare in primul sezon de Liga 5.

S-au marcat 29 de goluri (13 doar in meciul Dumestiului) ceea ce reprezinta o medie de 4,14 goluri/meci (7 meciuri). Gazdele au fost la putere, reusind 6 victorii (inclusiv neprezentarea), un egal intr-o partida in care oaspetii erau clar favoriti (Ruginoasa – Tg. Frumos 0-0) si doar o victorie pentru oaspeti, in Holboca – Ciurea 0-2. Am putea totusi trece la oaspeti si victoria de ‘senzatie’ reusita de Victoria Letcani, care s-a descurcat de un 3-0 la masa verde, in meciul cu Stejarul Sinesti :).

In aceasta etapa au reusit sa marcheze pentru prima oara urmatorii: Ionut TURCANU (Gloria Bals), Bogdan LEONTE (Rapid Dumesti) si Marian CIOLAC (Victoria Letcani). Asadar, lista marcatorilor a ajuns la 242 de jucatori ce au marcat, asta excluzandu-i pe cei care au gresit portile si au marcat in poarta propriei echipe.

S-a inregistrat al doilea rezultat de 13-0, invinsa fiind aceeasi echipa a Vointei Bosia, care detine cea mai slaba aparare din campionat, cu 132 goluri in 29 de partide, adica 4,55 goluri primite/meci! Dumestiul si-a imbunatatit golaverajul ajungand la 125 goluri in 29 de partide, adica o medie de 4,31 goluri marcate/meci!

Capitanul Dumestiul – Alex Balanescu a marcat 4 goluri in meciul cu Bosia, Ipate a reusit si el un hat-trick, iar Ungureanu (Stejarul Sinesti) a marcat 3 goluri (doua din penalty) in partida cu Letcaniul. Au marcat cate o dubla: Ionut Stirbets (Rapid Dumesti), Andrei Lipovanu (Kosarom II Pascani), Cosmin Nemteanu (Kosarom II Pascani) si Vasile Carja (Gloria Bals).

Clasamentul golgheterilor a devenit atractiv prin hat-trickul marcat de Paul Ungureanu, care se apropie la doar doua goluri fata de liderul Catalin Scrab. Lupta pentru podium este deschisa, Adrian Viorica si Ionut Borhan impartindu-si locul 3 in clasament. Teoretic si Alex Stafie sau Alex Balanescu ar putea sa ajunga pe locul 3, insa ar trebui sa marcheze cate 4 goluri in ultima etapa, iar Viorica si Borhan sa ramana la 23 de reusite.

Jucator Echipa Nr. Goluri E1 + E2
Scrab “Goe” Catalin Viitorul Tg. Frumos 27
Ungureanu Pavel Stejarul Sinesti 25
Borhan Ionut AS Holboca 23
Viorica Adrian Viitorul Hirlau 23
Stafie Alexandru Foresta Ciurea 19
Balanescu Alexandru Rapid Dumesti 19
Petroiu Gheorghe Stejarul Sinesti 18
Ipate Radu Viitorul Hirlau/Rapid Dumesti 16 1+15
Grigoras Daniel Florin Rapid Dumesti 14
Valeanu Bogdan Gloria Bals 14
Nemteanu Cosmin Kosarom II Pascani 14
Hutanu Bogdan Rapid Dumesti 13
Lungu Dan Viitorul Hirlau 13
Andriescu Vasile Unirea Ruginoasa 13
Plugaru Vlad Foresta Ciurea/Stejarul Sinesti 13 6+7
Postolache Cristi AS Holboca 13
Apostol Andrei Siretul Lespezi/Kosarom II Pascani 12 10+2
Virlan Marian Gloria Baltati 12
Dandu Andrei Rapid Dumesti 11
Raianu Paul Foresta Ciurea/Astra Raducaneni 11 5+6
Hauta Gabriel Viitorul Tg. Frumos 11
Olaru Silviu Siretul Lespezi 11
Apetrei Andrei Gloria Bals 11
Caliniuc Dan Foresta Ciurea 10
Cristea Daniel Viitorul Hirlau 10

PS: Mentionez ca acest clasament e facut pe baza informatiilor de la AJF Iasi, maracatorii fiind cei trecuti de arbitru in foaia de joc! Sunt sigur ca au fost unele probleme, Stafie trebuind sa aiba cel putin doua goluri in plus (dubla din meciul cu Sinestiul, cand arbitru a trecut golurile la Caliniuc) sau Ungureanu ar fi trebuit sa aiba inca o reusita, insa ca si la Liga 1, informatiile dupa care se alcatuiesc astfel de clasamente sunt cele trecute de arbitrii in foile de joc, iar daca delegatii vostri nu sesizeaza neregulile si semneaza foaia, atunci sa le dati o bere:D!

About Sakin