Liga 4 Iasi: Rapid Dumesti – Siretul Lespezi 2-2!

Din 11 martie 2012 nu mai pierduse Rapid Dumesti vreun punct pe teren propriu, atunci acestia pierzand dupa un meci cu cantec in fata celor de la Viitorul Tg. Frumos (0-1), echipa ce se afla in acel moment in lupta directa cu Stiinta Miroslava pentru ocuparea locului 2 (cel care ducea mai departe la baraj). Ultima echipa care a reusit egal pe terenul Dumestiul a fost Stiinta Miroslava (1-1, 16 octombrie 2011). De mentionat ca aceste rezultate s-au inregistrat pe terenul din satul Banu (com. Dumesti), terenul actual fiind in satul Dumesti, asadar fiind primul semiesec pentru Dumesti pe terenul actual.

Joi – 29 august, cu incepere de la ora 17:00. Rapid Dumesti a primit vizita celor de la Siretul Lespezi, in primul meci din cadrul etapei a IV-a. Partida a fost arbitrata de o brigada ce l-a avut la centru pe Valentin Lungu, ajutat la cele doua linii de Alex Baraboi si Andrei Diaconu.

Siretul Lespezi venea dupa un rezultat neasteptat, 0-0 cu AS Holboca, si era o victima sigura in aceasta partida, chiar daca sezonul trecut dadusera emotii dumestenilor, pierzand pe final de joc, dupa ce condusesera cu 2-1!

RAPID DUMESTI: Radu AVADANEI – Ionut MOSNEGUTU, Petru ANDRIES, Sorin MARIN, Bogdan LEONTE – VIZITIU, BALANESCU (c), PALAGHIA, GRIGORAS – DANDU, IPATE. Au mai intrat Budei, Cotovanu, Hutanu.

SIRETUL LESPEZI: Alin CANA – NECULAU (c), Cosmin FRIJ, ILASCA, Iustin SLABU – Valentin AGANENCEI, Ciprian BUCOVANU, ATANSOAIEI, Razvan MELINTE – Andrei APOSTOL, TIMOFTE. Rezerve: ROSU, IFTIMIE, ALIN RASCU, SILVIU OLARU.

Dumestiul a inceput bine partida si a deschis scorul in min. 15, prin pascaneanul Andrei Dandu, care a profitat de o eroare in defensiva oaspetilor si l-a invins pe Alin Cana. Nici bine nu s-au bucurat de gol, ca Lespeziul a si revenit pe tabela. Andrei Timofte a profitat de o eroare colectiva a lui Sorin Marin si Bogdan Leonte, restabilind egalitatea in min. 19.

Pana la pauza scorul a ramas egal, chiar daca Dumestiul a avut 3-4 ocazii foarte bune de a reveni in avantaj.

Repriza secunda a fost dominata de gazde, insa abia in min. 75 au reusit acestia sa marcheze, dupa o centrare din corner, mingea a fost reluata cu capul de Alex Balanescu si Dumestiul conducea cu 2-1. Cu gandul ca si-au asigurat cele 3 puncte puse la bataie, gazdele au facut un pas inapoi, iar Lespeziul a pus mingea la centru, a trimis in diagonala la Aganencei, care a patruns in careu si a fost agatat de Bogdan Leonte, centralul Valentin Lungu acordand fara ezitare lovitura de pedeapsa pentru oaspeti. Razvan Melinte a executat fara sperante pentru Avandanei si a stabilit scorul final, 2-2!

Ambele echipe au avut victoria in picior, insa de fiecare date s-a opus cate un fundas care a respins de pe linia portii. Mai intai, pe fondul atacurilor repetate ale gazdelor, Aganencei a scapat singur pe contraatac si i-a pasat excelent lui Apostol, care a sutat din 6 m pe langa Avandanei, insa mingea a fost respinsa de un fundas din drumul spre gol. Cand s-a intrat in minutele de prelungire, Vizitiu a trimis mingea spre poarta goala, insa Slabu a reusit sa respinga in ultima clipa de pe linia portii.

Una peste alta, o partida dominata de Rapid Dumesti, insa Lespeziul a ‘furat’ ceva din norocul Holbocai si a obtinut un punct mare in lupta lor pentru clasarea pe podium, in timp ce Dumestiul a pierdut doua puncte importante si se confrunta cu o situatie cu care nu s-au mai intalnit de foarte mult timp.

About Sakin