AJF Iasi: Echipele iesene se pregatesc de startul sezonului!

UPDATE 3: Victoria Letcani va fi 99% in Liga 5 Iasi – Seria 2! Exista un zvon ca o anumita echipa ar fi cerut 10.000 lei ca sa se retraga din Liga 4, insa oferta a fost considerata prea mare, iar cu respectivii bani se pot aduce imbunatari la baza sportiva din Letcani!

UPDATE 2: Venus Butea a inceput pregatirele pentru noul sezon de … LIGA 4 IASI! 

UPDATE: Foresta Ciurea a confirmat ca sigur vor continua la nivelul Ligii 4, deci ‘dispare’ de pe lista posibilelor echipe ce se vor retrage pentru a face loc Letcaniului. 

Fotbalul judetean iesean se apropie de startul sezonului 2013/2014, un sezon aflat sub semnul incertidunii, in ceea ce priveste echipele participante si numarul acestora.

La Adunarea Generala din 20 iulie, s-a votat de catre reprezentantii echipelor ca numarul echipelor prezente sa fie 16 sau 17 (daca Stiinta Miroslava nu e primita in Liga 3). Victoria Letcani este marea perdanta a acestei decizii, insa zvonurile cum ca vor gasi o solutie ca sa participe in viitorul sezon de Liga 4 sunt din ce in ce mai dese. Variante exista si acestea pot fi demontate sau confirmate pana cel tarziu 9 august, cand se va trage linie.

Din unele surse, se pare ca sperante pentru Letcani vin dinspre Venus Butea (promovata din Liga 5 – Seria 3), Foresta Ciurea, AS Holboca (echipa ce se confrunta, ca de obicei, cu probleme financiare) si Gloria Baltati (echipa ce spune ca are probleme cu finantarea in noul sezon).

Revenind la sezonul 2013/2014, lupta pentru titlu se pare ca se va da in doua sau trei echipe (Rapid Dumesti si Viitorul Tg. Frumos, cu participarea Stiintei Miroslava). Calitativ, sezonul acesta ar putea fi cel mai tare din istoria recenta a ligii 4 (daca Miroslava ramane in acest esalon) sau poate cel mai slab (daca lupta va fi doar intre doua echipe). Pentru podium o sa fie o lupta deschisa intre Sinesti, Lespezi si poate Letcani sau Ruginoasa si chiar Tomesti (daca vor reusi sa gaseasca finante pentru a aduce cativa jucatori de certa valoare). La retrogradare va fi o lupta foarte stransa, intre cateva echipe cu probleme financiare si care nu vor reusi sa-si faca loturi acceptabile pentru viitorul sezon.

Ca veni vorba de loturile echipelor, Dumestiul s-a intarit cu jucatori tineri si de perspectiva, in timp ce Tg. Frumos a preferat aducerea unor jucatori experimentati si cu CV, gen Saritanu, Vulpe si Ungurianu (toti trei fosti jucatori la Petrotub Roman).

Trecand la Liga 5, putem spune ca Seria 1 va fi cea mai puternica, mai multe echipe urmand sa joace pentru castigarea seriei si promovarea in Liga 4 Iasi. Astra Raducaneni, Vointa Bosia si Partizanii Barnova declarand ca-si doresc promovarea, insa nici Tibanesti, Tibana, Scanteia sau Ciortesti nu sunt de uitat. Exista si necunoscuta Jupiter Iasi, care si-a anuntat intentiile de promovare, insa nu stiu cu ce jucatori vor aborda acest aspect.

Seria 2 va avea o castigatoare sigura, Victoria Letcani, iar daca acestia vor merge in Liga 4, atunci chiar va fi interesant cine va castiga aceasta serie. Movileniul, Romanestiul si Popricaniul fiind echipe puternice in aceasta serie.

Seria 3 va propune la promovare poate doar pe Motca si Todiresti, insa zona respectiva ne-a obisnuit sa cam evite inscrierea in esalon superior. Iar daca ne gandim ca din sezonul 2014/2015 va fi obligatoriu sa joace juniorii in deschiderea tuturor meciurilor de seniori la Liga 4, atunci cred ca suntem constienti ca multe echipe vor fugi de ‘promovare’.

Ca o incheiere, daca sunt jucatori dornici sa joace la Liga 4 sau Liga 5, ar putea sa ma caute in privat pe adresa de messenger m_r_adrian sau pe facebook. Aceeasi solicitare si pentru echipele ce-si doresc jucatori, eu urmand a incerca sa fac un fel de ‘impresariat’:).

PS: Pentru a fi la curent cu miscarile pe piata transferurilor din Iasi, intrati AICI!

About Sakin