Cupa Romaniei – faza II: Echipele iesene joaca intre ele!

Utopic vorbind, Cupa Romaniei este singura sansa pentru echipele din esaloanele inferioare de a se remarca pe plan intern si chiar de a prinde o Cupa Europeana. Totusi, drept vorbind sansele ca o echipa dintr-un esalon inferior Ligii 1 sa castige Cupa, sunt cred de 0.01%, insa aceste sunt :).

Judetul Iasi a pornit la drum cu 4 reprezentante in sezonul 2013/2014 al Cupei Romaniei, insa in prima faza Stiinta Miroslava a fost eliminata de Luceafarul Mihai Eminescu (jud. Botosani). In faza a II-a, cele doua echipe iesene participante se vor intalni intre ele, urmand ca meciul sa se dispute intr-o singura mansa, pe 31 iulie (ora 17:30) pe stadionul Comunal din Dumesti.

Daca Rapid Dumesti a avut un debut in forta si a castigat cu 10-1 in faza I, eliminand pe cei de la Ceahlaul II Pt. Neamt, adversarul de miercurea viitoare este unul mult mai redutabil, iar intr-o confruntare cu o miza mai importanta, nu cred ca Dumestiul ar putea face fata. Totusi, sunt ceva sanse, daca ne gandim ca echipele de Liga 3 nu prea se gandesc la aceste meciuri, ba chiar putem spune ca ‘fug’ de aceasta competitie, din cauza cheltuielilor destul de importante. Daca ne gandim ca la Kosarom Pascani, lucrurile nu sunt inca bine puse la punct, iar reputatul antrenor Vasile Simionas abia a fost instalat in functie, sanse dumestenilor cresc simtitor.

RECLAMA: Televizor LED Samsung HD, diagonala 80 cm la 1200 lei!

Pana miercurea viitoare, cel care a adus 9 trofee pentru Rapid Dumesti la nivel judetean (5 campionate si 4 Cupe), Adi Cotan se va hotari daca va accepta sau nu oferta de a fi antrenor la Pascani, urmand ca Simionas sa fie manager sportiv. Exista tratative si cu Ilie Talpan (Foresta Ciurea) si Daniel Grigoras (Rapid Dumesti) de a fi legitimati la aceasta echipa, insa problemele organizatorice ale pascanenilor se vor prelungi cu siguranta pana dupa data de 31 iulie. Din lotul de Liga 3, Pascaniul a pierdut 3 jucatori exponentiali (Bogdan Chimir – Germania, Ionut Nutescu si Marius Calugaru – ambii la CSMS Iasi), lucru care poate fi decisiv.

In zona Moldovei se mai disputa meciurile:

  • FC 2007 Girceni (VS) – Petrotub Roman (NT)
  • National Golesti (VN) – CSM Rm. Sarat (BZ)
  • Sporting Liesti (GL) – FCM Bacau (BC)
  • Aerostar Bacau – CSM Moinesti (BC)
  • Progresul Fratutii Vechi (SV) – Sporting Suceava
  • Luceafarul Mihai Eminescu (BT) – FCM Dorohoi (BT)

PROGRAMUL COMPLET

About Sakin