Liga 4 Iasi: Modificari si clarificari cu privire la sondajele in derulare!

Dupa cum ati putut observa, de aproximativ o saptamana, pe site-ul www.asmagna.info se desfasoara doua sondaje in care poate vota oricine intra pe cele doua articole: “Cine sunt cei mai buni jucatori?” si “Cine sunt cei mai buni arbitrii?“. Dupa o discutie avuta cu un membru al AJF Iasi, s-a ajuns la un acord prin care acestia vor acorda diplome, medalii si/sau cupe pentru castigatorii la fiecare sectiune.

Initial, votul in cele doua sondaje ar fi trebuit sa dureze pana in 20 iulie, insa cum pe 20 iulie va fi programata Adunarea Genrala a AJF Iasi, acolo unde se va face si premierea castigatorilor din sondaje, sunt nevoit sa reduc termenul de votare in prima faza a votarii. Asadar, se va putea vota pana pe 10 iulie inclusiv. In faza a doua a votarii se vor califica in functie de numarul de voturi, urmatorii: primii 5 portari, primii 6 fundasi centrali, primii 6 fundasi laterali, primii 6 mijlocasi centrali, primii 6 mijlocasi laterali si primii 6 atacani, in timp ce din sondajele arbitrilor, se vor califica mai departe primii 5 arbitrii centrali, primii 10 arbitrii asistenti si primele 3 arbitre.

MODALITATE DE VOTARE IN FAZA A DOUA

Pentru a avea un rezultat cat mai corect in sondajele de pe site, cei care se vor califica in faza a doua (10-16 iulie), vor fi votati pe mai multe planuri. Va exista o votare pe site, una pe pagina oficiala de facebook a site-ului (LINK), o votare a unor reprezentanti din Liga 4 Iasi (presedinti de club, antrenori si capitani de echipa) si o votare a unor reprezentanti ai AJF Iasi (observatori si arbitri). Fiecare va avea o pondere de 25% din cele 4 categorii de votanti va avea o pondere de 25%.

1. FOTBALISTI

  • PORTARI: Primii 5 clasati in urma votarii din prima faza a sondajului de pe site, se califica in faza a doua. Acestia vor porni de la zero si vor fi votati de cele 4 categorii precizate. La finalul votarii din faza a doua, se va alcatui un clasament si portarul cu cel mai mare punctaj va fi declarat CEL MAI BUN PORTAR DIN LIGA 4 IASI! Clasamentul va fi alcatuit dupa cum urmeaza: primul clasat in votul pe site va primi 8 de puncte, al doilea va primi 6 puncte, al treilea va primi 4 puncte, al patrulea 3 puncte si al cincilea va primi 1 punct. Acelasi sistem se aplica si in clasamentul pentru votantii de pe facebook, in cel al reprezentantilor AJF Iasi si in cel al reprezentantilor Ligii 4 Iasi.
  • FUNDASI CENTRALI: Primii 6 clasati in sondajul de pe site, se califica in faza a doua. Acestia vor porni de la zero si vor fi votati de cele 4 categorii precizate. La finalul votarii din faza a doua, se va alcatui un clasament si fundasul central cu cel mai mare punctaj va fi declarat CEL MAI BUN FUNDAS CENTRAL DIN LIGA 4 IASI! Pentru ca vor fi 6 participanti, punctajul final va fi dupa formula: Cel mai bine clasat intr-o categorie va primi 10 puncte, al doilea – 8 pct, al treilea – 6 pct., al patrulea – 5 pct., al cincilea – 4 pct. si al saselea – 3 pct.
  • FUNDASI LATERALI: Se aplica acelasi conditii ca la FUNDASI CENTRALI.
  • MIJLOCASI CENTRALI: Se aplica acelasi conditii ca la FUNDASI CENTRALI.
  • MIJLOCASI LATERALI: Se aplica acelasi conditii ca la FUNDASI CENTRALI.
  • ATACANTI: Se aplica acelasi conditii ca la FUNDASI CENTRALI.

2. ARBITRII

  • ARBITRI CENTRALI: Primii 5 in sondajul de pe site, se califica in faza a doua. Sistemul de votare si punctaje sunt aceleasi ca la PORTARI.
  • ARBITRI ASISTENTI: Pentru ca la fiecare meci avem doi arbitrii asistenti, aceasta categorie va avea un regim special. In faza a doua se califica primii 10 din sondajul initial, urmand ca acestia sa fie votati tot de cele 4 categorii de votanti. Singura diferenta este data de punctaje si de faptul ca vor fi DOI CASTIGATORI, adica asistentii cu cele mai bune punctaje. Algoritmul de calcul va fi urmatorul: primul clasat pe categorie va primi 20 pct, al doilea – 18 pct., al treilea – 16 pct., al patrulea – 14 pct., al cincilea – 12 pct., la saselea 11 pct., al saptelea – 10 pct., al optulea – 9 pct. si al zecelea – 8 pct.
  • ARBITRE: Pentru ca arbitrajul feminin este in continua crestere, iar la nivelul judetului Iasi sunt cateva reprezentante, va exista o sectiune dedicata special acestora. Asadar, in faza a doua se vor califica primele 3 clasate in prima faza, acestea urmand a fi votate de cele 4 categorii de votanti. Algoritmul de calcul va fi urmatorul: Prima clasata la o categorie va primi 5 puncte, a doua – 3 puncte si a treia – 2 pct.

About Sakin